Коли ви платите лише за клік

Коли ви платите лише за клік
0
239
6хв.

Коли ви платите лише за клік. Або, що таке PPC та чому ця рекламна модель стала такою популярною серед арбітражників.

Коли ви платите лише за клік

Ще кілька років тому в маркетинговій рекламі найчастіше використовувалася оплата за показ. Точніше, за 1000 показів. Але технології настільки стрімко розвиваються, що постійно з’являються нові підходи. Серед них PPC або Pay-Per-Click (сплачуй за клік) — це модель інтернет-реклами, за якою рекламодавець сплачує за кліки. Тобто лише після того, як користувач натисне на рекламне оголошення. 

Часто можна почути, що PPC – це контекстна реклама. Ми кажемо – це не дуже коректно. Контекстна реклама може працювати за моделлю PPC або за якоїсь іншої, наприклад, CPA (оплата за дію) або CPM (T) (оплата за 1000 показів).

Така рекламна модель нам здається найбільш об’єктивним інструментом. Оскільки те, що людина побачила рекламу зовсім не означає, що вона зацікавилася або запам’ятала її. Тоді, за що ми маємо платити? Натомість коли клієнт вже клікнув і перейшов на сайт рекламодавця – можна вважати, що ви «познайомилися». 

Фішка PPC-реклами в тому, що вона налаштовується саме на цільову аудиторію – людей, зацікавлених у товарі чи послузі рекламодавця. Контекстна реклама гугл – платна, проте оплата відбувається за «клік», а оголошення показуються користувачам відповідно до їх пошукових запитів та поведінки в інтернеті. Це робить контекстну рекламу одним із найефективніших інструментів для просування бренду.

Як навчитись працювати з PPC та якнайшвидше почати заробляти – ви зможете дізнатись на курсі “Google Media Buyer” в нашій академії. Переходьте на сайт та реєструйтесь на програму онлайн навчання. 

Коли ви платите лише за клік

А поки, давайте розберемо плюси PPC

  1. Ефективність PPC легко виміряти та відстежити. Маркетологи можуть відстежувати покази, кліки, конверсії та історію. Систематичне відстеження дозволяє оптимізувати ваші банери і постійно адаптовувати стратегію ставок PPC.
  2. Ще однією з головних переваг PPC реклами є чіткий таргетинг. Рекламодавці можуть обирати аудиторію, кому показувати свої оголошення за різними критеріями – регіон, вік, інтереси. 
  3. Контролюємо витрати на рекламу. PPC дозволяє контролювати витрати на рекламу. Ви визначаєте максимальну вартість та бюджет. Ви також можете обрати місце, пристрій, час доби та інші демографічні характеристики ваших банерів. 
  4.  PPC дає швидкі результати. Після того, як ви зробите ставку, ваші банери майже відразу будуть виставлені на аукціони. Платформи зацікавлені у платній рекламі, тому зазвичай схвалюють рекламу протягом дня.Коли ви платите лише за клік

А що таке аукціон та як формується ціна за клік у PPC?

Ціна за клік (CPC – cost per click) переважно формується на базі аукціону. Це алгоритм, який визначає, де саме буде показане ваше оголошення, і чи з’явиться воно взагалі. Найвідоміші компанії-провайдери – Google Ads, Meta Ads, LinkedIn Ads, TikTok Ads, Amazon Advertising. 

Вибір рекламної моделі залежить від ваших цілей та специфіки бізнесу. А чим PPC відрізняється від SEO, ASO та FB і що ж все-таки зручніше та дієвіше – читайте в наступній нашій статті.

Поділіться своєю думкою!

TOP