Підвищуємо результативність у ранжуванні в Google

Підвищуємо результативність у ранжуванні в Google
1
0
192
6хв.

Часто SEO-спеціалісти та веб-майстри зіштовхуться з тим, що оптимізація сайтів для Google не завжди забезпечує бажані результати у підвищенні показників. Це може бути зумовлено різноманітними факторами, у тому числі неефективністю дій SEO-спеціаліста.

Основи ефективного просування в Google

Підвищуємо результативність у ранжуванні в Google

Принцип Парето

У цьому контексті «принцип Парето» полягає в ефективнішому використанні часу, аніж його витрачанні на рутинні завдання. Наприклад, масове редагування мета-тегів на сайті, що включає сотні тисяч сторінок, варто доручити помічникові або виконувати за шаблоном, але ні в якому разі не обробляти кожну сторінку особисто.

Системність

Тут ідеться не лише про план робіт, а й про їхнє послідовне виконання. Наприклад, на першому етапі можна розробити універсальний шаблон для багатомовного сайту, враховуючи переваги конкурентів, потім сформувати семантичне ядро і так далі.

Досвід

Мати досвід у SEO — це велика перевага. Проте, якщо ви новачок, ви можете здобути необхідні знання через купівлю курсів, яких зараз у мережі вдосталь.

Доказовість

Важливо зосередитися на тих задачах та впровадженнях у сайт, які реально впливають на результати. Вашим помічником у цьому стануть експерименти, що демонструють, що ефективно, а що ні.

Ефективні роботи з разовим спрацьовуванням

Технічні недоліки не завжди впливають на відвідуваність. Нерідко сайти з певними технічними проблемами або затримкою завантаження все ще можуть бути у верхівці видачі Google. Зазвичай достатньо виправити лише 10% помилок, знайдених під час аудиту, аби помітити поліпшення.

Навіть початківці у сфері SEO часто чули про 301-й редирект. Зазвичай він використовується для переадресації з одного домену на інший. Однак, якщо на вашому сайті є застарілі сторінки з кількістю зовнішніх посилань, можна використати 301 редирект для перенаправлення на просувані внутрішні сторінки вашого ресурсу.

Ефективні методи, що накопичують результат

  • Лінкбілдинг: аутріч, гест-пости, морди, підклейки та інші dofollow посилання;
  • Створення контенту: статті, тексти на тегові сторінки і підкатегорії, поліпшення описів товарів;
  • Генерація посадкових сторінок у своєму гео: тегові сторінки, підкидки, VS інтент, прогнози;
  • Генерація сторінок під інші гео та мови.

Корисні поради

Підвищуємо результативність у ранжуванні в Google

Лінкбілдинг

Замість того, щоб розкидувати куплені лінки по всім сторінкам, що просуваються, зосередьте увагу на кількох з помірною конкуренцією та просувайте саме їх. Через 4-5 місяців активної роботи можна очікувати на перші значні успіхи.

Створення контенту

Існує спільний підхід для нових і старих сайтів: «низька конкуренція + помірний попит = профіт!». Для добре розвинених сайтів з історією показник Aherfs KD (Keyword Difficulty) повинен бути ≤30-35, для нових сайтів ≤20. За своїм досвідом, радимо не зосереджуватись на створенні високоякісного контенту з великою кількістю ключових слів, а звернути увагу на спеціалізований контент для одного ключа та класу запитів, пов’язаних з ним.

Технічне SEO

Ваші нові сторінки мають бути легко індексованими. Старанно працюйте над зниженням їхньої вкладеності для зручності їх виявлення пошуковими ботами.

Генерація сторінок під нові гео

Якщо ваш сайт передбачає наявність декількох мовних версій, почніть локалізацію не з популярних гео а з менш конкурентних. Маючи хоча б одну локальну версію сайту, ви зможете привабити кілька dofollow-посилань з тієї ж гео. Наприклад, якщо у вас є мовна версія сайту для Бразилії, то й купувати dofollow-посилання потрібно також з бразильських сайтів.

Lead Panda

Матеріал редакції Lead Panda Media. Аналіз ринку, корисна вижимка, цікаві інсайти.
Соц. мережі:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

Що таке воронка продажів у CPA-маркетингу

Воронкою продажів користуються навіть ті, хто не усвідомлює її значення. Коли арбітражник направляє користувача від моменту "пробудити інтерес" до "здійснення ключової дії", він задіює воронку. Неоптимізована чи невміло використана воронка може призвести до втрати великої кількості трафіку. У цій статті ми детально розглянемо, що таке воронка продажів, як вона функціонує та що необхідно для її створення. Що таке воронка продажів Воронка продажів — це маршрут клієнта від першого знайомства з продуктом до його придбання. Цей процес складається з кількох ключових етапів, що відповідають за різні рівні залученості покупця. Цей інструмент, розроблений Вільямом Таунсендом, охоплює чотири основні стадії, які відомі як система AIDA, абревіатура від: Attention – увага; Interest – інтерес; Desire – бажання; Action – дія. Шлях користувача розпочинається з етапу «уваги», однак не всі доходять до фінальної «дії». Така динаміка зменшення кількості клієнтів на кожному кроці і надала назву...
174
8хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали