Фарм облікових записів Facebook: покрокова інструкція для роботи

Фарм облікових записів Facebook: покрокова інструкція для роботи
0
0
195
6хв.

Фармінг акаунтів у арбітражі – це складний процес підготовки профілів до запуску рекламних кампаній. Арбітражник вживає дії, які імітують поведінку реальних користувачів, з метою отримати дозвіл від рекламної мережі на запуск рекламної кампанії. Цей процес включає в себе багато складних кроків та вимагає ретельної підготовки кожного акаунта, щоб забезпечити його автентичність і відповідність вимогам рекламних платформ.

Застосування та суть фарму акаунтів: де і коли варто використовувати цей метод?

Справа полягає в тому, що рекламні мережі часто блокують облікові записи арбітражників через порушення правил.

Отже, для продовження просування, арбітражникам необхідні нові облікові записи. Початково можна використовувати облікові записи своїх друзів, знайомих та родичів, але рано чи пізно ці ресурси вичерпаються.

Якщо вебмайстер просто зареєструє новий профіль і спробує відразу запустити рекламну кампанію, свіжий обліковий запис буде заблокований, не дозволяючи просувати його. Рекламна мережа розрізняє, що на свіжих профілях просуваються особи, у яких раніше були заблоковані інші облікові записи – це свідчить про порушення правил.

Щоб обійти ці обмеження та продовжувати просування, потрібен процес фармінгу. Іншими словами, після реєстрації нового профілю вебмайстер не запускає рекламну кампанію одразу, а імітує дії звичайних користувачів, щоб рекламна мережа повірила, що це новий профіль реальної людини.

У Facebook, для імітації поведінки звичайних користувачів, вебмайстри виконують такі дії:

  • Заповнюють профіль, додають фотографії та записи, вказують інформацію про вік, стать, місто та інші показники.
  • Активно взаємодіють, наприклад, ставлять лайки, роблять репости, коментують записи, підписуються на сторінки інших користувачів.
  • Проводять соціальну активність, тобто шукають друзів та спілкуються з ними.

Процес фармінгу зазвичай триває від двох тижнів до місяця. Проте, можливе і триваліше фармінг, що сприятиме підвищенню рівня довіри рекламної мережі до облікового запису. Траст, в даному контексті, визначає рівень довіри, який рекламна мережа має до конкретного облікового запису. Вищий рівень трасту позитивно впливає на модерацію та тривалість життя акаунта, зменшуючи ризик його блокування і покращуючи результати рекламної кампанії.

Фарм облікових записів Facebook: покрокова інструкція для роботи

Багато користувачів фармлять акаунти не для власного використання. Фармлені акаунти можна вигідно продавати, а в арбітражних командах або медіабаїнгових компаніях, інколи їх делегують окремим співробітникам, яких називають “фармерами”. Фармери виключно займаються підготовкою профілів, які використовують досвідченіші колеги для проведення рекламних кампаній.

Посада фармера зазвичай є вихідним кроком у кар’єрі в арбітражних командах. Якщо новачок бажає приєднатися до команди та зростати разом з колегами, він часто розпочинає саме з цієї посади.

Фармінг облікових записів зазвичай застосовується в наступних рекламних мережах:

  • Facebook/Meta;
  • Google;
  • TikTok.

У менших рекламних мережах фармінг рідко є необхідним. Також важливо зауважити, що алгоритм фармінгу та підготовки облікових записів може відрізнятися в різних рекламних мережах. У даному матеріалі ми розглянемо процес фармінгу облікових записів під Facebook.

Покрокова інструкція з фармінгу акаунтів для Facebook

  • Перед тим як розпочати процес фармінгу, вам необхідно підготувати певні інструменти і ресурси. Ось список обов’язкових компонентів для фарма:
    • Антидетект-браузер. Більше інформації про антидетект-браузер можна знайти в цій статті.
    • Проксі-сервери. Рекомендується використовувати мобільні проксі для більшої ефективності.
    • Унікальні фотографії користувачів. Завантажуйте фотографії з соціальних мереж, які не належать до компанії Meta. Важливо унікалізувати ці фотографії, редагуючи їх у фоторедакторі та очищаючи метадані. Для кожного облікового запису потрібно мати від 5 до 10 різних фотографій однієї людини.
    • Номери телефонів, які належать до регіону, в якому ви плануєте просувати облікові записи. Ви можете використовувати віртуальні номери та послуги прийому SMS, або придбати фізичні SIM-картки. Найкращим варіантом є використання фізичних SIM-карток для більшої надійності та безпеки.

Перед початком роботи, розгляньте, які облікові записи ви плануєте створити, до яких номерів їх прив’яжете, які фотографії використовуватимете та які дані введете. Всю цю інформацію варто уважно задокументувати в таблиці, щоб уникнути непорозумінь у майбутньому.

Коли всі необхідні ресурси та інструменти готові, ви можете розпочати фармінг.

  • Для початку необхідно створити облікові записи. Ось кроки, які потрібно виконати:
    • Створіть вкладку в антидетект-браузері з унікальними характеристиками користувача. Налаштуйте час та мову так, щоб вони відповідали обраному ГЕО (географічному місцезнаходженню).
    • Заповніть куки для кожної вкладки, відвідавши різні сайти, які використовують куки. Уникайте сайтів компанії Meta та відвідайте 20-30 різних веб-ресурсів. Спробуйте відвідувати їх у різній послідовності, щоб уникнути закономірностей, які може виявити Facebook.
    • Зареєструйте Gmail-пошту для кожної вкладки, використовуючи віртуальний номер телефону.
    • Зареєструйте облікові записи Facebook і частково заповніть їх дані. Додайте кілька фотографій та обкладинку, і введіть різні дані для кожного профілю. Уникайте створення очевидних закономірностей, заповнюючи різні поля у різних комбінаціях для кожного облікового запису.
    • Не забувайте змінювати IP-адресу для кожної вкладки.

Після створення всіх облікових записів залиште їх без дій до наступного дня.

  • Після реєстрації облікових записів, наступного дня починається фармінг, який має тривати принаймні два тижні. Під час фармінгу виконуйте наступні дії для кожного облікового запису:
    • Заповнення профілю: Заповніть вільні поля в профілі, але уникайте очевидних закономірностей. Деякі дані можна залишити порожніми до завершення фармування.
    • Підписка на спільноти: Виберіть спільноти для знайомств, це допоможе знайти “друзів” та підняти соціальну активність.
    • Друзі: Залиште в групі для знайомств запис із підписом “шукаю друзів” або “шукаю стосунки”. Це допоможе отримати запити на дружбу. Додавайте та періодично видаляйте інших користувачів.
    • Лайки та коментарі: Ставте лайки та коментуйте записи у спільнотах та нові пости від друзів.
    • Повідомлення: Пишіть друзям, яких ви додали, або відповідайте на їхні повідомлення.
    • Публікації: Опублікуйте на своїй сторінці підготовлені фото. Також можете публікувати тематичні фото, наприклад, зображення автомобілів.
    • Серфінг: Відвідуйте магазини та сайти, де можуть бути пікселі Facebook. Це необхідно, щоб соціальна мережа помітила вашу активність.
    • Вихідні: Періодично дозвольте собі вихідні від облікових записів, принаймні один-два дні на тиждень, щоб не виявити надмірну активність.

Фарм облікових записів Facebook: покрокова інструкція для роботи

Поводьте себе природно та уникайте створення очевидних закономірностей. Чим менше ви повторюєтеся, тим вищий рівень довіри до фармлених профілів.

  • Додатково, є кілька інших дій, які потрібно виконати один раз для кожного облікового запису під час фармінгу:
    • Навчання: Пройдіть будь-який курс з реклами на Meta Blueprint, приблизно на 6-8 день фармінгу. Це допоможе показати соціальній мережі, що ви плануєте займатися рекламою та вивчаєте її принципи.
    • Fan Page: Створіть Fan Page на 8-10 день фармінгу. Після створення активно ведіть його, публікуйте пости. Розміщуйте нейтральний контент, який може бути пов’язаний з тематикою вашого офера. Наприклад, можна публікувати поради з харчування або рецепти, якщо плануєте просувати офери для схуднення.
    • Business Manager (Бізнес-менеджер): Створіть Бізнес-менеджер на 10-13 день фармінгу, використовуючи створену Gmail-пошту. Якщо вимагається підтвердження особи, змонтуйте ID-картку в будь-якому фоторедакторі. Головне, щоб на ній було фото людини із профілю, ПІБ та дата народження.

Після цих дій фармінг може продовжуватися скільки завгодно, але перед запуском реклами залиште обліковий запис без активності на 1-2 дні. Це називається відлежкою, і вона необхідна перед початком рекламної діяльності.

Якщо ваш обліковий запис виглядає як профіль живої людини, і ви витратили на фармінг не менше двох тижнів, а також у вас виконані всі необхідні дії, то фармінг можна вважати успішно завершеним!

Висновки

Фармінг облікових записів – це невід’ємна частина підготовки акаунтів для запуску реклами у великих соціальних мережах. Без цього процесу, вам, швидше за все, не дозволять розміщувати рекламу зі свіжого облікового запису. Отже, фармінг стає обов’язковим етапом перед розпочатком рекламної кампанії.

Сергій Кравченко

Lead Panda є висококваліфікованим експертом в галузі інтернет-маркетингу і SEO з багаторічним досвідом. Маючи успішний трек-рекорд у створенні та впровадженні стратегій цифрової реклами для різних бізнесів, ми завжди прагнемо ділитися своїми знаннями та найкращими практиками з іншими професіоналами галузі, надаючи цінну інформацію та поради на своєму сайті.
Соц. мережі:
Посилання на сайт:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

Як заробити в інтернеті: Топ 10 способів

Найкращим способом заробітку в Інтернеті в 2024 році є той, який відповідає вашим здібностям, знанням та навичкам. Практично в будь-якій галузі вправний майстер з часом стає високооплачуваним професіоналом, тоді як ті, хто прагне швидкого збагачення без відповідних зусиль і навичок, може залишитися з невеликим доходом. Існує багато можливостей заробити гроші в інтернеті, включаючи створення та просування власного сайту, торгівлю акціями або криптовалютами, продаж фотографій, розробку та продаж мобільних додатків, створення та продаж електронних книг, участь в онлайн-опитуваннях та різні інші онлайн-підприємницькі діяльності. Успішні особистості завжди починали з нуля. Інтернет не є винятком. Тут також немає простих шляхів до багатства. В інтернеті не завжди потрібно багато працювати або вкладати значні кошти, щоб заробити. Якщо ви новачок, вам доведеться багато вчитися, набирати досвід та будувати корисні зв’язки. У перші три місяці ви можете очікувати заробіток в межах 2-8 тисяч гривень в залежності...
2877
7хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали