Як діпфейки відомих особистостей захопили сферу CPA та приносять своїм “творцям” величезні бонуси

Як діпфейки відомих особистостей захопили сферу CPA та приносять своїм “творцям” величезні бонуси
1
0
282
8хв.

Хочете, щоб Ілон Маск прорекламував ваше нішове виробництво дизайнерських меблів всього за 200 доларів або Кіану Рівз закликав, не баритись, і купувати засіб для омолодження, всього за 500. Легко! Тепер це реальність. 

Як діпфейки відомих особистостей захопили сферу CPA та приносять своїм “творцям” величезні бонуси

Арбітраж трафіку та сфера CPA базується не тільки на сухому розрахунку, орієнтованому на залучення клієнтів. Створення прибуткової реклами нагадує змагання “творчих мізків” – хто креативніший, той забирає приз. Адже контент має взаємодіяти з користувачем, викликати потужні емоції та рефлексію після перегляду й обов’язково закарбуватися в пам’яті. Face Swapping або Діпфейк – це технологія заміни осіб, яка кардинально змінила рекламний ринок та приносить шалені прибутки своїм розробникам. Однак є і вагомі мінуси цієї технології, які можуть призвести до неочікуваних наслідків.

Тож, розберемо усі + та – використання діпфейків зірок шоубізнесу в арбітражі трафіку.

Нещодавно стартап з інвестицій у нерухомість reAlpha Tech Corp представив маркетингове відео, в якому знявся Ілон Маск. Місяцем раніше у ролику для компанії з розробки технологій МО Paperspace засвітилися Том Круз та Леонардо ДіКапріо. 

Звичайно, Маск, Круз та ДіКапріо не брали участі у зйомках. Та більше, вони навіть не знали про ці компанії. Ролики були створені за допомогою технології діпфейків яка використовуючи комп’ютерні зображення, змушує зірок кіно та бізнесу говорити й робити те про що вони навіть не здогадуються.

Так історично склалося, що слово “діпфейк” має не дуже позитивну репутацію та асоціюється, скоріш не як здобуток надсучасних технологій, а більше як провокаційний та фейковий матеріал. Потрапивши до рук провокаторів та недоброзичливців, діпфейк може стати своєрідною зброєю масового ураження і сильно натиснути суспільству на болючі точки. Неприємні інциденти вже були, і професор Нью-Йоркського університету навіть опублікував доповідь, в якій діпфейк був зарахований до однієї з головних загроз дезінформації 2020 року. 

«Нам і так складно боротися із фейковою інформацією. Тепер з’явилися діпфейки, які мають ще більш правдоподібний вигляд», — розповідає Арі Лайтман, професор цифрових медіа та маркетингу. 

Але поки більшість наполегливо робить із цієї технології страшного монстра двадцять першого століття, пропонуємо подивитися на неї з іншого боку, адже для арбітражу ситуація інша. Розробляючи лендинг з історією від імені зірки, вебмайстер не домовляється із селебриті та не укладає угоду чи контракт. Він, просто бере фото чи відео з відомою особистістю чи може зробити діпфейк відео або навіть озвучити його голосом зірки (наприклад, за допомогою нейромережі Uberduck).

Плюсів в такій, односторонній “співпраці” для арбітражника кілька:

  1. По-перше – ціна питання. Така реклама в сотні разів дешевша.
  2. По-друге – привернення уваги. Сам факт присутності відомої людини на віжуалі та заголовку одразу притягує погляд та зацікавленість користувача.
  3. По-третє – вау ефект. У пам’яті людей надовго запам’ятається несподіваний образ знаменитості, яка рекламує «народні» товари.

Але ж не забуваємо і про доволі вагому “ложку дьогтю”. 

Очевидні ризики, пов’язані з діпфейками, полягають у доступності технології та фантастичної правдоподібності зображень та роликів.

Якщо знаменитість побачить себе в рекламі сумнівного препарату, наприклад, від облисіння чи для схуднення, легко може подати до суду. Наврядчи позов до суду буде на арбітражника, оскільки він прихований за проксі та антидетект-браузерами. Але до суду викличуть власника бренду цього препарату, тобто виробника-рекламодавця. У компанії будуть великі неприємності та штрафні санкції.

Але навіть і в такій ситуації розумний та винахідливий арбітражник вийде “сухим” з води. Наприклад, на відео з Ілоном Маском від reAlpha можна побачити попередження, що це пародія. За таким же принципом кріейтори обійшли закон і в торішньому ролику reAlpha, де діпфейк глави Tesla сидить у пінній ванні та пояснює концепцію інвестування за положенням A+ (Regulation A+) або акціонерного краудфандингу. 

Експерти вважають, що популярність діпфейків з відомими особистостями у сфері CPA буде тільки зростати. Адже технологія дозволяє брендам та агенціям створювати ще більшу кількість контенту за мінімальний час та кошторис.

«За шість місяців ми створили 10 різних креативів та концепцій із цифровим Брюсом Віллісом, працюючи з різними режисерами, — розповідає представник однієї з найбільших лабораторій по діпфейкам Deepcake. — Важко уявити таку продуктивність із реальним актором».

Використовувати діпфейки відомих особистостей у сфері CPA чи ні – вирішувати вам. Але варто пам’ятати – інтернет не стоїть на місці. Його можливості безмежні, тому не бійтесь залучати креативні інструменти та творчий потенціал по максимуму. Можливо, саме ви станете тим, хто виведе діпфейки на новий рівень.

Galina Zalevska

Журналістка з 15-річним досвідом роботи у найкращих медіа. Вона бездоганно знає як генерувати ідеї, планувати та реалізовувати їх для досягнення маркетингових цілей. Для Галини створення контенту це не робота, а спосіб життя.
Соц. мережі:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

Хом'як багатства чи шахрай

Його щодня “тапають” понад сто двадцять мільйонів користувачів у світі. Але чи справді можна заробити, тицяючи на хомячка? Розбираємо гру Hamster Kombat. Що це за гра? Hamster Kombat – гра-клікер, де користувач це “власник” криптовалютної біржі й розвиває її в ігровій валюті. Розробники дуже вдало підібрали ключик до майбутніх користувачів гри, яку ще називають «тапалка» (від англійського tap – “стукати”). Дехто її вважає “вбивкою часу”, яких зараз існує тисячі. Але чому саме ця гра стала настільки популярною, що на телеграм-канал Hamster Kombat, створений лише кілька місяців тому, вже підписано понад 100 мільйонів людей! «Господар» хом’ячка має постійно клікати по його пухкенькій тушці, щоб той генерував прибуток у формі монет. Більше кліків — більший «заробіток». Хочемо зазначити, що при всій простоті, гра має дуже високий рівень адиктивності (ступінь втягування гравця в ігровий процес і бажання продовжувати грати), що обумовлено вкрай малим...
164
5хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали