У пошуках нових рішень та ідей

У пошуках нових рішень та ідей
1
0
214
8хв.

У пошуках нових рішень та ідей. Як штучний інтелект влаштує землетрус у світі маркетингу у 2024 році.

У пошуках нових рішень та ідей

Експерти компанії Gartner провели масштабне дослідження та запропонували новий погляд на те, як працюватиме маркетинг у 2024 році.

Нагадаємо, Gartner — провідна світова дослідницька та консалтингова компанія у сфері інформаційних технологій. Заснована в 1979 році, вона має понад 60 000 клієнтів з 10 000 різних організацій.

SMM маркетинг втрачатиме ефективність

До 2025 року видиме погіршення якості сайтів соціальних мереж змусить 50% споживачів значно обмежити використання основних платформ.

Причина — стурбованість користувачів дезінформацією, яку розповсюджує GenAI.

Генеративний штучний інтелект стане щоденним інструментом

До 2026 року 80% креативних талантів щодня користуватимуться GenAI. Це дозволить виконувати більш стратегічну роботу, що призведе до збільшення витрат на творчість.

Причина: Використання GenAI у сфері маркетингу сприятиме швидшому створенню креативних варіантів для персоналізованого та глибоко цільового досвіду. Це призведе до зростання витрат на співпрацю з агентствами та внутрішніми творчими фахівцями з ефективних стратегічних ініціатив.

Новий тренд – акустичні бренди

До 2027 року 20% брендів будуть орієнтуватися на позиціонування та диференціацію, що полягатиме у відсутності штучного інтелекту в їхньому бізнесі та продуктах.

Причина: Вплив штучного інтелекту на маркетинг зростає. Фахівцям доведеться прийняти новий виклик — повернути довіру та впевненість користувачів. 

Сегменти клієнтів можуть змінити свою поведінку та шукати «акустичні» бренди без штучного інтелекту, які надають пріоритет автентичності та етиці. «Акустичні» бренди зможуть виділитися на загальному тлі та перейти на ринки преміум-класу та безпеки.

Google пошук програватиме штучному інтелекту

До 2028 року бренди будуть спостерігати зменшення звичайного трафіку сайтів на 50% або більше, оскільки споживачі будуть обирати пошук на основі GenAI.

Причина: Поширення GenAI у пошукових системах приведе до істотного зменшення традиційного пошукового трафіку для брендів, оскільки користувачі отримують відповіді безпосередньо від штучного інтелекту.

Директори з маркетингу мають бути готові до змін у прибутках та залученні клієнтів, реорганізуючи інвестиції в різні канали та акцентуючи увагу на ключових словах для збільшення конверсії. Вони можуть розглядати можливість зміни традиційних каналів комунікації.

Маркетингу потрібен унікальний автентичний контент

До 2026 року 60% директорів з маркетингу впроваджуватимуть такі стратегії, як технологія автентичного контенту, розширений моніторинг та погодження брендом контенту, створеного користувачами. Це допоможе захистити бренди від широкого обману, дозволеного GenAI.

Причина: Для захисту своїх брендів організації повинні наголошувати на справжності контенту та встановлювати принципи відповідального використання GenAI.

Відсутність чітких норм та стандартів потребує механізмів прозорості та довіри. Це заохочує бренди встановлювати чіткі правила для своїх постачальників та агенцій-партнерів, активно впроваджуючи автентичний контент у свої технології.

Отже, виходячи з цих порад – менеджери з маркетингу та їхні керівні команди будуть шукати свою точку опори у потенціалі ефективності та креативності. Головний пріоритет – баланс між генеративним штучним інтелектом та людиноцентричною реальністю.

Galina Zalevska

Журналістка з 15-річним досвідом роботи у найкращих медіа. Вона бездоганно знає як генерувати ідеї, планувати та реалізовувати їх для досягнення маркетингових цілей. Для Галини створення контенту це не робота, а спосіб життя.
Соц. мережі:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

Найбільший гемблінг скандал в історії США

Рубрика –Aff -плітки. В США стався найбільший гемблінг скандал в історії! Коли побачили цю новину, довго не могли зрозуміти – як? Як в країні таких можливостей міг статися конфлікт інтересів нелегальної iGaming-мережі, гемблінгових агентів, казино Лас-Вегаса, колишніх спортсменів, функціонерів від бейсболу та баскетболу, суддів та співробітників спецслужб? Оце компанія зібралась 😜 Ми вирішили розібратися в цьому питанні – чому ж стався найбільший гемблінг-скандал 2024 року, який розпочався після програшу та боргу в понад 40 млн ​​вкрадених доларів. Але спочатку познайомимося з дійовими особами.  Головним героєм “афери по-американськи” є Іпей Мізухара — японський перекладач та довірена особа японського бейсболіста Сехея Отані, який грає за «Лос-Анджелес Доджерс». ФБР взяли японця в розробку в 2023 році коли з'ясувалося, що він крав гроші з рахунку свого клієнта Отані. Перекладач брав гроші, програвав їх, а потім знову “запускав руку в чужий гаманець” за ще більшою...
211
5хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали