Як потрапити в топ Інстаграму: 10 кроків

Як потрапити в топ Інстаграму: 10 кроків
1
0
182
8хв.

Як потрапити в топ Інстаграма: 10 кроків

Потрапляння в топ Інстаграма привертає увагу користувачів, які прагнуть до швидкого збільшення кількості підписників і розширення охоплення свого контенту. Особливо це актуально для тих, хто використовує соціальну мережу в бізнес-цілях, оскільки потрапляння в топ Інстаграма сприяє залученню нових клієнтів і підписників. Один зі шляхів досягнення такої популярності – це ефективне використання хештегів, які можуть підняти публікації до верхньої частини стрічки з рекомендованим контентом.

Бути в топі в Інстаграмі означає значно підвищити свою видимість. У цій статті ми розглянемо, які дії необхідно зробити, щоб швидко і ефективно потрапити в топ Інстаграма.

Як потрапити в топ Інстаграму: 10 кроків

Який контент опиняється в топі Інстаграма

Контент, що потрапляє до топу Інстаграма, – це той, що швидко набирає активність: перегляди, прослуховування, коментарі від передплатників одразу після його публікації. Точні критерії, як-от час і кількість необхідної активності, невідомі, оскільки Інстаграм не розкриває ці дані. Однак відомо, що є два основні шляхи потрапляння в топ:

  1. Мати велику кількість передплатників, які активно взаємодіють з публікацією.
  2. Створювати якісний контент з правильно підібраними хештегом та/або геометками.

Щоб побачити популярні пости, можна використати функцію пошуку, натиснувши на лупу внизу сторінки і ввівши запит, який цікавить. Важливо пам’ятати, що топ являє собою добірку популярних постів, а не акаунтів. Тому для досягнення успіху важливо зосередитися на створенні якісного контенту або ефективно використовувати актуальні тренди та інформаційні приводи.

Навіщо прагнути до потрапляння в список ТОП-рекомендацій Інстаграм?

Першочергово потрібно розібратися, що таке розділ “Цікаве” в Інстаграмі. Раніше доступ до нього був можливий тільки для популярних акаунтів, але зі зміною алгоритму формування стрічки, принципи відбору до цього розділу також змінилися.

Тепер “Цікаве” пропонує персоналізований вибір постів, що дає кілька переваг:

  • Ви побачите пости акаунтів, на які не підписані, що можна вважати свого роду рекламою інших блогів.
  • Вас маєте шанс охопити цільову аудиторію, адже в цей розділ зазирають користувачі з певними інтересами, формуючи стрічку на основі особистих уподобань.
  • Ви отримуєте додаткову впізнаваність і рекламу у вашій ніші. Наприклад, при пошуку косметики, ви побачите різні акаунти, які відповідають вашим смакам.
  • Збільшується залученість користувачів, зацікавлених у вашій тематиці.

Інстаграм постійно вдосконалює свої алгоритми, використовуючи дані про підписки, коментарі та лайки для формування актуальних рекомендацій.

Крім того, алгоритми Інстаграма відбирають контент з безлічі блогів, з огляду на інтереси користувача, і представляють найрелевантніші.

Інтересною особливістю є те, що соціальна мережа зазвичай показує лише один пост від акаунта, що робить повторну появу вашої публікації в “Цікавому” малоймовірною.

Як потрапити в ТОП Інстаграм з фото або відео

Як домогтися, щоб ваше відео або фото потрапили в ТОП Інстаграма? Ось ключові аспекти, які слід враховувати, застосовні як до окремих публікацій, так і до облікового запису в цілому:

  1. Зосередьтеся на створенні високоякісного контенту. Це основа успіху в Інстаграмі. Нині методи накрутки популярності, такі як купівля лайків і підписок, більше не працюють. Головне – це залученість і охоплення аудиторії, які можливі тільки завдяки цікавому і якісному контенту. Тут важливий кожен елемент – якість зображень, глибина та значущість допису, а також унікальність особистості блогера.
  2. Публікуйте пости регулярно. Важливо постійно нагадувати про себе підписникам. Навіть якщо ви вже є відомою особистістю або ваш контент унікальний, для більшості акаунтів критично важлива регулярність публікацій. Намагайтеся викладати нові пости як мінімум 2-3 рази на тиждень, а краще – щодня. Поставтеся до управління акаунтом як до роботи і підтримуйте інтерес аудиторії.
  3. Використовуйте геометки та хештеги. Вони допоможуть вашим публікаціям з’явитися в рекомендаціях у користувачів, які цікавляться цими місцями розташування і темами. Однак важливо уникати перевантаження постів великою кількістю хештегів, оскільки це може призвести до тіньового бану. Обирайте 3-5 релевантних хештегів, які дійсно відповідають змісту публікації.
  4. Організовуйте прямі ефіри. Хоч вони і рідко потрапляють у ТОП, але якщо це відбувається, то ви можете очікувати значного приросту нових глядачів.
  5. Створюйте контент, який люди захочуть зберегти. Це може бути корисна інформація, красиві або незвичайні фотографії. Публікації, які часто зберігаються, включають лайфхаки, рецепти, добірки та чек-листи. Важливо, щоб ваш контент був досить цінним або унікальним, щоб користувачі захотіли повернутися до нього в майбутньому.
  6. Стимулюйте активність користувачів. Створюйте контент, який залучає і спонукає до коментування. Організуйте інтерактивні ігри, розіграші, робіть публікації та сторіс із запитаннями та відповідями, щоб збільшити залученість аудиторії.
  7. Будьте активні в спілкуванні з підписниками. Регулярно відповідайте на коментарі, оскільки це сприяє збільшенню охоплення поста і підвищує шанси на потрапляння в ТОП. Взаємодія з аудиторією – ключовий момент для підтримки інтересу до вашого облікового запису.
  8. Взаємодійте з іншими блогерами. Обмін піаром або замовлення реклами у популярних блогерів може підвищити вашу популярність. Рекомендації від впливових осіб значно посилять інтерес до вашого акаунту. Також можна провести спільний прямий ефір з іншими блогерами для збільшення охоплення.
  9. Публікуйте контент у періоди пікової активності вашої аудиторії. Це можна визначити через статистику бізнес-акаунта. У ці години підвищується ймовірність швидко набрати лайки та коментарі, що сприяє потраплянню в ТОП.
  10. Видаляйте ботів з передплатників, оскільки вони можуть негативно впливати на охоплення. Використовуйте сервіси аналізу аудиторії, наприклад InstaHero, для поліпшення якості ваших підписників.

Висновок

У 2024 році не існує універсального способу потрапити в ТОП рекомендованих і цікавих постів в Інстаграмі. Основний акцент слід робити на створенні унікального та якісного контенту, який приваблює та зацікавлює вашу цільову аудиторію. Вкрай важливо зберігати унікальність: копіювання контенту інших користувачів, знайденого через хештеги, не приведе до успіху.

Використання релевантних хештегів, геоміток, регулярна взаємодія з аудиторією, а також співпраця з іншими блогерами та використання різних форматів публікацій, включно з прямими ефірами і сторіс, можуть підвищити ваші шанси на потрапляння в ТОП.

Сергій Кравченко

Lead Panda є висококваліфікованим експертом в галузі інтернет-маркетингу і SEO з багаторічним досвідом. Маючи успішний трек-рекорд у створенні та впровадженні стратегій цифрової реклами для різних бізнесів, ми завжди прагнемо ділитися своїми знаннями та найкращими практиками з іншими професіоналами галузі, надаючи цінну інформацію та поради на своєму сайті.
Соц. мережі:
Посилання на сайт:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

Kick стрімінгова платформа: Новий конкурент Twitch

Kick стрімінгова платформа: Новий конкурент Twitch З моменту свого запуску в 2011 році, Twitch виріс до статусу домінуючої платформи для живих трансляцій, особливо в таких сферах, як стрімінг відеоігор, кіберспорт і музичні трансляції. Ця платформа, яка тепер є частиною Amazon, набула величезної популярності, до такої міри, що багато відомих стримерів змогли перетворити свої захоплення на повноцінну кар'єру. Ще недавно багато інфлюенсерів активно переносили своїх передплатників з Instagram до Twitch. Але з жовтня 2022 року Twitch ввів обмеження на стрім азартних ігор, дозволивши їх тільки за наявності американської ліцензії. З кожним днем отримати бан стає все легше, а пристосовуватися до нових правил - складніше. Тому настає час шукати альтернативи. Одним із таких варіантів є Kick, про який ми сьогодні розповімо більш детально. Kick: Новий виток у світі стрімінгу Запущена в грудні 2022 року, платформа Kick являє собою революцію у світі стрімінга,...
1687
10хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали