Де розмістити рекламу в інтернеті: Топ безкоштовних джерел реклами

Де розмістити рекламу в інтернеті: Топ безкоштовних джерел реклами
0
0
182
6хв.

Сьогодні поговоримо про найбільш популярні способи реклами в глобальній мережі різних товарів і послуг. Ці методи залишаються найбільш ефективними навіть у випадку, якщо у вас немає свого онлайн-представництва. Але якщо ви також власник сайту, то ми готові запропонувати вам провести роботи з його просування.

До числа безкоштовних варіантів розміщення реклами в Інтернеті відносяться:

  • Оголошення;
  • Агрегатори товарів і послуг;
  • Форуми;
  • Сервіси питань/відповідей;
  • Відеоролики;
  • Статті в журналах;
  • Соціальні мережі.

Сайти “дошки оголошень”

Назвати цей метод дідівським важко, він вже не такий і древній. Проте той факт, що ним користуються давно, – це правда. Знайти подібні сайти в глобальній мережі не так вже й складно: пошуковики запропонують достатню кількість варіантів. І ось тут треба бути дуже уважним. Перед розміщенням свого оголошення варто звернути увагу на кількість відвідувачів на сайті і на його якість взагалі. Величезна кількість подібних сайтів (практично 90%) просто захламлені спамом, клієнтів на сайті майже немає, а лічильник відвідуваності лише констатує, скільки разів заглядав на сайт рекламодавець, щоб внести зміни в текст свого оголошення.

Де розмістити рекламу в інтернеті: Топ безкоштовних джерел реклами

Як правильно працювати із сайтами-дошками оголошень?

Більшість користувачів потрапляють на подібні сайти через пошукові системи. Виняток становлять лише ті сайти, які вже настільки популярні, що їх назву пам’ятають практично всі, хто користується Інтернетом. Однак таких насправді небагато. Користувачі спочатку просто шукають сайт з оголошеннями.

Після того, як вони потрапляють на сайт і він їх задовільняє (цікавить, подобається і т.д.), користувачі починають шукати там інформацію, яка їх цікавить, а саме — оголошення. Таким чином, щоб розмістити своє оголошення грамотно, не варто вводити в рядок пошуку запит “безкоштовна дошка оголошень (назва свого міста)”. Введіть назву своїх товарів або послуг. Ніхто не говорить, що ви знайдете те, що шукаєте відразу ж на першому місці в пошукових результатах. Але якщо ви знайшли, це означає, що ваша цільова аудиторія з цим впорається.

Агрегатори товарів і послуг

Тут спостерігається певна схожість із вищеописаним варіантом, але також є відмінності. Оголошення, розміщені на сайтах-агрегаторах, можна доповнювати зображеннями та вказувати вартість товарів або послуг. Дуже часто є можливість розміщувати тут новини або виявляти активність іншого роду.

Нерідко такі сайти пропонують своїм рекламодавцям цілий пакет послуг, але вже платний. Ви можете спробувати, якщо вас влаштовує якість умов, або ви розраховуєте на тривалу співпрацю з цим сайтом. Але більш розумним варіантом є використання не одного, а численних подібних сайтів. Краще користуватися безкоштовно всіма можливими сайтами-агрегаторами, ніж платно, але тільки одним. І якщо вам все-таки дуже хочеться вкласти гроші в щось, то вкладіть їх у розвиток власного сайту, нехай він приносить більший прибуток.

Як знайти підходящий сайт-агрегатор? Їх варто шукати за тим самим принципом, що і дошки оголошень: спочатку в пошукових видачах відшукуються підходящі ресурси, а потім на них слід зареєструватися і можна розміщувати свої оголошення.

Реклама на форумах

В розміщенні рекламних оголошень на форумі одразу з початку не вдасться. Адміністратори та модератори подібних сайтів не дуже тепло відносяться до рекламодавців (все-таки сайт створювався не для розміщення рекламних оголошень). Тому всі рекламні оголошення видаляються практично відразу або максимум через кілька годин. Але є спосіб розмістити ненав’язливу рекламу і тут. Це вимагає терпіння, часу, певних знань і бажання підтримувати розмову.

Стратегія в даному випадку така:

  1. Слід знайти найбільші тематичні форуми, які охоплюють географічно цікавий вас регіон.
  2. Зареєструватися на них.
  3. А далі приймати участь в обговореннях. Можна не в усіх, але обов’язково в тих, де ви дійсно професіонал.
  4. Через якийсь час до вас почнуть прислуховуватись відвідувачі та активні користувачі форуму, ось тоді і варто, наче б невипадково, згадувати про свої товари або послуги.

Деякі форуми не проти створити окрему тему, якщо ви в ній дійсно експерт, щоб ви могли відповідати на питання відвідувачів. У такому випадку вигоду мають всі сторони (і форум, і ви, і відвідувачі сайту отримали професійний поради). Ось в такому випадку ви зможете по темі подавати і свою рекламу, головне – правильно це робити.

Сервіси запитання/відповідь

Тут немає нічого складного. Знайшли питання, на яке можете відповісти? Дайте повну і грамотну відповідь. Якщо реклама ваших товарів чи послуг ще й вирішить проблему того, хто запитує, то її точно ніхто не буде видаляти. Подібних сервісів є в Інтернеті не мало.

Де розмістити рекламу в інтернеті: Топ безкоштовних джерел реклами

Відеоролики

Формат подачі реклами – це ваш вибір. Ви можете створити реальну рекламу або виготовити приховану, представляючи інформацію у вигляді корисних, цікавих або навчальних відеороликів. Увесь знятий відеоматеріал можна розміщувати на відеохостингах, найпопулярнішим із яких є Youtube.

Не забувайте робити максимально детальний опис до відеоматеріалу, щоб полегшити пошук відвідувачам. Не варто забувати, що і системи пошуку можуть рекомендувати ваш ролик для перегляду, якщо ви грамотно напишете до нього опис, і він буде відповідати змісту пошукового запиту, введеного користувачем.

Оптимальним варіантом є зйомка пізнавального та корисного відео. У такому випадку користувачі самі хочуть ділитися отриманою інформацією. Реклама, яку ви розміщуєте в ролику, не повинна нав’язуватися. Адже існують варіанти ненав’язливого подання інформації. Наприклад, огляд цікавого та корисного товару з вказівкою телефону, за яким можна зв’язатися, щоб придбати товар.

Статті в журналах

Ви впевнені у своїх знаннях? Готові ними ділитися? Тоді, не роздумуючи, звертайтеся до різних тематичних видань (друкованих або розміщених в Інтернеті) із пропозицією писати для них статті безкоштовно. Але безкоштовно буде лише частково. Ви отримаєте можливість дати посилання на свій сайт, вказати назву своєї компанії та залишити свій номер телефону.

Сумніваєтесь, чи це ефективно? Подивіться, хто пише статті для видань, особливо, якщо мова йде про спеціалізовані видання. Насправді фахівців серед авторів дуже мало. Головним чином це доктори наук, директори компаній, професори і т.д., всі інші можуть бути ще не такими відомими та визнаними експертами. У подібній ситуації всі залишаються в виграші: журнал впевнено публікує корисну інформацію, а ви залишаєте свою рекламу.

Соціальні мережі

У вас точно має бути свій акаунт у соціальних мережах. Ви можете використовувати його або створити окрему групу, де будете ділитися корисною інформацією чи порадами з теми, в якій ви добре розбираєтеся. Також, між іншим, рекламуйте свою власну компанію.

Не соромтеся. Запрошуйте до групи всіх своїх друзів, знайомих і друзів друзів. Не забувайте просити їх ставити лайки чи ділитися з друзями. Якщо ви постійні у своїх справах і не маєте звички створювати надвелику кількість груп, то подібні прохання ваші друзі виконають. Коли ваші справи піднімуться вгору, не забудьте подякувати їм, наприклад, знижками у своєму магазині.

Висновок

Сьогодні ми обговорювали найдоступніші та популярні методи безкоштовної реклами в Інтернеті. Проте їх можна назвати безкоштовними лише частково, оскільки кожен з цих методів вимагає найцінніших вкладень – вашого часу (але ви точно зекономите фінанси). Ці методи особливо корисні для тих, хто хоче просувати свій сайт власними зусиллями. Але якщо ви не готові витрачати достатньо часу і зусиль на подібну справу, то краще не розпочинати її взагалі. Результат завжди буде пропорційний витраченим зусиллям. Якщо ваша реклама буде нагадувати спам, то її видалять з сайтів.

Найменше зусиль вимагають:

  • сайти “Дошки оголошень” (тому в мережі так багато низькопробних ресурсів);
  • сайти-агрегатори (тут частіше вам, як рекламодавцю, пропонують платні послуги).

Найбільше зусиль з вашого боку знадобляться:

  • форуми;
  • сайти питань/відповідей;
  • соціальні мережі;
  • зйомки відеороликів;
  • написання якісних статей в різні видання.

Проте кожен з цих кроків окупиться притоком потенційних клієнтів. Найважливіший момент. Будьте активними там, де проявляють свою активність ваші потенційні клієнти. Це означає, що рекламу слід розміщувати там, де потенційні клієнти можуть її шукати. Якщо ви хочете розміщувати платні оголошення в виданнях чи на сайтах, спочатку вивчіть, чи читають ці журнали чи заходять на цей сайт ваші потенційні клієнти.

Сергій Кравченко

Lead Panda є висококваліфікованим експертом в галузі інтернет-маркетингу і SEO з багаторічним досвідом. Маючи успішний трек-рекорд у створенні та впровадженні стратегій цифрової реклами для різних бізнесів, ми завжди прагнемо ділитися своїми знаннями та найкращими практиками з іншими професіоналами галузі, надаючи цінну інформацію та поради на своєму сайті.
Соц. мережі:
Посилання на сайт:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

Нутра: повний аналіз вертикалі

Нутра: повний аналіз вертикалі Нутра є однією з найбільш усталених і традиційних напрямків в арбітражі трафіку. У той час як нові ніші з'являються і зникають, слідуючи модним тенденціям, нутра стабільно зберігає свої позиції в лідерах. У цьому огляді ми розкриємо секрети її популярності, обговоримо особливості роботи в цій вертикалі та фактори, що впливають на успіх. Настав час нашим читачам глибше зануритися в цю нішу. Ми представляємо вашій увазі докладний посібник по нутрі, ділячись знаннями і досвідом нашої команди. Особливості та популярність нутри Нутра залишається одним із найстійкіших і найдовгоживучіших напрямків у світі арбітражу трафіку. Ця ніша тримається на плаву роками, перевершуючи такі напрямки, як адалт, гемблінг (який популярний періодично), а також геймінг та інсталли, що набрали популярність тільки останнім часом. Деякі фахівці вважають нутру сезонною нішею, і вони не помиляються. Дійсно, інтерес до неї зростає на початку року і знижується...
176
10хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали