Просування бізнесу в Google Maps

Просування бізнесу в Google Maps
1
0
236
8хв.

Просування бізнесу в Google Maps. Розбираємось, як ефективно залучати клієнтів в одному додатку. 

Просування бізнесу в Google Maps

У світі так швидко “несущихся” цифрових технологій користувачі все рідше експериментують і особисто перевіряють якість тих чи інших послуг. Понад 70% споживачів перед здійсненням покупки вивчають відгуки про продукт. А ще 67% користувачів надають перевагу сайтам із системою рейтингів та відгуків. Тож стає очевидним, що управління репутацією в інтернеті є надзвичайно важливим аспектом для успіху будь-якого бізнесу. Завдяки реалізованій системі відгуків у Google Maps у користувачів додатка є змога рідше помилятися з вибором і отримувати виключно якісні продукти та послуги.

Що таке Google Maps

Google Maps (Гугл Карти) – сервіс Google, який видає у відповідь на певний запит список поруч розташованих компаній і організацій (місцевого пошуку), що надають послуги або продають товар, що цікавить. Наприклад, якщо ви введете запит «ресторан поряд» в Google пошук, то вам видасть карту з найближчими ресторанами та кафе. Однак до переліку потраплять не всі компанії, а лише ті, інформація про які є в Інтернеті. Всі сервіси Гугл використовують локальний пошук. Всі відповіді на пошукові запити видаються з урахуванням місцезнаходження користувача. Якщо у вас працює бізнес офлайн: офіси, точки продажу або шоу-руми, які працюють з локальним пошуком, вони просто зобов’язані бути представлені на Гугл Картах.

Але не кожна компанія серед конкурентів по пошуковому запиту злітає в топ списку видачі. Тут, так само як і в органічному пошуку, все залежить від результатів ранжирування. Щоб бути представленим і просуватися в Гугл Картах потрібно створити профіль компанії в Google My Business. 

Що таке Google Business Profile

У Google існує каталог організацій, куди можна додати свою компанію, щоб користувачі могли ознайомитися з інформацією про неї. Влітку 2022 року каталог отримав назву – Google Business Profile (GBP).

Тож це безкоштовний сервіс від Google, який дає змогу розміщувати інформацію про компанію та керувати нею в лістингу. GBP допомагає бізнесам контролювати, як інформація про їхні підприємства (магазини, кафе, ресторани, студії краси тощо) відтворюється в пошуковій видачі Google, Google Maps і Google Shopping.

У GBP можна додати графік роботи, контакти фірми, маршрут, фотографії, відгуки клієнтів та іншу важливу інформацію, а також відстежувати взаємодію з аудиторією. Це допомагає компаніям підвищувати свою видимість у місцевому пошуку та залучати більше клієнтів.

Для локального бізнесу Google-каталог компаній стає одним з основних джерел трафіку. Деякі не часто витрачають бюджет на запуск платної реклами, бо отримують левову частку лідів з Google Business Profile. Звісно, усе залежить від ніші, проте практично кожна позиція в лістингу може забезпечити декілька переходів на добу.

Просування бізнесу в Google Maps

Чому важливо мати бізнес-профіль

Google My Business (Бізнес профіль Гугл) – це розміщена в Google інформація про бізнес. Ці дані – це вся необхідна інформація для клієнта. Все, що ви додаєте до свого профілю, показується як у Google пошук, так і в Google картах.

Мікромомент: що це та яку роль відіграє

Щоразу, коли людина хоче знайти інформацію, дізнатися про конкретну локацію, зробити покупку, і використовує смартфон – настає мікро момент (мовою оригіналу micro-moment). Грамотна рекламна стратегія для настання мікромоментів містить такі складові:

  1. Миттєва реакція. Не повинно існувати жодної перешкоди на шляху клієнта. Так, наприклад, необхідна оптимізація сайту під пристрій клієнта.
  2. Корисний контент. У відповідь на свій запит у пошуковику користувач має бачити актуальну інформацію.
  3. Присутність. Компанія має потрапити до уваги споживача саме тоді, коли в ній з’явиться потреба.

Розміщення компанії в Google Картах має такі переваги:

  • Підвищується впізнаваність бренду і зростає лояльність клієнтів.
  • Ваша компанія отримує увагу цільової аудиторії і додатковий цільовий трафік.
  • Ви можете охопити користувачів з інших країн, яким потрібні послуги у вашій країні. Користувачі з різних країн зможуть побачити інформацію про вашу компанію, якщо будуть вводити запит із зазначенням місця розташування.

Просування бізнесу в Google Maps

Щоб стимулювати клієнтів залишати відгуки, можна:

  1. Встановити на сайті форму для відгуків
  2. Розсилати анкети по електронній пошті та SMS
  3. Використовувати QR-коди
  4. Заохочувати кешбеком, бонусами, та акціями
  5. Дарувати товари в обмін на розгорнуті рецензії.

Як правильно оптимізувати акаунт для просування в Google Картах

Аби досягти кращих результатів у Google Картах, радимо:

  • Поступово додавати різноманітні відгуки, що виглядають, як від справжніх користувачів 
  • Регулярно оновлювати дані про компанію
  • Оперативно реагувати на відгуки клієнтів
  • Підтримувати активність: додавати новини, акції, фото
  • Інтегрувати профіль з YouTube

Це допоможе вашому бізнесу мати гарну репутацію та високий рейтинг на картах Google.

Висновки

Реклама в Google Maps – оптимальний варіант, якщо ви прагнете залучити користувачів до вашого офісу або точку продажів неподалік. Це недорого і не треба морочитися з креативом та текстами оголошень. Все, що потрібно – короткий опис вашого бізнесу, контакти і графік роботи, додатково – візуальні матеріали.

Тож не ігноруйте можливості Google Карт і Google Відгуків. За допомогою грамотної роботи з відгуками ви зможете вивести свій бізнес на якісно новий рівень.

Galina Zalevska

Журналістка з 15-річним досвідом роботи у найкращих медіа. Вона бездоганно знає як генерувати ідеї, планувати та реалізовувати їх для досягнення маркетингових цілей. Для Галини створення контенту це не робота, а спосіб життя.
Соц. мережі:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

3 серпень 2024

Що таке платформа клієнтських даних — CDP

CDP платформа клієнтських даних. Ми пояснимо, що таке customer data platform простими словами. У сучасному інформаційному світі компанії використовують багато різних способів для пошуку даних користувачів. Потім обробляють цю інформацію та ефективно взаємодіють з аудиторією. Проте не всі концепції є максимально дієвими для бізнесу, і можуть вимагати значних ресурсів від компанії. Тому бізнесу потрібне рішення, яке здатне забезпечити єдиний профіль клієнта та яке можна використовувати без залучення розробників чи сторонніх маркетингових агенцій. Саме для цього і була створена CDP. CDP (Customer Data Platform) — база даних, в якій збирається, зберігається та структурується інформація про клієнта та його активності. Такі послуги взаємодіють із різними системами і формують єдиний клієнтський профіль. CDP-платформи збирають дані з онлайн- і офлайн-джерел, що дає можливість створювати більш докладну та точну анкету ліда. Навіщо потрібна CDP? Платформа даних про замовників служить трьом цілям. Збір та уніфікація всіх...
230
7хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали