Оптимізація рекламної кампанії: як покращити показники

Оптимізація рекламної кампанії: як покращити показники
0
0
179
9хв.

Що таке оптимізація?

Оптимізація — покращення показників. Зазвичай вона включає в себе:

  • Зменшення вартості цільової дії (переходу, звернення, клієнта)
  • Збільшення обсягу цільових дій без підвищення середньої вартості цієї дії (=більше заявок за ту ж ціну)
  • Підвищення якості (заявок, підписок)

Оптимізація може бути здійснена в одному напрямку або кількох одночасно. Чим більше оптимізована РК — тим ваша реклама більш конкурентоспроможна.

Перейдемо безпосередньо до методів оптимізації.

Методи оптимізації РК

Використання оплати за переходи (CPC)

Більшість курсів рекомендують використовувати оплату за 1000 показів (CPM). Це ефективний метод для тестування різних аудиторій та оголошень. Однак для довгострокового управління він менше підходить через коливання показників.

У цьому випадку розумно використовувати оплату за переходи. Найдоступніший спосіб – скопіювати ваші найефективніші оголошення, змінивши лише модель оплати – з CPM на CPC.

Зміна лендінг-сторінки

Під лендінг-сторінкою ми маємо на увазі місце, куди спрямована реклама — веб-сайт, група, товарна картка, сторінка менеджера.

З метою оптимізації обирайте те місце, де користувачеві буде легше виконати необхідну для вас цільову дію. Наприклад, якщо вам потрібні звернення, буде недостатньо ефективно рекламувати лише сторінку компанії, замість повідомлень у спільнотах або сторінки менеджера.

Зміна формату реклами

Цей спосіб частково корелює з попереднім — для різних цілей краще підходять різні формати. Наприклад, якщо потрібні підписники — то не занадто ефективно використовувати формат “Універсальний запис” через невисокий конверсійний відсоток у підписку, на відміну від форматів “Карусель” або “Запис з кнопкою”:

Універсальний запис не є ефективним для залучення підписників. Бічні формати — нижня лінія — наразі практично не використовуються через низьку ефективність у більшості випадків.

Є винятки, наприклад — ви рекламуєте конкурс з дуже цінними для вашої аудиторії призами, в результаті чого конверсія в підписку у вас вище 50% (тобто підписується кожен другий).

Додавання заклику до дії

Здається — основи маркетингу, про це кажуть майже в кожному матеріалі з маркетингу, але на практиці — часто відсутня. Все досить банально — додавайте у тексті потрібний вам заклик до дії — пишіть, дивіться, задавайте питання і так далі.

Нюанс №1: у випадку тексту з великим обсягом (~12 рядків і більше) розумно використовувати декілька закликів до дії — на початку/в середині і в кінці, причому краще, щоб вони не повторювалися — оскільки тоді конверсія зростає на кілька відсотків.

Нюанс №2: Малоефективно використовувати заклики до дії, які продають напряму (“купуйте”, “замовляйте” і подібні), оскільки у користувача вони викликають, як правило, менший інтерес=конверсію в звернення, ніж у нейтральних (“дивіться”, “задавайте питання” і т.д.).

Розміщення наголосів у оголошенні

Спосіб досить простий — ви виділяєте пробілами чи емодзі те у тексті, на що хочете звернути увагу цільової аудиторії — це можуть бути переваги, ваші титули або посилання на вас.

Зміна зображень

Один з варіантів — змініть зображення, яке ви використовуєте в рекламі, на інше. Просто, але часто ефективно. Проте є кілька важливих деталей.

Деякі фахівці не тільки змінюють зображення реклами, але також аватар спільноти під час рекламної кампанії (часто із назвою), що створює враження у користувача, ніби це абсолютно нова реклама від іншої групи.

Зміна аудиторій

Це досить об’ємний пункт, оскільки він включає в себе як зміну аудиторій внаслідок “вигорання”, так і низьку ефективність поточної аудиторії (або розширення сегментів). Говоритимемо переважно про другий вид.

Низька ефективність може бути пов’язана з:

а) непідходящою для даної аудиторії рекламою (ви рекламуєтеся на широку аудиторію, але рекламні оголошення складені для вузької);

б) із сильно високою конкуренцією за цю аудиторію. Як правило, така ситуація є типовою для вузьких аудиторій, з широкими аудиторіями — подібні ситуації практично виключені. Рішення досить просте — з вузьких потрібно переходити на широкі, у випадку з широкими — на вузькі.

Висновок

Оптимізація рекламних кампаній дозволяє знизити вартість цільової дії, і/або підвищити якість заявок, і/або отримувати більше заявок за ту ж саму вартість (тобто служить основою для масштабування РК).

Оптимізація — це послідовний процес, достатньо рідко вдається відразу кратно оптимізувати РК, частіше це робиться ітераціями (знизили вартість переходу на 15% — підвищили якість заявок на 6% — знизили вартість переходу ще на 7%, і так далі).

Розумно послідовно застосовувати описані методи, не одночасно — так ви зможете краще аналізувати, який метод у вашому випадку дає кращий результат.

Постійно займайтеся оптимізацією своєї РК, щоб конкуренти вас не обігнали!

Сергій Кравченко

Lead Panda є висококваліфікованим експертом в галузі інтернет-маркетингу і SEO з багаторічним досвідом. Маючи успішний трек-рекорд у створенні та впровадженні стратегій цифрової реклами для різних бізнесів, ми завжди прагнемо ділитися своїми знаннями та найкращими практиками з іншими професіоналами галузі, надаючи цінну інформацію та поради на своєму сайті.
Соц. мережі:
Посилання на сайт:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

Топ проксі-сервісів для арбітражу

Топ проксі-сервісів для арбітражу Проксі-сервер діє як посередник між користувачем та інтернет-ресурсом. Процес працює так: користувач відправляє запит через проксі, який зі свого боку перенаправляє його на цільовий сайт. Після отримання відповіді від сайту, проксі пересилає її назад користувачеві. Основна функція проксі - зміна IP-адреси, наприклад, користувач перебуває в Києві, але через проксі може здаватися, ніби він у Польщі. IP-адресу можна порівняти з поштовою адресою, тільки в рамках інтернету. Проксі-сервери корисні для обходу антифрод-систем, доступу до сайтів, заблокованих у певних географічних регіонах, а також для запобігання блокувань під час запуску рекламних кампаній. Існують різні типи проксі, і без заглиблення в технічні деталі, головний критерій - це кількість користувачів на один проксі. Для джерел інтернет-трафіку рідко важливий протокол, але якщо буде виявлено підозрілу активність з вашого IP, відбудеться блокування. Наприклад, для реклами в Facebook, TikTok і Google підходять тільки резидентні (домашні...
567
10хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали