Підготовка сайту до оновлення алгоритмів Google: Топ-3 порад

Підготовка сайту до оновлення алгоритмів Google: Топ-3 порад
2
0
211
8хв.

Понад 3000 тисячі релізів на рік та мінімум 5 змін на день! Саме стільки, в середньому, разів протягом дня Google випускає покращення алгоритму.

Підготовка сайту до оновлення алгоритмів Google: Топ-3 порад

Підготовка сайту до оновлення алгоритмів Google: Топ-3 порад

“Щодня Google зазвичай випускає одну або кілька змін, спрямованих на покращення результатів. Деякі з них спрямовані на конкретні покращення. Деякі є загальними змінами. Минулого тижня ми випустили широке оновлення алгоритму ядра. Ми робимо це з періодичністю кілька разів на рік”- так прокоментували свою позицію в Google у 2018. 

Тому Google Core Update – це “гаряча”  тема для обговорення усіх арбітражників та SEO працівників. Комусь щастить і його сайти раптово залітають у топ, хтось втрачає трафік чи зовсім припиняє існування. Власники сайтів у паніці хапаються за голову, не розуміючи, що робити. Ми зібрали топ 5 порад –  як підготувати свій сайт до оновлення алгоритмів Google. 

Оновлення Google, запущені ж в березні 2024 року, спрямовані в першу чергу на покращення алгоритмів, завдяки яким в пошукову систему потраплятиме менше спаму, неоригінального та не потрібного вам контенту. Представник Google розповів BBC, що компанія твердо обстоює позицію, що зміни в алгоритмі пошуку принесуть користь інтернету і що це лише початок. Минулого тижня генеральний директор Google Сундар Пічаї виступив на щорічній конференції розробників компанії та оголосив про один із найзначніших кроків у історії пошукової системи. 

“У майбутньому пошук Google на багато ваших запитань даватиме власні відповіді, згенеровані штучним інтелектом. Ця функція під назвою AI Overviews вже доступна для користувачів у Сполучених Штатах. Результатом є продукт, який виконує роботу за вас”, — сказав Пічаї.

Ця нова функція та постійні оновлення свідчать про вагомий “зсув SEO-ландшафту”. На жаль, з цими оновленнями вам не вдасться просто взяти та змінити пару опцій і при цьому чекати на негайне відновлення рейтингу. Ідеальним рішенням буде – ретельно підготуватися до наступного раунду оновлень. Якщо будете дотримуватись наших порад –  отримаєте бонуси, які вас приємно здивують. 

Тож, аби не потрапити під “каток” Google оновлень та не втратити сайт …

Створюйте оригінальний контент

Не радимо співпрацювати з копірайтерами, які беруть великі обсяги роботи за низький гонорар вони гарантовано матимуть погану якість. Google, напевне  розцінить їх як спам. Бажано, щоб ваші статті були написані не для SEO, а для ваших клієнтів, користувачів чи підписників. Тобто, бути актуальними, цікавими та “легкими” для читання, викликали емпатію у користувача. Так, це коштуватиме дорожче, але аби повернути сайту втрачені позиції доведеться викласти набагато більше. Якщо на вашому сайті є подібний контент — його варто видалити або змінити.

Підготовка сайту до оновлення алгоритмів Google: Топ-3 порад

Перевіряйте контент із інших джерел

На жаль, інколи рекламодавці чи партнери не відповідально ставляться до статей, які віддають на публікацію — особливо це стосується посилань. Такі матеріали можуть бути недостатньо унікальними або містити фейкові поради. Також в ідеалі, щоб гостьові публікації не суперечили основній тематиці сайту. До речі, ви можете легко перевірити партнерські на предмет використання ШІ. Використовуйте детектор AI Content Detector.

Підготовка сайту до оновлення алгоритмів Google: Топ-3 порад

Перевіряйте тематику старого домену перед покупкою

Ви маєте запам’ятати – не купуйте домени, у яких була змінена тематика.  Якщо все ж таки плануєте взяти старий домен, обов’язково перевірте що було розміщено на ньому раніше. Перевірити це легко на Wayback Machine. Бажано, щоб тематики і напрямок сайту були однакові. Наприклад, якщо це був сайт інтернет-магазин, створіть там майданчик для онлайн-торгівлі.

Підготовка сайту до оновлення алгоритмів Google: Топ-3 порад

Полегшить це нам роботу чи навпаки додасть її — зробимо висновки після впровадження остаточних змін. А поки – користуйтесь нашими порадами і завжди будьте готові до чергового оновлення. Нам здається, що усі нововведення можуть істотно змінити напрямок SEO, підхід до реклами та безпеку сайтів. В сучасному світі все може змінитись миттєво. Можливо, скоро ми станемо свідками революції у Google.

Galina Zalevska

Журналістка з 15-річним досвідом роботи у найкращих медіа. Вона бездоганно знає як генерувати ідеї, планувати та реалізовувати їх для досягнення маркетингових цілей. Для Галини створення контенту це не робота, а спосіб життя.
Соц. мережі:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

У пошуках нових рішень та ідей

У пошуках нових рішень та ідей. Як штучний інтелект влаштує землетрус у світі маркетингу у 2024 році. Експерти компанії Gartner провели масштабне дослідження та запропонували новий погляд на те, як працюватиме маркетинг у 2024 році. Нагадаємо, Gartner — провідна світова дослідницька та консалтингова компанія у сфері інформаційних технологій. Заснована в 1979 році, вона має понад 60 000 клієнтів з 10 000 різних організацій. SMM маркетинг втрачатиме ефективність До 2025 року видиме погіршення якості сайтів соціальних мереж змусить 50% споживачів значно обмежити використання основних платформ. Причина — стурбованість користувачів дезінформацією, яку розповсюджує GenAI. Генеративний штучний інтелект стане щоденним інструментом До 2026 року 80% креативних талантів щодня користуватимуться GenAI. Це дозволить виконувати більш стратегічну роботу, що призведе до збільшення витрат на творчість. Причина: Використання GenAI у сфері маркетингу сприятиме швидшому створенню креативних варіантів для персоналізованого та глибоко цільового досвіду. Це призведе до...
214
8хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали