Що таке сірий арбітраж трафіку

Що таке сірий арбітраж трафіку
0
0
312
8хв.

Арбітраж трафіку – це коли ви приводите рекламодавцю покупців за винагороду: наприклад, відсоток від продажу або фіксовану суму за певну цільову дію. Арбітраж може бути “білим”, “сірим”, “чорним”. Сьогодні поговоримо про сірий арбітраж трафіку: розберемось, що це таке, чим він відрізняється від білого і чорного, хто і як його використовує.

Що таке сірий арбітраж

Спочатку розберемось, що взагалі таке білий і чорний арбітраж.

Білий – це коли вебмастер використовує стандартні методи привертання клієнтів, не заборонені партнерськими програмами: наприклад, контекстну або банерну рекламу. А пропозиції в білому арбітражі ніяк не вводять користувачів в оману.

Чорний арбітраж – це коли вебмастер використовує заборонені способи привертання користувачів. Наприклад, клікандер: коли людина переходить на сайт рекламодавця автоматично, без кліку по рекламі. Або коли арбітражник веде трафік на пропозицію з очевидним обманом користувача. Наприклад, коли йому пропонують встановити, мовляв, безпечний файл з грою або корисним ПЗ, а фактично заражають комп’ютер вірусами. Або коли списують гроші за товар, а відсилають замість нього пісок або розбиті цеглини.

Сірий арбітраж – це щось середнє між чорним і білим. У цьому випадку вебмастер може трохи підшахрувати, щоб обійти обмеження CPA-мережі або конкретного рекламодавця. Або вести трафік на пропозицію, яка частково приховує правдиву інформацію від користувача. До речі, самі пропозиції часто не проходять модерацію в соціальних мережах, і для запуску рекламної кампанії потрібно використовувати клокінг або підмінювати креативи.

Наприклад, до сірого арбітражу відносяться:

пропозиції з онлайн-казино, оскільки всі вони працюють на свою чисту прибуток і майже ніколи не дають користувачам виграти;

пропозиції з СМС-підписками, оскільки інформацію про їх вартість часто приховують, і користувач не знає, скільки грошей насправді з нього знімуть;

дорвеї для привертання трафіку, оскільки вони засмічують пошукову видачу і офіційно заборонені пошуковими системами.

Умовно кажучи про те, що таке сірий арбітраж, можна вивести наступну формулу: це те, що офіційно заборонено CPA-мережами, але за це майже не покарають. Або покарають не сильно – просто виносять попередження.

Межа між чорним і сірим арбітражем досить умовна. По суті всі пропозиції, які не відносяться до білих, можна назвати і чорними, і сірими.

Сірий арбітраж трафіку: методи та схеми

Схеми заработку в арбітражі трафіку різноманітні та широкі, і все залежить від обраного оферу та джерела трафіку. Для отримання прибутку арбітражник повинен витрачати менше на приваблення лідів, ніж отримає від рекламодавця. В серому арбітражі використовуються різні джерела трафіку:

  1. Дорвеї. Це сайти, оптимізовані під конкретні групи пошукових запитів. Їхній успіх полягає в тому, що вони перебувають у верхній частині пошукових результатів і залучають багато органічного трафіку, який потім направляється на сайт рекламодавця. Трафік перенаправляють різними способами:

   – автоматично за допомогою редіректу;

   – за допомогою клікандеру – сайт рекламодавця відкривається, коли користувач клікає на будь-якому місці дорвею;

   – через посилання.

 

   У останньому випадку дорвей практично функціонує як звичайний сайт, але всі посилання на ньому ведуть на сайт рекламодавця.

 

  1. Мотивований трафік. Це коли ліди оформлюють замовлення не тому, що хочуть придбати товар, а тому, що хочуть отримати винагороду. Наприклад, ви пропонуєте їм свій відсоток від прибутку. Рекламодавці забороняють таке джерело трафіку, оскільки мотивованих користувачів практично неможливо монетизувати.
  2. Попандери. Це великі банери, які практично неможливо закрити – на них зовсім немає хрестика або його важко розрізнити, оскільки він зливається з фоном. При цьому попандер займає весь екран, і єдиний вихід для користувача – перейти за посиланням.
  3. Клікандери. Користувач переходить на сайт рекламодавця, коли клікає на будь-якій частині сайту-донора. При цьому новий ресурс може відкриватися як в сусідній вкладці, так і в цій. Тут ті ж нюанси, що і з попандерами: конверсія низька, але реклама коштує дуже дешево.
  4. Спам. Його також відносять до сірих і чорних методів арбітражу. Спамити можна скрізь:

   – на відвідуваних ресурсах, в коментарях під статтями;

   – в соціальних мережах у обговореннях відвідуваних груп;

   – на стіни користувачів у соцмережах;

   – на форумах;

   – у особисті повідомлення всюди, де передбачена можливість переписки між користувачами;

   – на електронні скриньки за безкоштовними та платними базами електронної пошти та інше.

В серому арбітражі ще багато джерел трафіку – це і канали в Telegram, і хештеги в соцмережах, і дорвеї на YouTube. Схеми заработку дуже різноманітні. Можна, наприклад, створювати дорвеї на відеохостингах під офер з дитячою іграшкою, або спамити на форумах посиланням на курс з заробітку в Інтернеті.

Все, що треба знати, щоб лити трафік з Instagram

Почнемо з основ. Арбітраж трафіку — це купівля відвідувачів за низькою ціною та їх подальший продаж за більш вигідною ціною. Ви виступаєте в ролі посередника між покупцем та продавцем, який має товар. Ви залучаєте покупців, продавець реалізує товар і виплачує вам відсоток від залучених користувачів. Instagram — чудове джерело трафіку для арбітражу. Тут знайдеться аудиторія на будь-який смак. Іншими словами, це відмінний метод залучення платоспроможної аудиторії, що підкреслює необхідність його дослідження. Як заробити на арбітражі в Instagram? Массфоловінг та масслайкінг Це один з найпростіших методів арбітражу в Instagram. Для масового стеження та лайкінгу потрібно придбати або зареєструвати акаунт в Instagram, оформити профіль, розмістити кілька якісних публікацій та додати посилання на лендінг, на який будуть переходити зацікавлені користувачі. Масове стеження та лайкінг можна здійснювати як вручну, так і за допомогою спеціальних програм та сервісів. Ці методи називаються так через те, що...
286
8хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали