Розкриваємо секрети сходу: Що приховує гео Азербайджану

Розкриваємо секрети сходу: Що приховує гео Азербайджану
2
0
577
5хв.

Якщо ви тільки знайомитеся з партнерським маркетингом або прагнете відкрити для себе нові горизонти, почніть з розгляду гео Азербайджану. Враховуючи його історію, цю країну включено до групи Tier 3, проте зазначимо, що Азербайджан швидко просувається вперед і може скоро опинитися на більш високому рівні.

За своїми параметрами, Азербайджан може здатися дещо складним для новачків через унікальні характеристики. Проте, у той же час, він пропонує меншу конкуренцію порівняно з іншими країнами в своєму Tier. Тож, давайте детальніше розглянемо, що потрібно знати про цю країну.

Огляд та ЦА

Азербайджан має офіційну мову азербайджанську. Хоча існує помилкове уявлення про поширеність російської мови, насправді нею користуються лише окремі особи, що мігрували під час СРСР та невелика частина старшого покоління. З огляду на чутливе ставлення до російської мови серед місцевих, необхідно це враховувати в креативах.

За даними 2024 року, чисельність жителів Азербайджану досягає 10,4 мільйона, більшість з яких зосереджена в таких мегаполісах як Баку, Лянкяран, Сумгайит та передмістях. Значна кількість платоспроможних громадян саме у цих містах, тому заливати кошти у менші населені пункти немає сенсу.

Офіційна валюта держави є азербайджанський манат (AZN), з курсом до доллара 1 до 0.59. Середній дохід населення становить 543 долари, при цьому велика різниця в заробітках спостерігається між селами та великими містами.

Розкриваємо секрети сходу: Що приховує гео Азербайджану

Особливості країни

В країні спостерігаються унікальні культурні традиції, зокрема велика прив’язаність до релігії. Більшість жителів Азербайджану є мусульманами, що важливо враховувати під час створення креативів, особливо в період Рамадану, коли рекомендується утримуватися від активної реклами через низькі конверсії.

Географічне розташування платоспроможного населення також впливає на маркетинг: у великих містах зосереджується більшість платоспроможного населення, тоді як у селах можна спостерігати більш високий інтерес до швидкого заробітку.

В контексті партнерського маркетингу, ці знання дозволяють ефективно налаштовувати рекламні кампанії. Фінанси та криптовалюти краще просувати в мегаполісах, тоді як гемблінг може бути більш успішним у сільських районах. Дейтинг краще таргетувати на міське населення, в той час як нутра добре працює по всій країні.

Спорт відіграє велику роль у культурі країни, особливо футбол. Беттінг активно зростає під час міжнародних подій, навіть якщо національна збірна не бере у них участі. Крім футболу, в Азербайджані також популярні шахи, волейбол, баскетбол, гімнастика та атлетика, що розширює можливості для беттінгу.

Повага до старших та сімейні цінності мають велике значення у соціальних взаємовідносинах, що також повинно бути враховано при заливі, особливо в дейтингу.

Розкриваємо секрети сходу: Що приховує гео Азербайджану

Особливості креативів

Основними джерелами трафіку є Instagram, TikTok, Facebook та YouTube. В Азербайджані емоції відіграють ключову роль, тому креативи повинні бути відповідно насиченими та емоційними. Відео і озвучка є пріоритетом, оскільки текстові креативи тут менш ефективні. Важливо, щоб реклама співпадала зі статтю цільової аудиторії, адже чоловіки більше довіряють чоловікам, а жінки — жінкам. Використання інфлюенсерів, особливо місцевих знаменитостей, може значно підвищити конверсію.

  • Гемблінг. Тут ефективно показувати людей, які виграють великі суми, із надзвичайно яскравими емоціями, іноді навіть з елементами перегравання. Важливо включити і пропозиції бонусів, наприклад, пропонувати 500 безкоштовних фріспінів.
  • Беттінг. Стратегія схожа на гемблінг, але з акцентом на видатні спортивні події, такі як вирішальні моменти у футбольних матчах або шахових турнірах. Ключовими є емоційні моменти та бонуси.
  • Фінанси та крипта. Ці дві категорії об’єднані через схожий підхід у великих містах, де цільова аудиторія прагне до розкоші. Вони хочуть бачити креативи, що відображають успіх, дорогі автомобілі та великі суми грошей.
  • Дейтинг та адалт. Простий підхід для чоловічої аудиторії 30+ з великих міст. Для дейтингу слід показувати жінок східної зовнішності, для адалту — слов’янської. Це не універсальний рецепт, тому рекомендуємо проводити тестування.
  • Нутра. Популярна категорія по всій країні. Чоловіки 35+ цінують продукти для спорту та здоров’я (від облисіння, потенції, геморою), жінки 30+ — засоби для схуднення і догляду за собою. Важливо підкреслити натуральність продукції та ефективність, використовуючи порівняння “До” та “Після”.

Висновок

Азербайджан — територія з унікальною ментальністю, де при правильному підході великий конверт гарантовано. Важливо детально зрозуміти особливості повсякденного життя місцевих жителів, обрати оптимальну нішу і час для старту рекламної кампанії. Життєвий стандарт, доступність інтернету та інших благ в цій країні значно перевищують багато інших з Tier 3. Проте, саме ці особливості часто відлякують арбітражників від роботи з цим ГЕО.

Як автоматизувати Google Ads

Застосування автоматичних інструментів у Google Ads надає різноманітні можливості, але потребує врахування певних обмежень. Ефективність таких технологій коливається залежно від обраної функціональності та вашого кола комунікацій у сфері контекстної реклами. Чи варто підключати автоматизацію в Google Ads? Чіткої відповіді на це питання не існує, оскільки автоматизовані процеси не завжди здатні вирішити всі проблеми. У цій статті ми детально аналізуємо можливості автоматизації в Google Ads. Ми розповімо вам про три ключові аспекти, які допоможуть ефективно керувати своїм рекламним акаунтом. Погнали! Використовуйте автоматизацію ставок в Google Ads для ефективності вашої рекламної кампанії. Автоматизована ставка являє собою ідеальний вибір для тих, хто готовий покластися на технології Google для оптимізації рекламних витрат. У низці ситуацій, проте, ручне налаштування ставок може виявитися кращим порівняно з автоматичними або так званими «розумними» ставками від Google Ads. Це пов'язано з тим, що основна мета Google Ads полягає не...
235
8хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали