Адаптивні оголошення в Google ads: переваги та лайфхаки налаштування

Адаптивні оголошення в Google ads: переваги та лайфхаки налаштування
0
203
6хв.

Ручне тестування вимагає значних витрат часу. Проте, Google Ads надає інструмент, який автоматизує цей процес і дає змогу заощадити безліч годин роботи. Йдеться про адаптивні оголошення, які також збільшують кількість показів.

У цій статті ми детально розглянемо, що таке адаптивні оголошення, як максимально розкрити їхній потенціал і як покращити ефективність роботи з цим типом рекламного креативу.

Адаптивні оголошення: що це і які їхні особливості

Адаптивні оголошення в Google мають рекламний формат, який включає автоматичне тестування креативів. Для швидкого отримання результатів необхідно підготувати різноманітні зображення і тексти, потім завантажити їх у систему. Алгоритми та інструменти Google Ads автоматично проведуть тестування, визначаючи найбільш ефективні поєднання елементів.

Обмеження на елементи: дозволяється завантажити до 15 заголовків і до 4 описів.

Штучний інтелект Google Ads комбінує запропоновані заголовки й описи, аналізуючи поведінку аудиторії та інші параметри. У результаті різні користувачі можуть бачити унікальні комбінації заголовків і описів.

Google пропонує два основних типи адаптивної реклами:

  • Медійні оголошення. Google адаптує такі оголошення до конкретних майданчиків, підлаштовуючи формат і розміри. Ці оголошення відображаються в мережі контекстної реклами Google.
  • Пошукові оголошення. Вони стають видимими користувачам під час пошуку в Google. Алгоритм ШІ підбирає тексти й описи, орієнтуючись на цільову аудиторію.

Адаптивні оголошення можуть використовуватися для просування різних кампаній, за винятком відео на YouTube і карток Google Shopping.

Робота з адаптивними оголошеннями

Створення адаптивних оголошень включає в себе кілька простих етапів:

  1. Авторизуйтесь у своєму рекламному акаунті Google і виберіть розділ «Кампанії в пошуковій мережі». Потім перейдіть у вкладку «Оголошення та розширення».
  2. Для створення оголошень скористайтеся розділом «Адаптивне оголошення», орієнтуючись на тип реклами – чи то КМС, чи то Пошук.
  3. Адаптивні оголошення в Google ads: переваги та лайфхаки налаштування
  4. Налаштуйте покази, вказавши цільові групи оголошень, додавши заголовки, описи та зображення.
  5. Запустіть рекламу, дотримуючись рекомендацій Google, які допоможуть у процесі налаштування. Важливим аспектом є «Якість оголошення», за яким необхідно уважно стежити, щоб воно залишалося в межах норми.

Адаптивні оголошення підлягають редагуванню та налаштуванню. Для цього виконайте такі кроки:

  1. Перейдіть до рекламного кабінету Google і виберіть вкладку з оголошеннями та розширеннями.
  2. Відфільтруйте ваші рекламні кампанії, клікнувши над таблицею і вибравши потрібний тип оголошень.
  3. Знайдіть оголошення, що потребує змін, наведіть курсор на нього і внесіть корективи.
  4. Після внесення змін обов’язково натисніть на кнопку «Зберегти». Все готово!

Які переваги адаптивних оголошень?

Давайте розглянемо, чому використання адаптивних оголошень є вигідним рішенням:

  • Штучний інтелект. Google впроваджує алгоритми машинного навчання, які аналізують великі обсяги даних. Система відстежує поведінку користувачів і їхню реакцію на рекламу, автоматично підлаштовуючи оголошення під цільову аудиторію.
  • Частота показів. Адаптивні оголошення від Google відображаються зі збільшеною частотою і за різноманітними запитами, що підвищує їх видимість.
  • Автоматична оптимізація. Для арбітражника немає необхідності вручну підлаштовувати розміри креативів, коли йдеться про медійну рекламу. Усі рекламні матеріали адаптуються до розміщення автоматично.
  • Збільшення ефективності. Адаптивні оголошення дають змогу скоротити час на виконання рутинних завдань. Вам лише потрібно створити привабливі заголовки та цікаві описи – подальшу роботу виконає алгоритм Google.

Рекомендації та лайфхаки

Ми провели аналіз і зібрали кілька рекомендацій, які допоможуть поліпшити використання адаптивних оголошень:

  • Використовуйте рекомендації. Google надає підказки та поради під час налаштування рекламних кампаній. Обов’язково ознайомтеся з ними, адаптуйте під свій оффер і застосовуйте на практиці для досягнення найкращих результатів.
  • Закріплюйте заголовки. Можна комбінувати заголовки й описи. Наприклад, якщо заголовок підходить тільки для одного опису, для інших він може виявитися недоречним.Адаптивні оголошення в Google ads: переваги та лайфхаки налаштування
  • Не поспішайте зі змінами. Алгоритмам потрібен час для навчання, щоб досягти оптимальних результатів. Вони аналізують цільову аудиторію, поведінку користувачів і реакції на рекламу. Якщо спочатку ефективність оголошення низька, не поспішайте його видаляти – можливо, варто дати йому шанс.
  • Слідкуйте за рекламною політикою Google. Модерація, як і раніше, актуальна – ваші креативи не повинні містити заборонених елементів. Не допускайте введення в оману, обману, анімації в оголошеннях і перевищення тексту більш ніж на 20% від площі зображення.

Що враховувати під час роботи з текстами:

  • Обсяг. Заголовок має вписуватися в 30 символів, а опис – у 90 символів.
  • Ключові слова. Рекомендується досліджувати затребувані ключі та впроваджувати їх у заголовки для збільшення видимості та кліків.
  • Різноманітність довжини текстів. При створенні контенту слід підготувати кілька версій – як короткі, так і довгі. Різні групи аудиторії можуть віддавати перевагу текстам різної довжини.
  • Персоналізація. Аудиторію слід сегментувати та враховувати «болі» кожної групи. Наприклад, варто використовувати різні звернення для людей різного віку, статі та соціального статусу: один текст для молоді, інший – для літніх.
  • Довіра. Важливо заручитися довірою користувачів, продемонструвавши, як продукт допомагає вирішити їхні проблеми. Корисно згадати гарантії та надійність пропозиції, а також мати документи та сертифікати, які можуть запросити платформи, такі як Google.

Висновок

Адаптивні оголошення є сучасним рішенням від Google, яке дозволяє значно скоротити час на тестування і підвищити рівень конверсій. Застосовуйте рекомендації з нашого керівництва, щоб ваші кампанії в Google досягли нових висот!

Поділіться своєю думкою!

TOP