Організація успішної рекламної кампанії: покроковий гайд

Організація успішної рекламної кампанії: покроковий гайд
1
0
249
5хв.

Успіх рекламної кампанії починається з чіткого планування та стратегічного підходу. Розглянемо основні етапи створення рекламної кампанії, починаючи від визначення цілей і до відстеженням конверсій, щоб максимально оптимізувати ваші рекламні зусилля та досягати високих показників ефективності.

Визначте маркетингову мету

Запуск рекламної кампанії починається з визначення мети. Вона задає очікуваний результат від запуску реклами. Вибрана мета вплине на налаштування вашої кампанії. До прикладу, якщо ваше завдання – залучити більше відвідувачів на сайт, доцільно обрати стратегію ставок “Максимум кліків”, щоб підвищити ймовірність переходів за вашою рекламою. Тип кампанії “Максимальна ефективність” доступний лише за умови вибору цілей “Продажі”, “Потенційні клієнти” або “Відвідування магазинів та промоакції”.

Організація успішної рекламної кампанії: покроковий гайд

Оберіть тип реклами

При визначенні мети з’явиться список пропонованих видів кампаній. Від їхнього типу залежатиме, де і як саме відображатимуться ваші рекламні оголошення.

Кампанії з максимальною ефективністю, що використовують штучний інтелект Google, забезпечують найкращі результати. Вони адаптуються до змін у поведінці споживачів у режимі реального часу та допомагають знаходити клієнтів, готових до конверсії у всіх сервісах Google: YouTube, контекстно-медійній мережі, пошуковій мережі та рекомендаціях.

Наприклад, відеокампанії та кампанії для стимулювання попиту дають змогу розміщувати відеорекламу на YouTube, а кампанії в контекстно-медійній мережі – графічні оголошення на різноманітних сайтах та у додатках.

Задайте бюджет

Ваші витрати на рекламу та ставки в автоматичних аукціонах оголошень залежатимуть від встановленого середнього денного бюджету. Ви можете змінити цей показник у будь-який час.

Виберіть спосіб призначення ставок

При налаштуванні рекламної кампанії, вибір мети призведе до пропозиції відповідної стратегії ставок (наприклад, оптимізація під конверсії).

Це забезпечить досягнення необхідних результатів. Для деяких кампаній замість методу ставок можна вибрати автоматичні стратегії (наприклад, “Цільова вартість за конверсію” або “Цільова рентабельність рекламних інвестицій”).

Якщо серед доступних опцій немає відповідної стратегії ставок, можливо, доведеться змінити мету або тип кампанії.

Добавляйте елементи в рекламу

У кампаніях, таких як “Пошукова мережа”, “Відео”, “Створення попиту” та “Максимальна ефективність”, можна додавати додаткову інформацію до реклами, наприклад, посилання на сайт, маршрути або номери телефонів.

Це збільшує ймовірність того, що потенційний клієнт вибере вашу компанію. Загалом, елементи збільшують CTR реклами на кілька відсотків.

Сформуйте набори рекламних оголошень

У рамках більшості кампаній, за винятком торгових і тих, які орієнтовані на максимальну ефективність, можна об’єднувати схожі оголошення в єдині групи, налаштовуючи таргетинг на рівні цих груп. Наприклад, ви можете створити групу оголошень, що просувають вечірні туфлі, і націлювати їх на користувачів, які зацікавлені в даній категорії товарів.

У торгових кампаніях використовуються товарні групи з однаковими параметрами таргетування.

Налаштуйте таргетинг

Персоналізація реклами дає можливість точно визначити цільову аудиторію. Без цього налаштування оголошення показуватимуться широкому колу користувачів. Однак, завдяки таргетингу, реклама демонструватиметься лише тим, хто справді зацікавлений у ваших продуктах чи послугах.

Таргетинг може базуватися на ключових словах, інтересах, географічному положенні, темах і типах пристроїв, а також включати ремаркетинг. Доступні опції залежать від виду рекламної кампанії. Наприклад, у кампаніях із максимальною продуктивністю неможливо вибрати показ оголошень тільки певним групам, як-от жінки від 18 до 24 років або користувачі з ремаркетингових списків. Замість цього можна використовувати ці параметри як сигнали для алгоритмів Google, що прискорює процес навчання штучного інтелекту.

Налаштуйте відстеження конверсій

Моніторинг конверсій дає змогу збирати дані про ключові дії відвідувачів на вашому веб-ресурсі. Це сприяє точнішій оцінці результативності ваших рекламних оголошень, налаштувань цільової аудиторії та маркетингових заходів загалом.

Для низки кампаній увімкнення відстеження конверсій є обов’язковим.

Висновок

Створення та запуск рекламної кампанії – це процес, що складається з детального планування. Визначення маркетингової мети є першочерговим кроком, який задає напрямок всьому процесу. Вибір відповідного типу реклами, налаштування бюджету, стратегії ставок, таргетингу та моніторинг конверсій – всі ці елементи є складовими ефективної рекламної стратегії. Дотримуючись наших перевірених рекомендацій, ви зможете максимально використовувати можливості сучасних рекламних інструментів та досягти бажаних результатів. І ваш запуск буде приреченим на успіх!

Yana Kutsa

Працювала таргетологом та маркетологом в агенції нерухомості, але під час війни агенція закрилась і Яна вирішила пройти курси з арбітражу трафіку. Два роки працювала у команді дистанційно. Заливала гемблу у ФБ та паралельно брала інші проекти. З часом Яні набридло працювати віддалено, їй захотілося в команду офлайн і так потрапила до Lead Panda, де вона вже рік працює з Гуглом. Знає всі тонкощі обходу банів та створення ефективних креативів.
Соц. мережі:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

9 липень 2024

5 способів підняти охоплення PPC

З постійно зростаючою конкуренцією ранжування у пошукових системах питання оптимізації рекламних кампаній стоїть ребром.  Оптимізація коефіцієнта конверсії (CVR) є одним з найбільш ефективних способів підвищення результативності ключових слів у Гуглі. Цей метод дає змогу тестувати нові стратегії та збільшувати повернення на інвестиції без необхідності збільшувати кількість ключових слів, кампаній або рекламного бюджету. У цій статті ми поділимося 5-тьма найефективнішими способами оптимізації PPC кампаній. Не пропустіть! Удосконалення показника якості ключових слів Основою бізнес-моделі Google є надання користувачам релевантних результатів. Це стосується як органічного пошуку, так і реклами в AdWords. Google оцінює ключові слова за показником якості (QS). QS і PPC впливають на ваш рейтинг "Ad Rank". QS визначається на основі таких трьох чинників: релевантність ключового слова до оголошення, досвід взаємодії користувача з цільовою сторінкою та очікуваний CTR (коефіцієнт клікабельності) Багато експертів з PPC вважають, що CTR є найбільш значущим фактором при...
208
10хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали