Навчання арбітражу трафіку: Як знижувати витрати

Навчання арбітражу трафіку: Як знижувати витрати
0
0
196
9хв.

Арбітраж трафіку – це просування продуктів рекламодавців з винагородою – конкретною сумою за кожен продаж. Давайте розберемося, чи можна зекономити бюджет на рекламі, як варто взагалі це робити і як оптимізувати витрати.

Що таке заробіток в арбітражі?

Поговоримо докладніше про те, що взагалі таке заробіток в арбітражі трафіку. Вебмайстер, або арбітражник, підключається до оферти – пропозиції рекламодавця. Припустимо, він готовий платити $15 за кожен продаж товару, а саме – за оплачене замовлення. Арбітражник привертає трафік рекламою і витрачає на нього $150, рекламодавець отримує з нього 56 заявок і виплачує $500.

Отже, чистий прибуток вебмайстера склав $350. Це і є заробіток на арбітражі: чим більше різниця між сумою, отриманою від рекламодавця, і сумою, витраченою на рекламу, тим вищий дохід. Є сенс економити на трафіку, щоб отримувати більший прибуток.

Економити бюджет в арбітражі трафіку можна і потрібно, адже якщо ви витратите занадто багато грошей – просто не отримаєте прибутку. Інша справа в тому, як саме це робити.

Інструкції і схеми, як можна скоротити бюджет

Навчання арбітражу трафіку: Як знижувати витрати

Стандартний сценарій роботи арбітражника виглядає так:

  • пошук відповідної пропозиції, вивчення умов та підключення до неї;
  • підбір оптимального джерела трафіку залежно від вимог рекламодавця;
  • пошук креативів та підходів, включаючи вивчення рекламних кампаній конкурентів;
  • налаштування пробної кампанії, відстеження результатів;
  • оптимізація реклами та масштабування її, вливаючи все більше коштів;
  • отримання прибутку, оскільки рекламодавець починає платити за ліди або за іншою моделлю.

Якщо реклама налаштована неправильно, і арбітражник витратив на неї занадто багато коштів, прибутку не буде.

У цій схемі є кілька моментів, коли можна зекономити бюджет. Наприклад, при заробітку на арбітражі трафіку варто:

Використовувати безкоштовний трафік. Не обов’язково налаштовувати контекстну або таргетовану рекламу — є офери, в яких чудово заходить безкоштовний трафік. Наприклад, якщо у вас є власний інформаційний сайт або група в соцмережі, можна розмістити посилання там. Також можна використовувати дешевий трафік, але про це розкажемо трохи пізніше.

Оптимізувати рекламу. Це означає додавати площадки з низькою клікабельністю до чорного списку, припиняти оголошення з низьким CTR, перерозподіляти бюджет і тестувати нові креативи. Це не бажана, а обов’язкова умова для успішного арбітражу: без оптимізації кампанії ви просто витратите бюджет і нічого не отримаєте.

Використовувати безкоштовні сервіси. Арбітражник використовує різний софт: наприклад, spy-сервіси для пошуку креативів, фоторедактори для намальованння своїх, платформи для аналітики груп у соцмережах і так далі. Краще на початку не використовувати платні тарифи, а користуватися безкоштовними, особливо якщо ви не часто запускаєте рекламу. Або можна використовувати загальнодоступний софт — наприклад, безкоштовні трекери для арбітражу.

Встановлювати низьку вартість кліка. Сумнівний спосіб зекономити. Фактично ви будете платити мало за клік і дійсно трохи скоротите витрати бюджету. Але справа в тому, що більшість рекламних мереж надають охоплення саме на основі вартості кліка, і чим вона менше, тим менше людей побачать ваше оголошення. Тобто ви отримаєте дешеві ліди, але їх буде дуже мало.

Є і “чорні” методи економити бюджет — використовувати мотивований трафік або налаштовувати рекламу з взломаних акаунтів, у яких є гроші на балансі рекламного кабінету. Але займатися таким не варто — за мотивований трафік банять партнерки, а за взлом — самі рекламні мережі.

Економія на дешевому трафіку

Навчання арбітражу трафіку: Як знижувати витрати

Один із найпоширеніших способів знизити витрати на просування продуктів або послуг рекламодавця — використовувати безкоштовний або дуже дешевий трафік. Але в цьому випадку доведеться набагато більше працювати “руками”. У випадку з рекламою ви налаштовуєте кампанію, оптимізуєте її, і витрачаєте в загальному на це пару годин на добу. А у випадку з добуванням бюджетного трафіку працюєте цілий день.

Ми вже детально розповідали про безкоштовний трафік для арбітражу. Якщо коротко, то можна використовувати лише кілька джерел:

Свою платформу. Це може бути будь-що — група в соціальній мережі, популярний акаунт в TikTok, інформаційний або комерційний сайт. Загалом — всі ті площадки, де є аудиторія.

Спам. Спамити можна також скрізь, де є цільова аудиторія продукту — на форумах, у обговореннях в соціальних мережах, у коментарях під популярними статтями, тощоі.

Ми також розповідали про доступний трафік для арбітражу. Зазвичай це – переходи з популярних типів реклами. Отже, для порівняно бюджетного просування можна використовувати:

  • тизерні мережі – у них запускають тизери – короткі оголошення з цікавим заголовком і зображенням або без;
  • клікандери – тип реклами, при якому користувач переходить на ресурс рекламодавця при будь-якому кліку на якомусь інформаційному сайті;
  • push-сповіщення – спливаючі повідомлення від сайтів або додатків, які виглядають як персоналізоване звернення;
  • email-розсилки – застарілий, але поки ще актуальний спосіб добутку лідів;
  • поштовики – сервіси, в яких люди переглядають рекламу за мінімальну винагороду;
  • рекламні пости в соцмережах – можуть бути дуже дешевими, якщо підбирати нерозкручені площадки.

Якщо ви вирішите економити бюджет на рекламі саме шляхом добування дешевого трафіку, доведеться приділяти цьому багато уваги. Наприклад, у push- та тізерних мережах може бути багато “сміттєвих” площадок з ботами та низькоякісним трафіком. Їх доведеться виявляти та постійно вносити до чорного списку. І при замовленні рекламних постів у соціальних мережах можна натрапити на групу з накрученим числом підписників, тому перед оплатою реклами варто перевірити, чи активна та “жива” аудиторія.

Отже, економити бюджет на заробітку на арбітражі трафіку однозначно можна та варто, якщо робити це грамотно. 

А які способи зниження витрат знаєте ви? Поділіться досвідом у коментарях!

Яка рекламна мережа найбільш ефективна в медіа-баїнгу

Яка найефективніша реклама в Інтернеті? Багато медіабаєрів задають собі це питання. Що робити, якщо ваш бюджет обмежений, але потрібно залучати клієнтів? Звичайно, використовувати всі переваги Інтернету! Реклама в мережі доступна абсолютно всім, залишається тільки навчитися грамотно ним користуватися. Що таке рекламна мережа Це називається агрегацією площин, на яких можна запустити показ реклами через одного посередника. Основна ідея полягає в тому, що власник рекламної мережі домовляється з різними сайтами та додатками щодо приведення рекламодавців, після чого отримує частину доходу від реклами для себе, а іншу частину віддає власникам сайтів – паблішерам. Можна сказати, що визначення рекламної мережі приховане в самій її назві – сайти об'єднані в мережу, і реклама може відображатися на будь-якому з них, залежно від налаштувань аудиторії у кампанії. Рекламна мережа самостійно вирішує, на якому саме сайті та у якому форматі показувати оголошення. Які бувають рекламні мережі У мережі...
167
8хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали