Чому первобілів не поважають в арбітражі

Чому первобілів не поважають в арбітражі
0
0
218
7хв.

Facebook Ads наразі є найбільш затребуваним джерелом трафіку серед арбітражників, незважаючи на мінливість цієї платформи. Ця соціальна мережа може стати як золотою жилою для вебмайстрів, так і причиною розчарування. Головна перевага Facebook полягає у використанні потужних алгоритмів оптимізації, які дають змогу навіть із невеликим бюджетом швидко знаходити цільову аудиторію та генерувати ліди. У разі успіху можна досягти хороших результатів і з невеликим бюджетом. Однак завжди знайдуться ті, хто не готовий ризикувати навіть невеликими сумами. На жаль, модель оплати після отримання послуги (postpay) відкриває можливість отримати трафік від рекламного майданчика і піти, не сплативши. Сьогодні ми розглянемо явище першобіла у сфері рекламного арбітражу.

Що таке першобіл?

Першобіл – це практика Facebook з виставлення рахунку за розміщення реклами після досягнення певного ліміту. Це створює зручні умови для співпраці, але водночас відкриває двері для шахрайства. Адже в теорії можливо отримати трафік на рекламні кампанії і не оплатити його. Facebook списує гроші за розкладом або при досягненні білінгового порогу, але не можна списати кошти, яких насправді немає.

Першобіл – це явище, присутнє у сфері рекламного арбітражу, коли шахрай навмисне ухиляється від оплати на найпершому списанні (яке зазвичай становить $25).

Першобильщики – це представники індустрії, які цілеспрямовано зловживають цією методикою, запускаючи безліч акаунтів і організовуючи перші списання.

Головна мета першобильщика – обдурити систему й отримати безкоштовний трафік. Методика обману в цьому випадку досить проста: після реєстрації першобильщики запускають рекламну кампанію до вичерпання коштів, виділених для цієї мети, потім блокують або перевипускають картку і закривають акаунт. Таким чином, платформа не в змозі списати гроші з картки, а вебмайстер отримує безкоштовний трафік.

Як правильно першобіліти?

  • придбання дешевих акаунтів з високим рівнем довіри (бажано, з ПЗРД),
  • використання карт для першобілінгу,
  • застосування антидетект-браузера,
  • робота з надійними проксі.

Чому першобіл це дно?

Першобіл, хоч і не супроводжується прямими зверненнями до суду чи офіційними висловлюваннями від Facebook та інших майданчиків, є формою шахрайства на законодавчому рівні. У спільноті арбітражників першобильників не поважають, їхні дії вважаються недобросовісними, а їхні доходи неправомірними.

Це явище несе лише негативні наслідки як для компаній (наприклад, Meta Inc., Google), так і для клієнтів, які замовляють рекламу.

Зловживання неоплатами призводить до посилення політики надання послуг. Facebook активно бореться з першобильщиками, посилюючи алгоритми блокування, вводячи нові тригери блокування і передавторизаційні платежі. Це зачіпає як самих шахраїв (що робить фрод складнішим), так і всю рекламну сферу в Facebook загалом.

Крім того, Facebook та інші майданчики вживають додаткових заходів, як-от введення ЗРД (заборони рекламної діяльності), ускладнення процесів модерації та прив’язки карт, а також посилення перевірок і банів. Це може призвести до скасування білінгу і введення передоплати за розміщення реклами в деяких регіонах.

Зростання кількості шахраїв змушує інженерів з безпеки адаптувати алгоритми. Це впливає на весь ринок, оскільки біржі компенсують втрати від шахрайства шляхом збільшення цін на аукціонах для всіх учасників.

Декому може здатися, що першобіл – чудовий спосіб для арбітражу, однак насправді це не так. По-перше, це рутинна робота, яка являє собою створення десятків акаунтів з піковим спендом $25. По-друге, першобілщики псують репутацію всім арбітражникам і не користуються підтримкою в спільноті. По-третє, першобіл не є арбітражем, оскільки шахраї не оплачують трафік. Нарешті, це не сприяє професійному розвитку, оскільки не вчить нічому новому у сфері партнерського маркетингу і не забезпечує перспективи на майбутнє.

Висновок

Первобіл – це шахрайство. Нічого спільного з арбітражем ця активність не має, це нечесно і не піддається виправданню. Участь у первинному шахрайстві означає бути ворогом усієї спільноти рекламних арбітражників.

Рішення приймаєте самі: піти шляхом дрібних шахраїв і застопорити своє професійне зростання в маркетингу, або ж налаштуватися на арбітраж. Однак пам’ятайте, що шахрай залишається шахраєм назавжди. Вас будуть зневажати ваші колеги, за винятком тих, хто також займається шахрайством. Ви цього хочете? Не ризикуйте спробувати первинне шахрайство. Невелика вигода від дрібного шахрайства непорівнянна зі шкодою, що завдається вашій репутації.

Які події не можна пропустити на Conversion Conf у Варшаві цього року

Вже придбали квитки на Conversion Conf у Варшаві 16-17 квітня і з нетерпінням чекаєте цього івенту? Готуйтесь, бо побачити і почути буде що. Lead Panda має свій стенд на конференції та відправляє цілу делегацію підкорювачів affiliate world. Підходьте до нас та знайомтесь. А поки даємо список подій, які мають бути у вашому must-go list, якщо ви здужаєте всі їх відвідати, звісно 😅 Rise: з Ланою – 11 квітня Якщо у вас виходить приїхати до офіційного початку Conversion Conf, приєднуйтеся до ексклюзивної зустрічі з Ланою – CEO Conversion Club. А їй точно є, що розповісти і чим поділитись, провівши вже далеко не один івент такого масштабу. 11 квітня Лана поділиться непересічними інсайтами, які допоможуть вам максимізувати свою ідею і забезпечити зростання вашого бізнесу. Не пропустіть нагоду повчитися досвіду Лани і піднятись на новий рівень. Завершіть день динамічною сесією питань та відповідей,...
155
5хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали