Віджети – це must для кожного сайту

Віджети – це must для кожного сайту
2
0
260
6хв.

Віджети – це must для кожного сайту. Навіщо вони потрібні та які проблеми вирішують.

Віджети – це must для кожного сайту

Один із найбільших викликів ecommerce-бізнесу – це змусити потенційного клієнта обрати саме вашу компанію. Однак, статистика не тішить: близько 70% відвідувачів безповоротно йдуть з вашого сайту. Адже споживачі мають великий вибір і оберуть ту компанію, яка запропонує їм не лише якісний товар, але і якісну взаємодії з брендом. За статистикою, 68% користувачів стануть клієнтами того бізнесу, який пропонує зручне спілкування. Існує безліч інструментів та методів зробити це. І один із найпопулярніших — додати віджет. Вони стали настільки популярними, що без них важко уявити сучасний сайт. Цей невеликий додаток допомагає вирішувати безліч завдань. Яких саме? Зараз розберемось…

Що таке віджет і навіщо він потрібний

Віджет — це додатковий елемент сайту. Візуально відображається на екрані як інтерактивний блок. Він завжди знаходиться у полі зору користувача. 

Віджети на сторінці сайту привертають увагу та допомагають утримати користувача. Ця функціональність пропонує онлайн-бізнесу п’ять головних можливостей:

  1. Переконати відвідувачів сайту залишити контакти.
  2. Робити спеціальні пропозиції конкретному сегменту аудиторії, наприклад, лояльним клієнтам.
  3. Рекомендувати відвідувачам сайту товари або категорії.
  4. Збирати фідбек і дані користувачів в опитуваннях.
  5. Показувати вбудовані публікації з соцмереж без переходу на сайт.

Чим відрізняється віджет від плагіна?

Головна відмінність – віджет видно завжди, а ось плагін може зникати та бути невидимим. Тобто віджет – графічне відображення інформації, а плагін – програмне розширення (або налаштування системи).

Віджети – це must для кожного сайту

Найпопулярніші різновиди віджетів для сайту

Чат-бот — незамінний помічник для бізнесу. Якщо менеджер довго не відповідає на запитання в онлайн-чаті, клієнт не захоче чекати й піде до конкурентів. Чат-бот на зв’язку 24/7.

Форма підписки — це must-have для онлайн-бізнесу. Такі віджети дозволяють збирати контактні дані підписника: ім’я, адресу, телефон тощо. Зазвичай користувачі не дуже охоче діляться особистою інформацією, тому компанія повинна мотивувати людину. 

Callback-віджети – Такий функціонал допомагає звернутися до потенційного покупця практично моментально. Користувачеві всього лише потрібно ввести номер телефону в запропоновану системою форму, і через 25-50 секунд оператор передзвонить.

Pop-up — це вікно з інформацією про акції/пропозиції або з закликом до цільової дії. Основне завдання Pop-up — зацікавити користувача в акції та отримати його контактні дані в обмін на знижки/промокод та ін. Якщо правильно налаштувати його, то віджет може підвищити конверсію сайту.

Віджети – це must для кожного сайту

Як встановити віджет

Встановити віджет технічно неважко. Але ваша задача – встановити його таким чином, щоб він допомагав продавати, а не відлякував користувачів. Тож:

  • Протестуйте розміщення блоку. Приховуваний блок в нижньому правому куті – з ним користувачі взаємодіяли на 15% частіше, ніж у випадках розміщення в лівому нижньому і з боків. 
  • Налаштуйте покази. Щоб зробити виринаюче вікно менш дратівливим, задайте сценарії показу онлайн-консультанта. 
  • Не забувайте про мобільний трафік. Онлайн-консультант повинен коректно відображатися та функціонувати на адаптивній версії сайту. 

Отже, віджети — це ефективний інструмент для залучення користувачів сайту і перетворення їх на лояльних клієнтів. Якщо ви хочете покращити роботу свого сайту, до підбору віджетів і їх реалізації на сайті потрібно підходити розумно, а не слідуючи моді та прикладам конкурентів. Для початку подумайте, а чи потрібен цей функціонал вашій цільовій аудиторії? Якщо так – тестуйте, оптимізуйте, і знову тестуйте, шукайте нові формати спілкування з користувачами, не обмежуючись базовими налаштуванням. Тільки так можна вичавити з віджетів максимум користі.

Galina Zalevska

Журналістка з 15-річним досвідом роботи у найкращих медіа. Вона бездоганно знає як генерувати ідеї, планувати та реалізовувати їх для досягнення маркетингових цілей. Для Галини створення контенту це не робота, а спосіб життя.
Соц. мережі:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

6 липень 2024

Чим небезпечний Black Hat SEO та як йому протидіяти

Таємниця практики Black Hat SEO. Чим вона небезпечна та як їй протидіяти. Що таке Black Hat SEO Black hat SEO, або метод чорного капелюха, — це набір підходів до оптимізації сайту, які базуються на маніпулюванні алгоритмами ранжування. Вебмайстри використовують їх, щоб швидко досягти KPI. Замість того, щоб надавати цінний зміст користувачам, ці техніки спрямовані на швидке покращення видимості через сумнівні засоби.  Примітка: Ми в жодному разі не пропагуємо використання таких методів чорного просування. Ця стаття має виключно ознайомчий характер для виявлення негативних SEO-атак на сайт та боротьби з ними.  Трішки історії: насправді такі підходи були актуальними 10–15 років тому, коли Google ще тільки починав розробляти алгоритми ранжування контенту. Тоді можна було вивести сторінку в ТОП за кілька днів. Власники сайтів створювали сторінки зі списком ключів або кілька версій вмісту для роботів пошуковика та користувачів. Згодом вони отримували цільовий трафік з...
218
8хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали