Як покращити лідогенерацію у 2024

Як покращити лідогенерацію у 2024
0
0
261
7хв.

Можливо, розпочати варто саме з базової термінології, щоб уникнути плутанини.

Лід – це потенційний клієнт, який вже зацікавився вашим продуктом, але поки не придбав його, а лише виконав певну цільову дію: залишив контактні дані, підписався на розсилку, встановив додаток і т. д.

Лідогенерація – це, відповідно, процес привертання лідів і збору їх контактів. Тобто формування бази користувачів, які в майбутньому можуть стати вашими безпосередніми клієнтами.

Принципи лідогенерації

Як покращити лідогенерацію у 2024

Мета будь-якого комерційного веб-сайту – привернути ліди. І дуже важливо розуміти, як це можна зробити! Проте спочатку давайте на базовому рівні розберемося, як в принципі працює лідогенерація.

Користувачі заходять на ваш веб-сайт, зацікавившись товаром або послугою. Деякі з них лише переглядають інформацію і не здійснюють жодних дій. Проте інша частина (ліди) діє: заповнює форму зворотного зв’язку, залишає контактні дані для отримання розсилки, замовляє зворотний дзвінок і таке інше. Це і є процес генерації лідів!

Отже, лідогенерація – той фактор, без якого компанія отримує виключно відвідування на сайті, але не більше. Наприклад, якщо відсутня форма заявки, потенційний покупець просто піде з платформи. У вас не буде його контактів, менеджери не зможуть з ним зв’язатися, ви не зможете зробити розсилку на його електронну пошту. Тобто це втрата прибутку. Дуже важливо використовувати різні канали збільшення лідів, щоб у подальшому переводити їх у реальних клієнтів і, відповідно, заробляти. У кінцевому підсумку мета будь-якого комерційного проекту – це заробіток.

Що таке лід і як його отримати

Як покращити лідогенерацію у 2024

Лід, як ми й сказали вище, — це користувач, що надав свої контактні дані для зворотного зв’язку у тій чи іншій формі. Але тут важливо трохи пояснити. У секторі B2C для продавця товарів повсякденного попиту потрібні лише “базові контакти” лідів: телефон, email-адреса і т. д. А от в B2B трошки складніше. Тут вже важливо знати інформацію не тільки про користувача, а й про компанію: посаду її представника, сферу діяльності та масштаби підприємницької діяльності, потребу в продукті і таке інше.

Тому в B2C процес лідогенерації зазвичай відбувається складніше й потребує ще більш комплексного підходу. З іншого боку, кожен такий лід, що перетворився в клієнта, частіше всього приносить дійсно суттєвий прибуток.

Способи генерації лідів у 2024 році

Як покращити лідогенерацію у 2024

Тенденції та способи отримання лідів постійно змінюються. І це абсолютно нормально в епоху стрімких змін сучасного ринку та споживчих звичок. На даний момент ми можемо назвати декілька актуальних тенденцій та способів для тих, хто бажає привабити ліди у 2024 році!

Інструмент лідогенерації №1: чат-боти

Чат-боти – це програми, які імітують розмову з людиною за допомогою тексту або голосу. Вони можуть бути використані для обслуговування клієнтів, консультацій, навчання, бронювання, замовлення товарів чи послуг та багато іншого. Чат-боти дозволяють маркетологам встановлювати більш особистий контакт з потенційними клієнтами, відповідати на їх запитання та надавати їм необхідну інформацію у реальному часі.

Чат-боти також можуть збирати дані про поведінку та інтереси користувачів, аналізувати їх і використовувати для створення персоналізованих пропозицій. Вони добре збільшують конверсію, утримання та задоволення клієнтів.

Інструмент лідогенерації №2: відеомаркетинг

Відеомаркетинг – це використання відеоконтенту для просування бренду, продукту або послуги. Відеоконтент може бути розміщений на різних платформах, таких як YouTube, Facebook, Instagram, TikTok та інші. Відео добре привертає увагу аудиторії, посилює емоційний зв’язок з брендом, демонструє цінність продукту або послуги, збільшує довіру та авторитет компанії. Відеомаркетинг також сприяє поширенню вірусного контенту, який може привернути велику кількість потенційних клієнтів.

Інструмент лідогенерації №3: influence-маркетинг

Influence-маркетинг – це співпраця з впливовими особами в соціальних мережах, які мають велику кількість підписників та довіру аудиторії. Такий спосіб лідогенерації дозволяє маркетологам розширити охоплення та донести своє повідомлення до ЦА через авторитетних та надійних посередників. Influence-маркетинг підвищує впізнаваність бренду, створює соціальне доказове, посилює лояльність та довіру клієнтів, збільшує трафік та конверсію.

Інструмент лідогенерації №4: лідогенерація за допомогою DMP

DMP (Data Management Platform) – це платформа для збору, зберігання, обробки та аналізу великих обсягів даних про користувачів з різних джерел, таких як веб-сайти, мобільні додатки, соціальні мережі, CRM-системи та інші.

DMP допомагає маркетологам створювати детальні портрети потенційних клієнтів, сегментувати їх за різними критеріями, визначати їх потреби та вподобання, а також розробляти ефективні маркетингові кампанії, спрямовані на конкретні групи аудиторії. DMP покращує якість лідів, знижує вартість привертання клієнтів, підвищує ROI (Return on Investment) маркетингу.

Інструмент лідогенерації №5: контент-маркетинг

Контент-маркетинг – це створення та поширення корисного, цікавого та цінного контенту для аудиторії. Такий спосіб лідогенерації може включати різні формати контенту, такі як блоги, статті, інфографіка, подкасти, вебінари, кейси, відгуки, електронні книги та багато іншого. Контент-маркетинг допомагає маркетологам привертати та утримувати увагу аудиторії, навчати та інформувати її про продукт або послугу, вирішувати її проблеми та потреби, формувати довіру та авторитет бренду, залучати та стимулювати потенційних клієнтів до дії.

Що таке SmartLink та для чого він потрібен

Ефективність монетизації платного трафіку залежить від якості налаштування рекламних кампаній. Смартлінк – корисний інструмент, який підбирає релевантний офер для кожного користувача. У статті поговоримо про те, що таке Смартлінк, його основні функції та які завдання він вирішує. Що таке Смартлінк Смартлінк – це "розумне" посилання, яке обирає відповідну пропозицію для користувача на основі технічної інформації про нього. Кожна людина, яка перейшла за посиланням, бачить певну пропозицію, що відповідає її інтересам. Наприклад, ви запустили рекламну кампанію в тізерних мережах і купили невеликий обсяг пуш-трафіку, щоб перевірити, наскільки якісних відвідувачів дають площадки, з якими раніше не працювали. Припустимо, що рекламні платформи не дають можливості гнучко налаштувати параметри аудиторії. Можна задати тільки країну і стать. Щоб монетизувати такий трафік, потрібен або універсальний продукт, або гроші будуть витрачені марно. У таких випадках на допомогу приходить Смартлінк, який фільтрує аудиторію і показує їй різний контент...
206
8хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали