Управління рекламним профілем на Facebook

Управління рекламним профілем на Facebook
0
0
193
7хв.

Управління рекламним профілем на Facebook здається заплутаним для новачків. Проте, процес можна спростити завдяки певним методикам, які знижують складність роботи.

У цій статті ми представляємо низку порад, якими регулярно користуються професіонали в галузі маркетингу.

Стратегія планування кампаній на конкретні цілі, а не на вибір цільової аудиторії.

Важливість правильної структури рекламного акаунта на Facebook для ефективної довгострокової роботи, складання звітів і подальшої оптимізації беззаперечна. Оптимальний план включає в себе розробку трьох елементів:

  • Кампанії;
  • Наборів оголошень;
  • Самих оголошення.

Грамотне влаштування вашої рекламної кампанії забезпечить логічність і порядок у діях. Типова помилка, що часто зустрічається, — це плутанина у визначенні мети на рівні кампанії та набору оголошень. Кампанії мають бути націлені на основну мету, чи то отримання конкретних конверсій, чи то збільшення трафіку на сайт, чи то кількість переглядів відео тощо.

Управління рекламним профілем на Facebook

Сегментація аудиторій

У безлічі випадків, рекламодавці схильні об’єднувати різні групи користувачів в одній рекламній кампанії. Facebook підтримує такий підхід, оскільки він сприяє формуванню великої аудиторії і прискорює процес навчання. Проте, з детальнішою сегментацією, особливо за обмежених бюджетів, можна домогтися ефективнішої оптимізації кампаній.

Інтеграція цілей конверсії

Це не означає відмову від проведення спліт-тестів. Швидше, важливо гарантувати, що кожна рекламна кампанія націлена на досягнення загальної мети конверсії, такої як використання параметра конверсії на URL-адресі сторінки з відгуками.

Аналітика та звітність

Створення зв’язку між рекламною кампанією та її метою критично важливе. Якщо основне завдання полягає в залученні трафіку на сайт, то рекламні оголошення можуть вести на будь-які сторінки. Однак, коли мета полягає в генерації лідів або виконанні конкретних дій, завдання ускладнюється. Це підкреслює необхідність структурування акаунтів, як обговорювалося раніше. Чіткий зв’язок між кампанією та метою конверсії полегшує відстеження результатів та їх відображення у звітах.

Управління рекламним профілем на Facebook

В останньому оновленні iOS 14 встановлено ліміт до восьми конверсійних акцій для використання в рекламних кампаніях, що підкреслює необхідність ефективного і спрощеного контролю за конверсіями.

Розглянемо ситуацію з двома електронними книгами, що мають унікальні цільові сторінки. Щоб ініціювати окремі рекламні оголошення для кожної, потрібно створити дві індивідуальні настроювані конверсії.

Управління рекламним профілем на Facebook

На перший погляд, це може здаватися дрібницею, однак можливість спостереження за загальною кількістю конверсій на рівні кампанії дає змогу значно скоротити час пошуку даних за кожною групою і кожним окремим оголошенням. Ефективне планування та структурування процесів дає можливість швидше приймати обґрунтовані рішення.

Щоденне планування на рівні групи кампаній

Розподіл бюджету за рекламними кампаніями в соціальних мережах передбачає кілька методик:

  • Витрати на рівні окремих груп оголошень у рамках дня. Це дає можливість точно регулювати денні витрати для кожної конкретної аудиторії або групи оголошень.
  • Загальний денний ліміт витрат на всі кампанії. Такий підхід дає змогу задати загальну суму денних витрат, що розподіляються алгоритмом соцмережі серед усіх груп оголошень на основі їхньої передбачуваної ефективності та вартості залучення.
  • Бюджет на певний період або постійний бюджет, призначений для тривалих кампаній, що забезпечує виконання запланованих фінансових рамок.

Управління рекламним профілем на Facebook

Часто вибір падає на методику встановлення денного ліміту витрат на рівні груп оголошень, оскільки це дає змогу більш детально контролювати й аналізувати якість потенційних клієнтів на пізніших етапах. Ефективність залученої аудиторії не завжди корелює з обсягом отриманих лідів, адже не всі ліди є якісними. Тому управління бюджетом на рівні окремих груп оголошень надає більш гнучкі можливості для тестування різних аудиторій та оптимізації витрат.

Уникнення зайвого контролю

Частота проведення перевірок рекламних ініціатив хвилює безліч фахівців. Існує думка, що не варто втручатися в успішно функціонуючі процеси.

При побаченому прогресі в результативності кампаній рекомендується зберігати встановлені параметри без внесення змін.

Особлива увага приділяється структурі управління рекламою. Чітка й організована система забезпечує спрощену роботу на тривалий період, надаючи можливість оперативно адаптувати необхідні модифікації.

Існує думка, що рекламу з певною частотою X при досягненні рівня Y слід припиняти. Проте такий підхід не завжди відображає реальність: іноді реклама з високою частотою показує вражаючі результати за вигідною вартістю.

Управління рекламним профілем на Facebook

Підсумок

Facebook може здаватися заплутаним і обтяжливим. Однак, розібравшись, ви побачите, що використання платформи набагато простіше, ніж передбачалося, досить тільки знайти правильний підхід.

Визначивши ясні цілі та стратегію, ви побачите, як все починає складатися. Головна складність для більшості полягає в невмінні опанувати основи до початку конкурентної боротьби.

OnlyFans vs. Дейтинг

Останнім часом в арбітражних-медіа з'являється все більше статей про OnlyFans. Втім, з цих матеріалів не завжди зрозуміло, як арбітражнику вийти на прибуток у адалт-сфері, а декотрі навіть змішують OnlyFans із дейтингом. Проте, спільність між цими двома вертикалями мінімальна. У цій статті ми вирішили проаналізувати, чим OnlyFans не схожий на дейтинг у контексті робочих процесів, підходів, креативів і, що найважливіше, потенціалі для заробітку. OnlyFans та дейтинг: основні відмінності Серед численних відмінностей між цими двома вертикалями, особливу увагу приділяють легкості роботи з OnlyFans, потенціал заробітку та відсутність потреби в обмані чи хитрощах. Давайте детальніше оглянемо обидві платформи. Чому кожен арбітражник мріє про співпрацю з OnlyFans-моделлю? Робота з OnlyFans орієнтована на моделей, що продають свій контент на платформі. Основна складність для моделей OnlyFans полягає в нестачі трафіку. Контент, який продають моделі може бути ексклюзивним для певних шанувальників. Клієнти різняться: одні купують кілька відео...
213
7хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали