Хом'як багатства чи шахрай

Хом'як багатства чи шахрай
2
0
233
5хв.

Його щодня “тапають” понад сто двадцять мільйонів користувачів у світі. Але чи справді можна заробити, тицяючи на хомячка? Розбираємо гру Hamster Kombat.

Хом'як багатства чи шахрай

Що це за гра?

Hamster Kombat – гра-клікер, де користувач це “власник” криптовалютної біржі й розвиває її в ігровій валюті. Розробники дуже вдало підібрали ключик до майбутніх користувачів гри, яку ще називають «тапалка» (від англійського tap – “стукати”). Дехто її вважає “вбивкою часу”, яких зараз існує тисячі. Але чому саме ця гра стала настільки популярною, що на телеграм-канал Hamster Kombat, створений лише кілька місяців тому, вже підписано понад 100 мільйонів людей! 

«Господар» хом’ячка має постійно клікати по його пухкенькій тушці, щоб той генерував прибуток у формі монет. Більше кліків — більший «заробіток». Хочемо зазначити, що при всій простоті, гра має дуже високий рівень адиктивності (ступінь втягування гравця в ігровий процес і бажання продовжувати грати), що обумовлено вкрай малим кор-лупом геймплея (закільцьована послідовність дій, які приносять гравцю позитивний результат і, відповідно, викликають у нього задоволення), який буквально зводиться до прямого взаємозв’язку: «тапнув» на екран – отримав монетку.

По ідеї Hamster Kombat дає користувачам можливість заробити реальні гроші на здобуванні та подальшому продажі криптовалют HMSTR. 

Довідка: HMSTR — це аналог ще однієї популярної гри Notcoin. Фінансова забезпеченість полягає проєкту у тому, що залучаються мільйони користувачів, підписуються партнерські угоди з біржами та блокчейн-мережами, а інвестори роблять вкладення, через що віртуальна валюта набуває статусу реальної. Так, гравці в Notcoin отримали по одному токену $NOT за кожну тисячу монет у грі, а вартість одного токена при виході на біржу склала 0.01 $ (~ 90 копійок). Найактивнішим користувачам вдалося заробити кілька сотень тисяч $NOT або кілька тисяч доларів США у перерахунку на реальні гроші.

На думку криптоекспертів, ціна токена HMSTR на старті лістингу становитиме від $0.02 до $0.07. Надалі вона регулюватиметься ринком, тобто на підставі статистики купівлі/продажу віртуального платіжного засобу, а також на його успішності та діях, які роблять автори проекту.

Одразу хочемо зауважити – жодної копійки своїх грошей вкладати не потрібно. Будь-які пропозиції, пов’язані з платними послугами з надання допомоги в Hamster Kombat, є шахрайськими. У жодному разі не користуйтеся ними!

Хом'як багатства чи шахрай

Вже в червні розробники обіцяють користувачам, що вони зможуть переводити монети у «тверду» валюту — долари та «м’яку» валюту — нею можна розплачуватися всередині гри. 

Але є кілька вагомих, але…

Гра не варта свічок

Спрогнозувати прибуток неможливо. Тому за великим рахунком гравці витрачають свій час на кота в мішку (ну чи хом’яка у костюмі, кому як подобається). 

Також, тут звичайна арифметика – уявімо розробники роздадуть 25 мільйонів токенів для 1 мільйона топ гравців, які “натапали” 10 мільярдів монет.

10 мільярдів монет / 25 мільйонів токенів = 400 монет за 1 токен. 

Тому, навіть якщо ви натицяли 100 тисяч монеток, то за умови ціни 0,1$/токен, ви отримаєте 25$ за ваші 250 токенів. 

Чи вийде перевершити чи обманути бота? Думаємо ні!

Злив особистих даних

Одним із ключових аспектів, що викликають занепокоєння експертів – це потенційний збір персональних даних користувачів Hamster Kombat. Якщо справа таки дійде до реальних виплат — автори гри цілком легально отримають від користувачів, окрім IP-адреси, локації пристрою та номера телефону, ще й номер банківської картки. Також…

🚫 відсутня політики конфіденційності 

🚫 Hamster Kombat зареєстрований на російському домені (IP). Доменне ім’я сайту WHOIS вказує, що гра належить RU-CENTER Group. Цей хостинг-провайдер входить у російський холдинг РБК.

🚫 Hamster Kombat може стати проблемою саме для українців. Адже кожна компанія Росії зобов’язана зберігати на серверах внутрішні дані користувачів, які силовики отримають за вимогою в один клік. Отже, ті дані, які оприлюднили користувачі через реєстрацію в грі (номери телефонів, IP-адреси та інформацію про локацію пристроїв), росіяни можуть використати миттєво. 

Тож, варто розуміти гра в пухнастого Хом’яка безпечна, поки це розвага. Але коли вас переконують вкладати реальні гроші або обіцяють гарантований заробіток, варто насторожитися та задуматись. Криптовалютні ігри можуть бути привабливими, але важливо залишатися пильними і не забувати про можливі ризики. 

Galina Zalevska

Журналістка з 15-річним досвідом роботи у найкращих медіа. Вона бездоганно знає як генерувати ідеї, планувати та реалізовувати їх для досягнення маркетингових цілей. Для Галини створення контенту це не робота, а спосіб життя.
Соц. мережі:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

Чому усі хочуть лити саме на Фейбук

Розбираємо на молекули рекламу на ФБ! Чому ж усі хочуть лити саме у Фейбук – розповідаємо усі плюси та мінуси. "Якщо тебе немає на Facebook, значить ти мертвий" – понад два мільярди людей у світі підтримують це гасло. За даними Digital Information World, Facebook є третім за популярністю вебсайтом у світі, що поступається лише Google та YouTube. Тож не дивно, що сотні тисяч бізнесів використовують його як майданчик для реклами. Давайте розберемось – чому ж Facebook є настільки популярним в онлайн бізнесі і чому більшість арбітражників бажають “лити” саме через ФБ. Однак хочемо одразу зауважити – ми провели дослідження і порівняли усі види просування реклами і визначили найбільш дієвий. Результати вас точно вразять! (Чекайте статтю вже скоро на нашому сайті) А поки, усе про ФБ Щоб реклама якнайшвидше та дієвіше працювала, маркетологи та власники бізнесу обирають той рекламний канал, який...
167
5хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали