Роль SMM менеджера в арбітражному маркетингу: особливості роботи на арбітражному ринку

Роль SMM менеджера в арбітражному маркетингу: особливості роботи на арбітражному ринку
1
0
216
7хв.

У світі арбітражу не менш важливою, ніж стратегія і техніка, є ефективна комунікація з аудиторією. Щоб краще зрозуміти роль соціальних мереж у цьому процесі, ми звернулися до нашої Head of SMM Надії. Далі – її відповіді та висновки.

Хто такий SMM-менеджер?

SMM-спеціаліст — це людина, яка вміє закривати такі напрямки як:

  • стратегія
  • контент
  • реклама
  • модерація

Зазвичай деякі напрями закривають підрядники. Але щоб ефективно делегувати SMM-спеціаліст має добре орієнтуватися у всіх цих напрямках.

Яку роль в арбітражній команді відіграє smm менеджер?

У арбітражній команді SMM-менеджер відіграє ключову роль у розробці та впровадженні комунікаційної стратегії. Він відповідає за планування і виконання рекламних кампаній у соціальних мережах, а також за взаємодію з аудиторією та підтримку бренду в онлайн-середовищі. Крім того, SMM-менеджер використовує перформанс-інструменти для аналізу результатів та оптимізації стратегії з метою досягнення максимального ефекту.

Як визначити цільову аудиторію для рекламної кампанії?

Аналіз ЦА — це взагалі відправна точка SMM-просування. Адже перед тим як створювати контент, запускати рекламу мені детально треба вивчити інтереси ЦА, їх потреби, болі, проблеми, переконання, звички і т.д.

Чи є якась особливість розробки контент-стратегії для арбітражних рекламних кампаній?

Саме питання не зовсім правильно побудоване. Для рекламних компаній ми в SMM будуємо перформанс-стратегію. 

Так, особливостей дуже багато. Ця ніша особлива і в мене є знайомі колеги, які пробували сюди зайти, але не могли підібрати відповідні методи просування після стандартних для смм ніш таких як готельно-ресторанна справа, салони краси, інтернет-магазини і т.д. Наприклад, для початку треба вивчити основу арбітражу трафіка, щоб створювати контент, який буде цікавий вебам. Треба розуміти як їх зацікавити, як розважити. 

Як відстежувати і впроваджувати нові тенденції та інновації в галузі арбітражу трафіку?

Впроваджувати тенденції та інновації мені допомагає:

  • регулярний аналіз контенту на ринку (з цієї ніші та з інших, аналізую різні рекламні кампанії, інструменти, контент відомих брендів)
  • фільми та книги, коли я бачу цікаві прийоми у сторітелі, сценарії одразу думаю як їх втілити у контент 
  • регулярне навчання. Завдяки цьому я можу зрозуміти підходи до роботи інших спеціалістів, їх фішки і на основі цього створювати свій унікальний підхід

Багато хто вважає арбітраж шахрайством, чи виникає негатив з боку користувачів соцмереж і як з цим справлятися?

Чесно кажучи, я не стикалася з таким. Мій хлопець арбітражник і я розумію, що шахрайством цю справу називають ті, хто прогорів через свою некомпетентність.

З якими викликами доводилося стикатися в роботі?

Справжній виклик – арбітражні кейси. Байєри люблять їх читати, але не люблять ними ділитися. Тому домовитися з кимось про написання кейсу – справжній виклик.

Nadia SMM

Це кваліфікований фахівець з маркетингу в соціальних мережах з багаторічним досвідом у створенні та впровадженні стратегій SMM для різних компаній з арбітражу трафіку. Вона має глибокі знання у сфері цифрового маркетингу та вміння ефективно використовувати різноманітні соціальні платформи для досягнення бізнес-цілей. Надія - креативна, з аналітичним мисленням та здатністю швидко адаптуватися до змін у цифровому світі.
Соц. мережі:

Всі статті автора

Хочу стати автором

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали