Переваги та мінуси умовно-безкоштовних джерел трафіку

Переваги та мінуси умовно-безкоштовних джерел трафіку
0
0
333
12хв.

Що таке УБТ в арбітражі трафіку?

Умовно-безкоштовний трафік (УБТ) визначається як трафік, що виникає, коли користувачі активно знаходять ваш веб-сайт або профіль, і переходять на нього через цільові посилання, не потребуючи прямого витрачання коштів на рекламу чи просування. Такі користувачі вже дещо зацікавлені в темі або й навіть у товарі чи послузі офферу.

Переваги та мінуси умовно-безкоштовних джерел трафіку

Фактично вебмайстру не потрібно витрачати кошти на купівлю трафіку, проте у випадку з УБТ – він платить власним часом та кропіткою працею. Щоб генерувати умовно-безкоштовний трафік потрібен час, подекуди очікувати достатніх об’ємів прийдеться не менше декількох місяців, тоді як платний трафік рекламні мережі надають одразу після сплати коштів. Умовно безкоштовний трафік можна лити практично на будь-які оффери, залежно від джерела та ЦА. Проте, перед тим як розпочати, потрібно отримати схвалення партнерки. 

Зазвичай джерела УБТ рекомендують використовувати початківцям, коли бюджет не дозволяє розгулятись із платними джерелами.

Знову ж таки, сплатити певну суму все одно доведеться, адже деякі інструменти та софт сильно спрощують життя арбітражнику (системи аналітики та ін.), проте ці витрати значно менші, ніж рекламний бюджет кампанії. Бонусом є те, що безкоштовний трафік, на відміну від платного, навіть при інтервальному підході та довгих паузах – все рівно буде приходити, хоча й значно зменшиться.

Джерела безкоштовного трафіку

Будь-який майданчик, де вебмайстер може сконтактувати з користувачами, можна використовувати як джерело УБТ. Ми перелічимо найбільш розповсюджені.

Соціальні мережі

Переваги та мінуси умовно-безкоштовних джерел трафіку

YouTube, Instagram, Facebook, TikTok – власне, будь-де можна розвивати свій профіль та залучати лояльну аудиторію. Це довгостроковий спосіб, тому потрібна певна стратегія для створення свого ком’юніті:

  • якісне оформлення та максимально інформативне наповнення профілю;
  • тестування різних форматів подання контенту, як текстового, так і креативів;
  • моніторинг інтересів аудиторії – періодично можна напряму питати, що саме цікавить фоловерів;
  • частотність дописів – тут потрібно дотримуватися золотої середини, адже надто активний постінг швидше дратує фоловерів, в той час як нерегулярні публікації поступово знижують цікавість до профілю. Так само варто обрати оптимальний час для опублікування;
  • активна взаємодія з аудиторією – коментарі та відповіді на запитання, участь у обговореннях;
  • використання хештегів та геолокацій так само дозволяє залучити нових користувачів.

Згодом, варто лише додати посилання, за яким користувачі будуть переходити на сторінку оффера. Такі посилання з соцмереж допомагають ресурсу рекламодавця краще ранжуватись у пошуку.

Блог

Переваги та мінуси умовно-безкоштовних джерел трафіку

Не менш вдалий формат – власний блог. Він дає можливість висловлюватися на широкий загал, ділитись власним досвідом або експертними знаннями, якщо у вебмайстра є прокачане хобі або релевантні скіли.

Завдяки соцмережам та блогу ви зможете навчитися комунікувати зі своєю ЦА та проаналізувати, на які підходи вона реагує найкраще.

Тематичні форуми

Переваги та мінуси умовно-безкоштовних джерел трафіку

Їх безліч у мережі і кожний такий форум вже є місцем зустрічі із цільовою аудиторією. При грамотному підході можна отримати велике охоплення та високу конверсію лідів. Що потрібно в першу чергу:

  • правильно підібрати форум та зареєструватися;
  • спілкуватися з форумчанами та розповідати про власний досвід, доповнювати його фотографіями та цікавою інформацією;
  • нативна реклама – в цьому випадку працює найкраще, потрібно ненав’язливо постити інформацію про товар, розповідати про акції на сайті рекламодавця та підкріплювати їх партнерським посиланням.

Публікація статей на зовнішніх ресурсах

Переваги та мінуси умовно-безкоштовних джерел трафіку

Якщо арбітражник володіє певною базою знань, можна спробувати себе в якості експерта на чужих сайтах або порталах. Це так само дає гарну можливість для нативної реклами. Додатковий трафік на власний ресурс йде через посилання у профілі або органічний пошук. Для цього потрібно:

  • обрати майданчик для публікацій;
  • варто зробити запит щодо інформації про аудиторію та трафік на ресурсі;
  • підготувати та розмістити унікальний матеріал на актуальну тематику;
  • надати посилання на власний сайт або сторінку або ж на релевантні сторінки товарів та послуг рекламодавця (тут краще не надавати посилання на головну сторінку, за бажанням користувачі самі скористаються функціоналом сайту замовника).

Таким чином, ви отримаєте реферальний трафік за посиланнями на сайтах. Якісний контент, що опубліковано і відповідає стандартам SEO, має більші шанси на високе ранжування в пошукових системах і приваблює більше реферального трафіку. 

Email-маркетинг

Переваги та мінуси умовно-безкоштовних джерел трафіку

Цей спосіб зазвичай активно використовують для залучення лояльної аудиторії на сайти e‑Commerce.

До бази розсилок включають зареєстрованих користувачів або покупців – обов’язково потрібно отримати їх згоду. На деяких сайтах для цього, крім зазначення електронної пошти при реєстрації або купівлі, розміщають блок «Підписатися на розсилку». 

Як потрібно діяти далі:

  • підготувати шаблон;
  • вивчити вимоги та обмеження при роботі із посиланнями – в іншому випадку листи будуть потрапляти до спаму, тож ефективність методу значно знизиться;
  • краще звичайно розробити контент-план та створити певні рубрики, щоби розсилка була регулярною та доречною, а також відповідала певним подіям. До прикладу, на імідж рекламодавця добре працюють вітання клієнтів зі святами та інформування про акції та знижки, анонсування виходу експертних матеріалів або новинні дайджести. Головне не бути нав’язливими, щоби не викликати у користувача бажання відписатися;

Для відстеження результатів та аналізу масової розсилки вебмайстру не обійтись без  платних сервісів. Проте їх вартість не є захмарною, а ефективність значно спростить роботу, дасть можливість зробити висновки та оптимізувати налаштування розсилок.

В результаті вебмайстер отримує додатковий якісний трафік, адже рівень конверсії лідів, залучених з лояльної аудиторії, значно вищий.

Трафік з пошукових систем

Переваги та мінуси умовно-безкоштовних джерел трафіку

Органічний трафік – це цінне джерело стабільного та якісного трафіка. Грамотний підхід дає можливість залучити на власний ресурс широку аудиторію, що від самого початку є зацікавленою.

Для користувача все виглядає дуже просто: він вводить запит у пошукову систему та отримує цілий список веб-сторінок, що найбільше відповідають його запиту.

Проте пошукова система проводить цілий ряд складних обчислювальних процесів для ранжування величезної кількості ресурсів.

Умовно вони поділяються на наступні:

  1. Сканування – пошуковий алгоритм отримує контент з сайтів за їх зовнішніми та внутрішніми посиланнями.
  2. Індексування – програма-індексатор генерує доступний для пошуку індекс – базу даних, за якою надалі відбувається пошук.
  3. Ранжування – пошукова система видає результати пошуку за запитом з індексу та сортує їх за певним порядком, залежно від релевантності сторінок запиту.

Отже, завдання вебмайстра докласти зусиль для створення такого контенту, щоби пошукова система бачила сайт максимально релевантним запиту та ранжувала його в топі видачі.

Який контент потрібно створити:

  • Комерційні тексти. Їх розміщують на сторінках товарів та послуг, категорій та підкатегорій, сторінок фільтрів та тегування. Найбільший запит у сторінок категорій, тож починати наповнювати сайт контентом треба з них. Далі йдуть сторінки підкатегорій, фільтрів та тегування. Сторінки товарів опрацьовуються в останню чергу. Чим більший вибір товарів на ресурсі, тим краще він ранжується.
  • Інформаційні тексти. Йдеться про розділ у блог та навколо тематичні матеріали. Навіть відомі бренди не нехтують розширювати свою аудиторію за рахунок читачів різнопланових статей. Цей факт зайвий раз підкреслює, наскільки органічний трафік важливий для рекламодавців.
  • Інші комерційні тексти. Тут мова про FAQ та відгуки. FAQ – розділ з найбільш поширеними запитаннями та відповідями на них. Цей розділ створюється у «колаборації» з користувачами, тому чим повніше та докладніше відповіді, тим більше довіри від аудиторії.

Для створення релевантного контента, який відповідає запитам користувачів:

  1. Шукайте сайти конкурентів – це можливість віднайти актуальні теми для висвітлення.
  2. Зробіть підбірку тем за високочастотними запитами у сервісі пошуковика.

Креативний та систематичний підхід з часом обов’язково конвертується у якісний органічний трафік.

Переваги УБТ

  • Економія витрат. Безкоштовний трафік дозволяє вам залучати відвідувачів без прямих витрат коштів на рекламу чи інші маркетингові заходи.
  • Підвищення обсягу трафіку. Відкриття нових каналів для привертання аудиторії може призвести до збільшення обсягу трафіку на ваш веб-сайт, що, в свою чергу, позитивно позначається на конверсії та продажах.
  • Експериментація. Безкоштовний трафік дозволяє вам експериментувати з різними підходами та стратегіями маркетингу, не ризикуючи фінансовими втратами.

Мінуси УБТ

  • Низька якість трафіку. Безкоштовний трафік часто має низьку конверсійність, оскільки відвідувачі можуть бути менш зацікавлені в вашому продукті чи послузі, порівняно з тими, хто приходить через платні канали.
  • Залежність від алгоритмів. Безкоштовний трафік часто залежить від алгоритмів пошукових систем або соціальних медіа, які можуть змінюватися і впливати на обсяг та якість трафіку.
  • Часові витрати. Залучення безкоштовного трафіку може вимагати значних зусиль у вигляді створення контенту, активності в соціальних мережах, SEO-оптимізації та інших дій.
  • Обмежена масштабованість. У порівнянні з платним трафіком, масштабування безкоштовного трафіку може бути обмеженим через лімітованість ресурсів або можливостей.

Висновок

На завершення підсумуємо: умовно-безкоштовний трафік безумовно живий, більше того, він, цінується рекламодавцями, хоча частіше використовується поряд із платним трафіком. Сьогодні існують цілі арбітражні команди, які професійно заробляють на органічному трафіку, проте не обов’язково бути крутим профі або вкладатися в найм спеціалістів для генерування УБТ. Для початківців використання джерел умовно-безкоштовного трафіку – це оптимальний спосіб зануритися у арбітраж, без ризику злити великий бюджет та швидко розчаруватися.

Основні помилки під час роботи з dating вертикаллю

Основні помилки під час роботи з dating вертикаллю Зібрали для вас найпоширеніші помилки в dating вертикалі й зловили себе на думці, що це майже те саме, що й факапи на побаченні. 1. Відсутність мовної адаптації Креатив має створюватися мовою браузера користувача. Це не лише про переклад тексту, а й про адаптацію культурних нюансів та контексту.  Уявіть, що ви прийшли на побачення з людиною з іншої країни. Ви можете говорити однією мовою, але не розуміти один одного через різницю в культурі та менталітеті. Так само дивно прийти на побачення і говорити лише про себе, не цікавлячись життям та інтересами вашого партнера. 2. Не налаштована сегментація аудиторії Сегментація за гендером, віком та демографічним складом за відповідним гео безпосередньо впливає на конверсію.  Наприклад, оголошення про знайомства для людей похилого віку не буде цікавим молоді. Зазвичай кожен вік має свої пріоритети — активність, надійність...
243
9хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали