Скільки грошей треба, щоб новачку запустити свою першу кампанію на Facebook

Скільки грошей треба, щоб новачку запустити свою першу кампанію на Facebook
0
0
226
7хв.

Розберемо, якими мають бути початкові витрати у новачка на тестування своєї першої рекламної кампанії у Facebook. Спираючись на досвід, ми опишемо ключові пункти витрат, детально пояснюючи процес запуску, методику перевірки рекламних матеріалів і нюанси, на які слід звернути увагу.

Ділимся власними спостереженнями про мінімальні бюджети для тестів: методи випробувань та об’єкти для тестування

Скільки грошей треба, щоб новачку запустити свою першу кампанію на Facebook

Насамперед вкажемо на інструменти та ресурси, з якими працюємо, джерела купівлі та обсяг необхідних ресурсів.

Надаємо перевагу роботі з авторегами зі США, дотримуючись принципів релевантності: акаунти зі США вимагають використання проксі та платіжних систем також із США. Зазвичай обираємо один якісний ПЗРД-кінг та від трьох до п’яти авторегів. На кожен акаунт купуюємо окремий домен, разом на десять акаунтів йде десять доменів. Вартість дроп-доменів обходиться приблизно в $1 за одиницю.

Іноді Facebook починає перешкоджати чеками, ризиками і т.д. через різні перевірки та обмеження. У таких випадках часто проблема криється в низькоякісних проксі.

Далі, замовляємо креативи, хоча на початкових етапах є можливість створювати їх самому. Крео, зроблені на замовлення, показують вищі результати порівняно із саморобними. Ви зможете спостерігати різницю в результатах і вартості ліда між професійно створеними і самостійно підготовленими.

У підсумку, для максимізації результату за оффером і гео рекомендуємо підготувати 10 креативів з різноманітними концепціями:

  • 3 креатива з медичним ухилом;
  • 3 товарні крео;
  • 4 інших, знайдених через аналіз конкурентів.

Приклад тесту

Зазвичай використовуємо схему 1-5-5, маючи на увазі 5 адсетів з 5 унікальними крео, виділяючи по $10 на кожен адсет. Таким чином, щоденні витрати з одного акаунта становлять $50. Запустивши 3 акаунти, денний бюджет досягає $150.

Мінімальна сума для тестів, з якою можна теоретично вийти в плюс

Скільки грошей треба, щоб новачку запустити свою першу кампанію на Facebook

Щоб оцінити можливості мінімального бюджету для позитивного результату:

Можливий вихід на прибуток навіть із 50 доларами, однак існують певні умови.

По-перше, вибір гео для тестування. Рекомендується орієнтуватися на Tier 3-4, оскільки вони пропонують найвигідніші умови для новачків із вартістю потенційного ліда від 0,5 до 2 доларів.

По-друге, умови співпраці з партнерською програмою. Хоча вони дають 25-30%, на практиці він може знижуватися до 12-16%. Важливо враховувати якість трафіку, що залучається, ефективність креативів і привабливість лендінгу.

І, звичайно ж, необхідно провести розрахунки.

Якщо за схвалений потенційний лід платять 15 доларів, то за середньої вартості ліда в 7,5 долара ви будете лити з нульовим ROI за 50% апрува. З вартістю ліда в 3,75 долара, ROI складе 100%.

При денних витратах у 50 доларів і вартості ліда в 3,75 долара ви можете отримати 13 лідів. З них 6 перетворяться на продажі за умови 50%-го апрува і ставки в 15 доларів за ліда, що принесе вам 90 доларів.

Таким чином, ваш теоретичний чистий прибуток складе 40 доларів. Однак ці розрахунки є лише приблизними.

Розширення після випробувань

Скільки грошей треба, щоб новачку запустити свою першу кампанію на Facebook

Ви знайшли оффер, контент, домовилися про збільшену винагороду і апрув від ПП та починаєте розширювати діяльність.

Для розширення ми застосовуємо стратегію кінг + БМ на 250 з п’ятьма рекламними кабінетами. Щоб ефективно збільшити обсяги на акаунтах із високими лімітами, потрібно активувати всі рекламні компанії в БМ. Після цього запустіть першу рекламну кампанію з невеликим бюджетом – $2-3 для початкового привернення уваги аудиторії.

Щойно реклама активізується і почне витрачати бюджет, перейдіть у розділ оплати і виконайте ручне списання. Процес заповнення слід організовувати за схемою 1-3-1, 1-4-1 і так далі, щоб забезпечити найкраще залучення уваги. Використовуйте тільки заздалегідь перевірений контент. Потім можливий запуск на бюджет понад $500, але з ручним встановленням ставок. Налаштуйте автоматичні правила, які відключатимуть рекламний набір, вартість якого перевищує вашу ціну за ліда.

Також рекомендуємо експериментувати з різними варіантами контенту, їхніми елементами і приділити увагу налаштуванню закликів до дії.

Трохи про фарм

Акаунт, підготовлений для кампанії, відіграє ключову роль у її успіху. Коли процес створення таких акаунтів вимагає надмірних зусиль, часу і ресурсів без видимої віддачі, варто подумати про придбання вже готових профілів.

Але all-in-all, вибір між самостійним створенням акаунтів та їх придбанням – за вами.

Як не потрапити у день бабака арбітражнику-початківцю: топ помилок, які потрібно уникати

У світі арбітражу, де кожен клік може стати ключем до багатства, а кожна помилка - до безцінного досвіду, шляхи до успіху інколи вибудовуються через неочікувані повороти та перешкоди. Для веб-майстра день не просто відзначає професійний етап, а й також слугує моментом для рефлексії про те, як кожен успішний медіабайєр колись розпочинав із первинних експериментів, промахів та прорахунків, що згодом лягли в основу їхніх великих тріумфів. Навчання фінансового планування Входячи у сферу арбітражного трафіку, розробляйте економічну модель, ґрунтуючись на показниках повернення інвестицій (ROI) від колег і знайомих. Прогнози в моделі можуть виглядати дуже сприятливо, проте враховуйте такі ключові аспекти: Вартість експлуатаційних ресурсів (сайти-посадкові сторінки, системи для відстеження, дизайни, акаунти користувачів). Ці витрати потрібно передбачити в моделі від самого початку, оскільки вони можуть поглинути весь дохід. Витрати на експерименти. На початку вашого шляху тільки одна пропозиція з десяти може виявитися ефективною. Витрати...
177
8хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали