Ставки та спорт: Як лити беттінг на ринок Африки

Ставки та спорт: Як лити беттінг на ринок Африки
0
0
233
7хв.

В Африці спортивні ставки перебувають на піку популярності, а розвиток беттінгу відбувається не лише в традиційних видах спорту, але і у віртуальних іграх, що відкривають практично необмежені можливості для укладання парі. Експерти нашої платформи діляться трендами розвитку віртуального спорту в африканському регіоні.

З розвитком технологій та зростанням кількості спортивних уболівальників букмекерський бізнес переживає бум на африканському континенті. Окрім звичайних ставок на спорт, гравці з Африки все частіше обирають віртуальні спортивні події для укладання парі.

Розбір ГЕО по країнах

Ставки та спорт: Як лити беттінг на ринок Африки

Більшість жителів африканського континенту проживають у вкрай скромних умовах, що спричиняє обмежене зростання інтересу до ігрового бізнесу в цьому регіоні. Однак, деякі африканські країни мають значний платоспроможний шар населення, серед яких варто виділити ПАР, Єгипет, Туніс, Марокко, Нігерію та Кенію. Населення континенту, яке налічує понад півтора мільярда людей, зростає на 250-300 тисяч осіб щорічно. Це свідчить про потенційну величезну аудиторію, яка може зацікавитися гемблінгом і ставками в інтернеті.

Найбільш значний сектор ринку зазвичай припадає на Південну Африку, звідки надходить більшість доходів від азартних ігор. Зараз у регіоні функціонує 39 офлайн-казино, і онлайн-ринок активно розвивається, з прискореним наростанням міжнародних брендів. Крім того, країни, які швидко впроваджують технології, такі як 5G, та мають велику кількість молодого населення, стають все більш привабливими для ігрового бізнесу. Серед них – Нігерія, Кенія, Гана, Уганда, Камерун та Замбія.

У Кенії, зниження податку на беттінг до 7,5% спрямоване на залучення операторів назад у країну після значних розбіжностей у сфері оподаткування.

У Нігерії майже 60% населення приймає участь у беттінгу, а загальна кількість населення перевищує 200 мільйонів осіб.

Південна Африка відіграє ключову роль у гральній індустрії континенту, приносячи майже половину грального доходу.

У Гані, гральна комісія дозволила ліцензіатам надавати послуги беттінгу в онлайн-режимі на період пандемії.

У Танзанії віртуальний спорт було офіційно легалізовано у 2021 році.

Робота з віртуальним спортом

Ставки та спорт: Як лити беттінг на ринок Африки

Віртуальний спорт – це симуляція спортивних подій, яка генерується спеціальним програмним забезпеченням. Він доступний цілодобово, надаючи тисячі ігор щодня, і не має сезонності або дефіциту змагань для укладання парі.

Події у віртуальному спорті відбуваються швидко і зазвичай тривають лише кілька хвилин. Завдяки сучасній графіці, яка є майже такою ж реалістичною, як у відеоіграх, відтворення подій віртуального спорту вражає своєю деталізацією. Найкращі віртуальні продукти відрізняються неймовірною реалістичною візуалізацією, а їх розробники використовують технологію CGI для створення навіть найдрібніших деталей.

В основі віртуального спорту лежить RNG, так само як і в ігрових автоматах. Однак відмінність полягає у тому, що RNG генерує повний перелік можливих результатів події, а гравці можуть обирати з реалістичних коефіцієнтів перед тим, як робити ставку. Результати віртуального спорту, так само як і графіка, максимально реалістичні. Наприклад, Virtual Grand National, запущений у 2017 році для супроводу справжніх перегонів у Великій Британії, генерує таких же фіналістів, які врешті-решт здобувають перемоги і в реальних змаганнях. У 2018 році симуляцією навіть вдалося передбачити справжнього переможця – Tiger Roll.

Є низка важливих відмінностей між традиційним, віртуальним і кіберспортом. У традиційному спорті – матчі відбуваються за чітким графіком, але віртуальний спорт має коротший час тривалості матчу і події відбуваються майже безперервно. Терміни “кіберспорт” і “віртуальний спорт” часто використовують як синоніми, хоча вони відмінні. Віртуальний спорт симулює спортивні події, тоді як кіберспорт – це змагання реальних геймерів, таких як у Dota 2 або CS 2.

Перспективи розвитку беттінгу в Африці

Ставки та спорт: Як лити беттінг на ринок Африки

За даними GeoPoll, 75% бетторів Африки роблять ставки з мобільних пристроїв, оскільки покриття мобільним Інтернетом значно розширилося. Віртуальний спорт привертає технічно підкованих шанувальників футболу, які полюбляють робити невеликі ставки, але у великій кількості. Для багатьох молодих людей віртуальний спорт стає першим досвідом у світі беттінгу, а для досвідчених гравців це дає додаткові можливості у світі ставок.

Враховуючи те, що беттінг тільки починає розвиватися в більшості африканських країн і доступ до інтернету не є універсальним, високі ставки в цьому регіоні не завжди доцільні. Проте правильним підходом можна забезпечити значні обсяги депозитів, оскільки багато рекламодавців тільки розглядають вхід на африканський ринок. Варто також зазначити, що принципи визначення KPI для веб-майстрів в цьому регіоні відрізняються, а цінності гравців можуть бути відмінні від тих, які є в інших регіонах.

Щодо практики роботи за моделлю CPL та PPL, це залишається на вибір рекламодавців, проте наразі немає нагальної потреби використовувати ці моделі в африканських географічних ринках, оскільки їх покриття ще досить широке, а ринок не перенасичений. Великі міжнародні компанії переважно використовують менш ризиковані моделі співпраці.

У рекламних кампаніях важливо використовувати місцеві мови та культурні елементи, а також уникати стандартних європейських зовнішностей, що можуть викликати недовіру у місцевого населення. Ставки за африканськими географічними областями зазвичай коливаються від $15 до $30, що враховуючи невелику конкуренцію та невисоку вартість гравця, робить цей ринок привабливим для ігорних операторів.

Нарешті, простота в створенні креативів і тестування старих підходів дозволяє привертати увагу аудиторії на фоні того, що більшість населення реагують на різні пропозиції.

Африка має свій власний шлях розвитку, включаючи й комунікаційний аспект. Зараз в Африці швидко розвивається мобільний Інтернет, а користувачі вже перейшли кілька етапів розвитку комунікацій, встановивши себе на новому технологічному рівні.

“Арбітраж загнеться через 2 роки” – чи все-таки Слобож?

Неабиякий резонанс в арбітражному світі викликало інтерв’ю на каналі Точка G із засновником команди “Traffic Devils” Олександром Слобоженком. Там Слобоженко заявив, що зараз почався кінець ери додатків, а саме відчутно це стало з вересня-початку жовтня 2023. За його словами “всі команди, які орієнтовані на сорси під Андроїд, а це означає 70-80% команд закриються, бо це не вивезуть”. Але при тому він не планує розпускати команду з розробки додатків, яка обходиться йому в 140К в місяць. Давайте розбиратися з причинами таких слів від публічного лідера арбітражу та вважати їх пруфом. Арбітраж – це постійний шторм – чи це стосується ФБ, spy-сервісів, чи платформ додатків. Більшість команд, як і наша, вже звикли пристосовуватися до постійних змін. Ми завжди шукаємо нові способи диверсифікувати свої сорси та збільшувати ресурси, що значно зменшує шанси прогоріти та лише додає нових можливостей.   Тож що ж за апдейт...
958
7хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали