Лінкбілдінг. Що це і як працює

Лінкбілдінг. Що це і як працює
0
0
187
8хв.

Лінкбілдінг у сучасності — яким він є? Оскільки користувачі стають все вибагливішими, лінкбілдінг сьогодні перш за все визначається якістю, а вже потім кількістю. Це стосується не лише кількості посилань, але й якості самого матеріалу та його відповідності контексту розміщення. Навіть при зазначених труднощах, успішна стратегія лінкбілдінгу залишається ключовим чинником для покращення позицій у пошуковій системі Google та формування репутації.

Що таке лінкбілдінг?

Лінкбілдінг — це метод просування онлайн-ресурсу за допомогою отримання необхідної кількості зовнішніх посилань. Основну кількість аналізують роботи пошукових систем, і чим більше посилань з авторитетних та релевантних майданчиків ведуть на ваш сайт, тим вище ви будете ранжуватися в пошуковій видачі.

Лінкбілдінг. Що це і як працює

Які сайти підійдуть для лінкбілдінгу?

Для лінкбілдінгу підходять сайти, які ранжуються в Google та мають органічний трафік. У випадку, якщо сайт не ранжується, ймовірно, він піддавався санкціям, і отримані посилання звідти можуть негативно впливати на рейтинг вашого власного веб-сайту. Також слід зазначити, що в Google існують алгоритми, які зменшують вагу певних посилань, особливо тих, які розміщені на сайтах, які активно торгують лінками у своїх матеріалах. З цього приводу важливо, щоб контент на вашому сайті не створювався виключно з метою продажу посилань.

Також рекомендується звертати увагу на те, чи регулярно оновлюється контент на сайті (наприклад, чи регулярно додаються новини ЗМІ). Крім того, слід вивчати динаміку пошукових запитань. Якщо відбувається стагнація або відсутній ріст ключових слів чи позицій, це може призвести до того, що трафік з сайту знизиться до мінімуму, і відповідно, посилання з такого ресурсу не матимуть бажаного ефекту.

Важливо відзначити, що деякі веб-ресурси дотримуються політики, яка забороняє розміщення гіперпосилань або вимагає виконання спеціальних умов для співпраці. У таких випадках лінкбілдерам слід навчатися вести переговори та знаходити компроміси.

Як працює лінкбілдінг?

Лінкбілдери виконують роль посередників між нашими клієнтами та майданчиками, де можна отримати посилання. Вони не лише шукають потенційні сайти для розміщення, але й безпосередньо взаємодіють з майданчиками, відправляють запити та особисто ведуть переговори з їхніми представниками. І часто це листи з особистої робочої пошти, відправлені не через мейлери.

Лінкбілдінг. Що це і як працює

Вони напряму комунікують з клієнтами та майданчиками, що спрощує процес укладання угод та дозволяє зберігати прозору комунікацію. У інших агенціях між лінкбілдерами та власниками сайтів можуть бути додаткові посередники — біржі.

Які загрози несе продаж посилань для видавців?

Лінкбілдінг. Що це і як працює

Чи може веб-сайт з часом “вигоріти” для пошукової системи? Якщо грамотно проводити таку “монетизацію”, то вдасться уникнути будь-яких ризиків.

Найголовніше, щоб кількість свіжого та якісного контенту істотно перевищувала кількість партнерських статей із посиланням. В ідеалі статті з посиланням повинні відповідати тематиці веб-сайту (або якоїсь рубрики, якщо йдеться про ЗМІ/медіа). Також варто пам’ятати про якість статей з посиланнями, які будуть розміщені на вашому веб-сайті.

Які взагалі проблеми через продаж посилань може отримати видавець? Ось найпоширеніші:

  • Втрата авторитету. Видавець розміщує багато низькоякісних посилань на своєму ресурсі, це може призвести до втрати авторитету у пошукових системах. Коли Google помітить, що веб-сайт активно займається продажем посилань, він може позначити його як сумнівне джерело, і позбавити впливу на рейтинг пошукових результатів.
  • Покарання пошуковою системою. Видавець порушує правила пошукової системи, продаючи посилання у великих об’ємах. Пошукова система може знизити його рейтинг, вилучити з пошукових результатів або навіть заблокувати.
  • Втрата довіри користувача. Якщо користувачі помітять, що веб-сайт продає багато посилань, це може призвести до втрати довіри та негативного ставлення до ресурсу в цілому.
  • Ризик підставних посилань. Інколи продавці можуть розміщувати ненадійні або шкідливі посилання (спам чи шахрайські сайти), а це шкодить репутації та безпеці веб-майданчика.

Модель оплати Revenue Share в арбітражі

Що таке RevShare? Revenue Share (англ. Revenue — дохід; Share — ділитися), RevShare або ревшара — модель оплати в партнерському маркетингу, згідно з якою вебмастер отримує винагороду у вигляді відсотка від доходу рекламодавця, отриманого з приведених лідів. Парадоксально, але насправді чистий відсоток від доходу ніхто не платить. Справа в тому, що до кожного витрати користувача вже включені приховані комісійні витрати ресурсу (Admin Fee). Це призводить до того, що фактичний відсоток від доходу набагато нижчий, ніж заявлено. Відмінності від інших моделей оплати RevShare відрізняється від моделі оплати за цільову дію та інших "Cost-per-..." моделей методикою розрахунку і періодом нарахування виплат. Якщо ви працюєте за CPA, один лід гарантує вам нарахування виплат згідно з умовами оферти. По суті гроші ваші, як тільки лід буде схвалений. В RevShare ви працюєте за відсоток на відстані. Частота виплат буде залежати від того, з якою періодичністю...
244
8хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали