Як запускати PPC не за всі гроші світу

Як запускати PPC не за всі гроші світу
1
0
203
7хв.

“Яка вартість контекстної реклами?” – частий запит від тих, хто прагне залучати аудиторію на свій веб-ресурс цим методом. Відповідь фахівців з PPC найчастіше буде нечіткою: “Складно визначити одразу”. Точна сума витрат на рекламу невідома одразу, оскільки вона змінюється і залежить від різних вхідних.

Як запускати PPC не за всі гроші світу

Давайте докладніше зупинимося на тому, як формуються ціни на контекстну рекламу, щоб ви могли скласти загальне уявлення про можливі витрати на вашу рекламну стратегію.

Що впливає на вартість контекстної реклами

Google Ads влаштований таким чином, що рекламодавці самі визначають вартість кліка, змагаючись за привабливі позиції в рекламних блоках або за кількість трафіку. Що вища готовність конкурента платити, то більше вам доведеться заплатити за клік. Так сталося, що рекламних місць критично не вистачає на всіх рекламодавців. Особливо, якщо конкуренція в ніші велика, то вартість кліку може обчислюватись тисячами гривень.

Вплив на вартість можна розділити за категоріями:

  • Тематика. Вплив тематики не прямий – системі не важливо, чи продаєте ви аксесуари за низькими цінами, чи нерухомість за мільйони. Важливим є попит і пропозиція в кожній темі, що визначає рівень конкуренції. Продукція з високим середнім чеком в оптовій торгівлі буде більш вигідною для просування.
  • Геотаргетинг. Максимальна конкуренція у великих містах. У маленьких містах реклама обійдеться дешевше, хоча і приверне менше трафіку. Поділ реклами за регіонами допомагає знизити витрати.
  • Ключові слова. Ці фрази використовуються для таргетингу за релевантними запитами. Найвищі ставки спостерігаються на комерційні запити, що містять такі слова, як “купити”, “замовити”. Менша конкуренція за запитами, пов’язаними з розв’язанням проблем, як-от “як вибрати телефон” або “чим почистити салон авто”. Інформаційні запити привертають менш зацікавлену аудиторію, що впливає на низьку ціну кліка і конверсії.
  • Час показу. Вартість кліка зменшується вночі, коли активність конкурентів знижується.
  • Клікабельність. Це про відношення кліків до показів. Висока клікабельність знижує вартість кліка, оскільки рекламні платформи заохочують цікаві та ефективні кампанії.

Ці категорії в сукупності формують вартість контекстної реклами, забезпечуючи широкий спектр стратегій для оптимізації витрат.

Чому важливо планувати бюджет для контекстної реклами?

Головне завдання планування бюджету для рекламних кампаній полягає в тому, щоб залишатися в межах встановлених фінансових рамок і уникнути зайвих витрат. Це дає можливість точно регулювати витрати, що запобігає втратам і забезпечує фінансову стабільність.

Як запускати PPC не за всі гроші світу

Планування витрат дозволяє:

  • Визначати оптимальної суми інвестицій для отримання очікуваного доходу від рекламної кампанії.
  • Запобігати надлишку і дефіциту у бюджеті, які можуть призвести до втрати клієнтської бази або поступки позицій конкурентам.
  • Ефективний вибір рекламних платформ і стратегій для досягнення стратегічних цілей.
  • Можливість моніторингу та адаптації рекламної ефективності відповідно до отриманих даних.

Як запускати PPC не за всі гроші світу

Стратегічне бюджетування дає змогу точніше керувати рекламним бюджетом, покращувати результати і забезпечувати гнучкість в управлінні кампаніями, тим самим гарантуючи глибше розуміння витрат і одержуваних результатів.

Висновки

Робимо висновок, що планування бюджету для контекстної реклами вкрай необхідне. Ми поділилися методами для більш точного й ефективного визначення фінансових рамок. Застосовуючи запропоновані стратегії, ви впіймаєте двох зайців – збільшите ефективність рекламних кампаній та скоротите витрати.

Yana Kutsa

Працювала таргетологом та маркетологом в агенції нерухомості, але під час війни агенція закрилась і Яна вирішила пройти курси з арбітражу трафіку. Два роки працювала у команді дистанційно. Заливала гемблу у ФБ та паралельно брала інші проекти. З часом Яні набридло працювати віддалено, їй захотілося в команду офлайн і так потрапила до Lead Panda, де вона вже рік працює з Гуглом. Знає всі тонкощі обходу банів та створення ефективних креативів.
Соц. мережі:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

Помилки, які часто роблять у PPC і як їх уникнути

РРС – цікавий звір: все може йти класно, а потім будь-яке невдале поєднання параметрів рекламної кампанії PPC і сторінки конверсії призводить до неефективних витрат вашого бюджету. Розглянемо типові помилки у роботі PPC спеціаліста та готові рішення, як їх уникнути. Ви не видаляєте неефективні ключові слова Особливо це помітно у великих акаунтах, де важко виявити неефективні ключі.  Така помилка часто призводить до небажаних наслідків: Це створює негативне сприйняття у тих, хто натискає на вашу рекламу, переходить на сайт і не виявляє потрібну інформацію. Такі рекламні кампанії, спрямовані на сторінки конверсій, можуть стати причиною низької ефективності, збільшення вартості за клік і зниження рейтингу якості акаунта. Щоб запобігти подібним ситуаціям, важливо встановити суворі правила для себе і чітко розуміти мету використання кожного ключового слова, його зв'язок із сторінкою конверсії в контексті відповідності пропозиціям, заклику до дії та очікуванням клієнтів. Можливо, на вашому сайті...
315
6хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали