Яка рекламна мережа найбільш ефективна в медіа-баїнгу

Яка рекламна мережа найбільш ефективна в медіа-баїнгу
0
0
164
8хв.

Яка найефективніша реклама в Інтернеті? Багато медіабаєрів задають собі це питання. Що робити, якщо ваш бюджет обмежений, але потрібно залучати клієнтів? Звичайно, використовувати всі переваги Інтернету! Реклама в мережі доступна абсолютно всім, залишається тільки навчитися грамотно ним користуватися.

Що таке рекламна мережа

Яка рекламна мережа найбільш ефективна в медіа-баїнгу

Це називається агрегацією площин, на яких можна запустити показ реклами через одного посередника. Основна ідея полягає в тому, що власник рекламної мережі домовляється з різними сайтами та додатками щодо приведення рекламодавців, після чого отримує частину доходу від реклами для себе, а іншу частину віддає власникам сайтів – паблішерам.

Можна сказати, що визначення рекламної мережі приховане в самій її назві – сайти об’єднані в мережу, і реклама може відображатися на будь-якому з них, залежно від налаштувань аудиторії у кампанії. Рекламна мережа самостійно вирішує, на якому саме сайті та у якому форматі показувати оголошення.

Які бувають рекламні мережі

У мережі інтернету популярно класифікувати рекламні мережі наступним чином:

  • Горизонтальна рекламна мережа
  • Вертикальна рекламна мережа
  • Спеціалізована рекламна мережа
  • Преміум-клас рекламної мережі

Горизонтальна рекламна мережа включає в себе велику кількість платформ і рекламних інструментів. Такі мережі забезпечують найбільше охоплення та найбільш детальні налаштування таргетингу.

Яка рекламна мережа найбільш ефективна в медіа-баїнгу

Преміум-клас рекламної мережі співпрацює з великими веб-видавцями та пропонує рекламодавцям платний преміум-доступ до рекламного інвентарю.

Вертикальна рекламна мережа зв’язує вузькоспеціалізованих рекламодавців з відповідними видавцями. Замість використання горизонтальної мережі, нішеві рекламодавці можуть спробувати вертикальну, щоб знайти свою унікальну аудиторію.

Спеціалізована рекламна мережа обмежена конкретним інвентарем – наприклад, лише відеобанерами або лише рекламою в додатках.

На практиці виявляється, що така типологія не дуже актуальна для роботи з широкими кампаніями. Зручніше розділяти рекламні мережі за можливостями таргетингу, форматами та цінами.

Ця типологія застосовна лише до нішевих запитів — наприклад, у випадку, коли потрібний преміальний трафік або вузькоспеціалізований. У таких ситуаціях розумно працювати з вже зібраною базою мереж. У інших випадках, при виборі мережі ми повертаємося до інвентарю, таргетингу, форматів та вартості.

Яка реклама буває в соцмережах

Яка рекламна мережа найбільш ефективна в медіа-баїнгу

Рекламні мережі пропонують різні формати реклами: графічні банери, текстові банери, push-сповіщення, поп-апи, відеоролики. Кожен з цих форматів має свої цілі та завдання. Наприклад, медійна реклама (банери) збільшує охоплення – її ефективно використовувати для ознайомлення з брендом, розповіді про новинки у каталозі, пропозицій акцій або знижок. Нативні текстові банери використовують, щоб непомітно прорекламувати товар. Push-сповіщення, щоб нагадати користувачеві про себе.

Запускати через мережі performance-рекламу однозначно варто, оскільки у багатьох тематиках цей інструмент показує себе дуже добре з точки зору ефективності та окупності. Безсумнівний плюс — це нова аудиторія, яку в пошуку ви можете охопити не всю, і широкий вибір таргетингів (за ключовими запитами, інтересами, профілем користувача і т. д.).

Performance-реклама спрямована на досягнення вимірюваного результату та підбадьорює користувача до конкретної дії: зробити замовлення, залишити заявку, встановити додаток. При цьому такі результати можна виміряти. Наприклад, у реклами в рекламній мережі так само, як і в пошуку, можна виміряти кількість лідів або продажів, що надійшли з такого джерела. Тож тестуйте!

У яких нішах реклама в мережах буде найефективнішою?

Існують товари або послуги з великим попитом, для яких рекламна мережа не підійде, але для таких тематик, як нерухомість, автомобілі, послуги або товари зі затриманим попитом, реклама в мережах просто необхідна. Не завжди вона призведе до прямих лідів (особливо у випадку класичної медійної реклами), але вона буде одним з основних джерел асоційованих конверсій у ланцюжку.

Топ-5 інструментів для підбору ключових слів в арбітражі трафіку

У сучасному світі інтернет-реклами ключові слова відіграють важливу роль. Щоб підвищити ефективність рекламних кампаній (РК) треба правильно підібрати ключові слова. Як це зробити? В цій статті ми розкажемо, як це зробити та покажемо топ-5 інструментів для підбору.  Що таке ключові слова? Ключові слова – це терміни або фрази, які використовуються у контексті інтернет-пошуку або онлайн-реклами для того, щоб привернути увагу цільової аудиторії до певного рекламного оголошення. Вони грають ключову роль у рекламних кампаніях та пошуковому маркетингу, оскільки допомагають користувачам знаходити веб-сторінки, що відповідають їхнім потребам та інтересам. Коректний вибір та використання ключових слів може покращити видимість та результативність рекламних зусиль в Інтернеті. Етапи підбору ключових слів Аналіз ринку та конкурентів. Є ключовим кроком перед вибором ключових слів. Важливо провести дослідження ринку та визначити основних конкурентів, щоб зрозуміти, на які ключові слова слід звернути увагу. Використання спеціалізованих інструментів. Існує безліч інструментів...
245
7хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали