Як заробити на партнерських програмах

Як заробити на партнерських програмах
3
0
211
9хв.

Заробіток на партнерських програмах – це процес, що вимагає терпіння, зусиль і стратегічного мислення. Дотримуючись наведених нижче порад і постійно покращуючи свої навички маркетингу, ви зможете максимізувати свій дохід від участі в партнерських програмах і створити стабільне джерело доходу.

Що таке партнерська програма

Партнерська програма – або партнерка чи ПП – це платформа для співпраці між партнерами (вебмастерами) та постачальниками товарів або послуг.

Як заробити на партнерських програмах

Партнерські програми оплачують за показ, клік, продаж чи цільову дію після кліку.

Якщо розглядати тему заробітку в Інтернеті широко, то ідеї Інтернет-бізнесу виходять далеко за рамки партнерських програм. Так, у 2024 році популярні наступні види заробітку:

  • Оплачені кліки;
  • Написання коментарів за гроші;
  • Копірайтинг;
  • Створення та управління групами у соціальних мережах;
  • Створення та наповнення власного блогу (сайту);
  • Арбітраж трафіку.

За що я отримаю винагороду

У випадку з вузькоспеціалізованими методами, наприклад, з заробітку на кліках або заробітку на перегляді реклами, процес отримання винагороди зрозумілий відразу. При роботі з партнерськими мережами виникає питання: з чого я буду заробляти?

Як заробити на партнерських програмах

Партнерські програми оплачують наступні дії:

  • Показ рекламного оголошення;
  • Перехід за посиланням на сайт продавця (клік);
  • Здійснення певної дії на сайті;
  • Покупка товару.

Покупка товару не завжди є єдиною оплачуваною дією – деякі партнерки платять і за інші дії, наприклад, за залишений номер телефону.

При виборі партнерської програми, важливо орієнтуватися на трафік, яким ви володієте. Немає сенсу пропонувати найбільш прибутковий та дорогий продукт, якщо ваша аудиторія не потребує його.

У межах кожної ніші можна знайти товари, які будуть краще продаватися у вас, ніж інші.

Дивлячись на становище «Здійснення певної дії на сайті», можна зазначити юридичну партнерську програму як приклад, яка винагороджує за надані контактні дані.

Типи реклами продуктів з партнерських програм

Існує кілька основних видів реклами, яка використовується для просування продуктів і послуг партнерських програм:

  • Тизери;
  • Баннери;
  • Пошукові форми;
  • Партнерські посилання;
  • Віджети.

Якщо ви шукали відповідь на питання, як рекламувати партнерську програму, то вона перед вами: всі перераховані вище інструменти підходять для реклами більшості партнерок. І якщо з тизерами і баннерами ми вже розібралися раніше, то решта трьох інструментів викликають питання.

Пошукові форми часто використовуються в туристичних партнерках. Але вони доступні і в інших нішах, наприклад, в софті, медицині і т.д. Завдяки такій формі, розміщеній на сайті, користувач вводить первинні дані на боці вебмастера і отримує результат на боці рекламодавця.

Партнерські посилання – це один з найефективніших типів реклами. Ви розміщуєте партнерське посилання на продукт, людина переходить, купує товар чи послугу, а ви отримуєте винагороду.

Віджет – інтерактивний елемент, який можна вбудувати на сайт. Наприклад, віджет готелю демонструє користувачеві переваги вказаного готелю, віджет вигідних цін на авіабілети надає відвідувачу інформацію про ціни і т.д.

Щоб вибрати найефективніший інструмент і визначитися з типом реклами, проводьте тестування всіх доступних варіантів.

Як вибрати найкращу партнерську програму?

Перед тим, як заробити на партнерці, визначтеся, яку партнерську програму обрати. Для цього розгляньте всі варіанти і порівняйте їх за наступними критеріями:

  • Відгуки в інтернеті;
  • Розмір виплат;
  • Порядність та репутація партнерської програми;
  • Грамотність та лояльність служби підтримки;
  • Оформлення сторінок, на які потрапляє вказаний користувач;
  • Наявність необхідних вам продуктів, інструментів та інформації.

Як заробити на партнерських програмах

Також проаналізуйте свої можливості, особливо ті, що стосуються трафіку. Складіть список партнерських програм, які підходять для ваших можливостей, і тільки після цього порівнюйте їх з вашими бажаннями.

Вам знадобиться провести аналіз кожної партнерки окремо, вивчити відгуки в інтернеті, доступні рекламні матеріали та, за необхідності, зв’язатися із службою підтримки.

При виборі товарів або послуг відповідайте собі на питання: яка у вас аудиторія і що їй цікаво?

Якщо на першому етапі вас все влаштовує і є необхідна аудиторія, створіть 3-4 тестові рекламні кампанії, щоб оцінити, як працює партнерка на практиці. Якщо ви рекламуєте продукти на власному сайті, проводьте експеримент на довгій дистанції – від трьох місяців і більше.

Не рекомендуємо розгортатися на повну, не вивчивши партнерську програму. Ви ризикуєте витратити бюджет даремно. Але пам’ятайте, що спочатку ви будете витрачати багато часу на отримання досвіду, і тільки набравшись його, вийдете на робочу швидкість. Тому не оцінюйте результати за першими досягнутими показниками.

Що таке ретаргетинг і як робити успішні кампанії

Що може бути кращим за "теплого" клієнта, який знає про вашу компанію і знайомий з вашою продукцією? Щоб утримати такого потенційного покупця, існує ретаргетинг. Ретаргетинг допомагає повернути користувачів, які вже побували на вашому сайті, але так і не зробили покупку. Детальніше про те, що це таке, і як ефективно використовувати можливості ретаргетингу, читайте в нашому матеріалі. Що таке ретаргетинг? Ретаргетинг (англ. retargeting - перенацілювання) – це маркетинговий механізм, за допомогою якого вся онлайн-реклама спрямована на тих користувачів, які вже переглядали продукт, який цікавить, відвідуючи сайт продавця. По суті, це повторювана реклама продуктів з тих сторінок, які вони переглядали. Як працює ретаргетинг? Технічно ретаргетинг реалізується в соціальних мережах, пошукових сервісах, рекламних майданчиках, сайтах зі схожою продукцією, на форумах. Агентство викуповує покази реклами на платформі на ваше замовлення. Ретаргетинг реалізується за допомогою окремого фрагмента коду, що спрацьовує на певні дії людини в...
250
8хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали