Помилки, які часто роблять у PPC і як їх уникнути

Помилки, які часто роблять у PPC і як їх уникнути
0
0
315
6хв.

РРС – цікавий звір: все може йти класно, а потім будь-яке невдале поєднання параметрів рекламної кампанії PPC і сторінки конверсії призводить до неефективних витрат вашого бюджету. Розглянемо типові помилки у роботі PPC спеціаліста та готові рішення, як їх уникнути.

Ви не видаляєте неефективні ключові слова

Особливо це помітно у великих акаунтах, де важко виявити неефективні ключі. 

Така помилка часто призводить до небажаних наслідків:

  • Це створює негативне сприйняття у тих, хто натискає на вашу рекламу, переходить на сайт і не виявляє потрібну інформацію.
  • Такі рекламні кампанії, спрямовані на сторінки конверсій, можуть стати причиною низької ефективності, збільшення вартості за клік і зниження рейтингу якості акаунта.

Щоб запобігти подібним ситуаціям, важливо встановити суворі правила для себе і чітко розуміти мету використання кожного ключового слова, його зв’язок із сторінкою конверсії в контексті відповідності пропозиціям, заклику до дії та очікуванням клієнтів. Можливо, на вашому сайті є ті самі недоліки, про які йшлося раніше?

Рішення: Використовуйте тільки ефективні ключові слова.

Не давайте неефективним словам зливати ваш бюджет. Складіть простий набір ключових слів для певної рекламної кампанії та установіть чіткі для себе правила, особливо для реклам таких як CTR і CPA. Ці правила будуть унікальними для вашого профіля і ключовика, спрямовані на максимізацію прибутку та залучення клієнтів.

Розглянемо декілька правил для оцінки ключових слів:

  • CTR (коефіцієнт клікабельності) відіграє важливу роль; за його низьких значень зростає вартість за клік (CPC) через знижений показник якості (QS).
  • Обов’язково розробіть CPA модель (вартість дії), яка не призводить до надмірних витрат на конверсії. Невпевненість в оптимальній вартості вимагає вивчення базових принципів бізнесу.
  • Якщо CTR – менше 1% і CPA перевищує подвійну вартість продукту, такі ключові слова вважаються «витратними».

Ви не керуєте щоденними витратами вашого бюджету

Трафік на вашій сторінці конверсії несподівано переривається посеред дня? Бюджет рекламної компанії закінчився ще вранці?

Контролювати витрати вам допоможе модель реклами PPC.

Рішення: Використовуйте графік розподілу трафіку.

Для оптимізації витрат щоденного трафіку, впровадьте систему планування. Це дозволить вашим рекламним оголошенням з’являтися в моменти максимальної активності користувачів.

В налаштуваннях вартості можна зменшити або взагалі зупинити оплату у години найменшої окупності, що забезпечить більш тривале й ефективне використання бюджету.

Для індивідуальної стратегії ціноутворення на певні дні, розгляньте варіант співпраці з консалтинговими агенціями, які відзначають до 69% приросту ефективності при впровадженні графіку.

Додаткові методи для збільшення ефективності бюджету:

  • Структуруйте рекламні кампанії та групи, концентруючись на основних ключових запитах.
  • Виключіть зі списку дорогі ключові слова з низьким потенціалом конверсії, звільнивши кошти для більш результативних.

Ваша реклама не відповідає змісту сторінки конверсії

Малоймовірно, що користувачі будуть задоволені розбіжністю між оголошенням і цільовою сторінкою. Якщо у вас вражаючий показник клікабельності CTR (приблизно 5%), але низький рівень конверсії (менше 5%), найімовірніше, є явні нестиковки.

Рішення: Показуйте потенційним клієнтам повну відповідність заявленої та наданої вами інформації.

Це досить просто. Зміст реклами має точно відповідати тому, що представлено на цільовій сторінці.

Якщо ж ваша реклама і цільова сторінка ідентичні, але показник конверсії залишається низьким, слід визнати, що ваш ресурс відштовхнув відвідувачів і настав час зайнятися вивченням методів оптимізації цільової сторінки.

Меседж вашої реклами неправильний

Дуже вижливо аналізувати потенційних клієнтів. Однак, це лише початок.

Список ключових слів для PPC реклами не повинен бути обмежений тільки однією темою, він повинен включати терміни, що описують весь цикл покупки (від дослідження до готовності до придбання). Важливо, при створенні цього списку, враховувати бажання і потреби споживачів.

Не приділяючи належної уваги потребам і бажанням покупців, що є ключем до високих конверсій, ви зіткнетеся з низькою ефективністю CTR через розбіжності між тим, що представлено в результатах пошуку і тим, що ви пропонуєте.

У підсумку ваша ідеально підготовлена цільова сторінка залишиться непоміченою.

Рішення: Визначте свою аудиторію і сформулюйте ключові слова, що привертають увагу.

Перевірте, чи відповідають візуальні образи, представлені вашим клієнтом, обраним термінам пошуку. Наприклад, запит «придбати продукти харчування» відображає етап пошуку інформації, тоді як фраза «де купити продукти» вказує на етап здійснення покупки.

Проаналізуйте, чи відстежує Google ключові слова, які вас цікавлять. Чи відповідає контент вашого сайту, включно з рекламними оголошеннями та публікаціями, цілям вашої рекламної кампанії PPC?

Зверніться за порадою. Якщо у вас є контакти в цільовій групі, покажіть їм рекламу або лендінг. Це допоможе переконатися, що ваше повідомлення резонує з аудиторією.

Висновок

PPC вимагає індивідуалізованого підходу, оскільки універсальної відповіді на питання ефективності не існує. Вивчення цих поширених помилок дасть вам можливість з’ясувати, чому ваша реклама приносить неефективний трафік для вашої цільової сторінки. Може, варто розглянути варіанти для покращення конверсії?

Yana Kutsa

Працювала таргетологом та маркетологом в агенції нерухомості, але під час війни агенція закрилась і Яна вирішила пройти курси з арбітражу трафіку. Два роки працювала у команді дистанційно. Заливала гемблу у ФБ та паралельно брала інші проекти. З часом Яні набридло працювати віддалено, їй захотілося в команду офлайн і так потрапила до Lead Panda, де вона вже рік працює з Гуглом. Знає всі тонкощі обходу банів та створення ефективних креативів.
Соц. мережі:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

Як запускати PPC не за всі гроші світу

"Яка вартість контекстної реклами?" – частий запит від тих, хто прагне залучати аудиторію на свій веб-ресурс цим методом. Відповідь фахівців з PPC найчастіше буде нечіткою: "Складно визначити одразу". Точна сума витрат на рекламу невідома одразу, оскільки вона змінюється і залежить від різних вхідних. Давайте докладніше зупинимося на тому, як формуються ціни на контекстну рекламу, щоб ви могли скласти загальне уявлення про можливі витрати на вашу рекламну стратегію. Що впливає на вартість контекстної реклами Google Ads влаштований таким чином, що рекламодавці самі визначають вартість кліка, змагаючись за привабливі позиції в рекламних блоках або за кількість трафіку. Що вища готовність конкурента платити, то більше вам доведеться заплатити за клік. Так сталося, що рекламних місць критично не вистачає на всіх рекламодавців. Особливо, якщо конкуренція в ніші велика, то вартість кліку може обчислюватись тисячами гривень. Вплив на вартість можна розділити за категоріями: Тематика. Вплив...
203
7хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали