Як не потрапити в бан

Як не потрапити в бан
0
0
214
6хв.

Facebook перестав бути простою платформою для спілкування, він переріс в потужний інструмент маркетингу, що пропонує широкий спектр опцій для проведення рекламних кампаній і маркетингових стратегій. У політиці конфіденційності ФБ має складні для розуміння аспекти, які можуть неусвідомлено спровокувати порушення правил, що призведуть до блокування акаунта. Розберемо, як ефективно використовувати доступні функції Facebook, мінімізуючи ризик отримання бана.

Підозріла поведінка

Створення акаунта на Facebook з метою використання його в рекламних кампаніях краще почати з етапу “прогріву”. Це означає початкове відтворення дій типового користувача.

Дії, що сприяють досягненню статусу активного користувача, допоможуть уникнути блокування на Facebook. Наприклад, необхідно встановити аватарку, заповнити загальну інформацію та імітувати активність: додавати інших юзерів у друзі, надсилати повідомлення, ставити лайки. У разі браку часу можна скористатися послугами фарму, які активно рекламують свої послуги в спеціалізованих інтернет-магазинах та форумах.

Бани через платні кампанії

Як не потрапити в бан

Одна з проблем, з якою часто стикаються на Фейсбуці, – блокування акаунта через платні рекламні кампанії. 

Основні причини, через які Фейсбук часто блокує акаунти:

  1. Встановлення занадто високого бюджету на ранніх етапах використання акаунта – виділення значних коштів для початкових рекламних проєктів може викликати підозри в алгоритмів. Така дія часто закінчується блокуванням і втратою вкладених коштів, без можливості їх відновлення.
  2. Запуск рекламних кампаній на акаунтах, де тривалий час не спостерігалася активність або вона була мінімальною – акаунт потребує певної підготовки перед початком запуску рекламних кампаній. Спроба запустити рекламу на неактивному акаунті неминуче призведе до його блокування, адже це викличе підозри.

Як захистити свою рекламну кампанію від блокування? Важливо ретельно продумувати і планувати поведінку акаунта, а також прогрівати його перед запуском. Це дасть змогу уникнути блокувань. Крім цього, завжди можна керувати рекламними кампаніями за допомогою різних інструментів.

Бани через рекламу

Як не потрапити в бан

Неправильно оформлені рекламні оголошення часто стають причиною серйозних неприємностей, але дотримуючись певних рекомендацій, можна мінімізувати ризики.

Основні пункти, які можуть призвести до блокувань на Фейсбуці через рекламу:

  • Застосування реклами низької якості, клікбейтів і повідомлень, що вводять в оману – такі рекламні оголошення часто є причинами блокувань. Що входить у поняття “реклама низької якості”? По-перше, це реклама, що не стосується продукту або галузі, яку ви представляєте. Також реклама, яка вводить споживачів в оману, спотворюючи інформацію про сайт, на який переадресовує.
  • Включення в рекламу заборонених термінів – використання слів, заборонених при просуванні, таких як “заробіток”, “прибуток”, “виплата”, “дохід”, часто завершується блокуванням на Фейсбуці. Важливо також уникати маскування цих слів символами, наприклад, “@”.
  • Розміщення контенту, який порушує політику Facebook – на платформі діє каталог контенту, розділений за тематичними сегментами. За використання заборонених тем – ФБ блокує акаунт. Перед запуском рекламної кампанії переконайтеся, що продукт або послуга не входять до забороненого списку. Рекомендую використовувати для перевірки зовнішні інструменти.
  • Просування матеріалів, які раніше використовував заблокований акаунт – не обпалюйтесь двічі, не використовуйте контент, який був причиною бану в минулому. Це може наразити на ризик блокування не лише цей, а й новий акаунт. Якщо плануєте використовувати архівні матеріали, застосовуйте ШІ для створення нового креативу.

Кожна реклама проходить перевірку протягом 24 годин. Велика частина оголошень автоматично перевіряється за допомогою ботів, лише деякі підлягають ручній перевірці. Правильне використання інструментів підвищує шанси успішної верифікації. Якщо вашу рекламу буде заблоковано, завжди можна запросити повторну перевірку. Не варто впадати у відчай, просто потрібно продовжувати діяти, якщо впевнений, що блокування було необґрунтованим.

Щоб мінімізувати ризик блокування у Facebook через зміст реклами, почніть з роботи над якістю оголошень. Вони мають містити актуальну інформацію, не має бути нерелевантного або недостовірного контенту. Також важливо уникати використання термінів, які можуть викликати підозри в алгоритмів платформи. Крім того, вкрай важливо суворо дотримуватися встановлених правил. Виключайте будь-які посилання або згадки тем, які вважаються провокаційними або небезпечними. Будь-яке порушення цих основ може призвести до неминучого блокування вашої рекламної кампанії на Facebook.

Бани через оплату

Як не потрапити в бан

У момент реєстрації акаунта вам запропонують внести дані для оплати. На цьому етапі можуть виникнути певні складнощі, які іноді призводять до блокування. Наведу кілька прикладів з власного досвіду:

  • Ситуації, коли гроші не можуть бути зняті з рахунку – можливі випадки, коли під час виконання платежу банківська карта не приймається. Це не завжди закінчується блокуванням на Facebook, але якщо такі інциденти відбуваються регулярно і Facebook не вдається здійснити списання, ваші операції з платежів можуть бути тимчасово припинені.
  • Застосування карток, котрі раніше були заблоковані – система відстежує картки, з яких уже проводилися списання. Якщо якась із карток була раніше заблокована, вона потрапляє до “чорного списку”. Що це може спричинити? Здебільшого, це означає, що за спроби повторно використати таку картку в іншому акаунті або кампанії, ймовірний бан від Facebook.

Як уникнути блокування на Facebook через невдалий платіж? Важливо переконатися, що карта зареєстрована в тому ГЕО, на яке націлена реклама. Також рекомендую уникати частих змін у платіжних даних, оскільки це викликає підозри в алгоритму і збільшує ймовірність блокування на Facebook.

Бани через репорти

І наостанок, на платформі Фейсбук передбачена можливість репортити користувача, якщо його дії або розміщений матеріал викликає сумніви або порушує правила конфіденційності.

Причини репортів:

  • контент ображає почуття інших учасників
  • обіцянки недосяжних дій і результатів
  • інформація на лендингу не відповідає заявленому продукту
  • звіти про те, що ваш акаунт використовується для спаму.

Як мінімізувати ризик отримання репортів від користувачів? Щоб знизити цю ймовірність, важливо ретельно підготувати і перевірити вміст своїх публікацій, а також переконатися, що вони відповідають основній тематиці акаунта. Важливо також активно слідкувати за коментарями та додати в профіль контактну інформацію.

Важливо пам’ятати, що кожен репорт проходить перевірку. Не панікуйте: не кожен репорт автоматично призведе до блокування, це залежить від характеру і змісту просувного контенту. Якщо ж дії суперечать правилам, блокування може відбутися моментально. Але з розбором вище вам точно вдасться цього уникнути. 

Vladislav

Загальний досвід в фармі –два роки, з них останній рік в Lead Panda. Спочатку працював фармером Гугла та ФБ, з серпня – тімлід відділу фармінгу. Навчить підготовці аккаунту до запуску реклами.
Соц. мережі:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

21 червень 2024

Рецепт фарму трастових акаунтів

Арбітраж в Facebook стає складнішим через часті бани, що вимагає використовувати декілька або ж навіть десятки акаунтів. Процес реєстрації нових профілів уже не такий простий, оскільки Facebook активно банить новореги та сумнівні акаунти. Проте, на допомогу з’явилося таке поняття як фармінг. Це процес створення профілів, максимально схожих з реальними користувачами, щоб підвищити трасту з боку ФБ. Профілі у яких високий траст називаються "кінг" або "мамка", використовуються як основа для прив'язки інших, менш трастових профілів, що сприяє успішній рекламній кампанії. Детальніше про це — далі.  Що потрібно для фарму Перш ніж починати фармити, важливо підготуватися, бо наше завдання – створити ілюзію реального користувача. Вам знадобляться: Антидетект-браузер; Високоякісні мобільні або резидентські проксі; Пачка фото з обличчям однієї людини, які не індексувалися; Сім-карта; Email; Банківська картка. Починаємо фармити Спочатку придбайте проксі та активуйте профіль через антидетект-браузер, а потім створіть "історію" відвідувань. Це потрібно...
247
6хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали