Чим відрізняється інфлюєнсерський маркетинг від партнерського

Чим відрізняється інфлюєнсерський маркетинг від партнерського
0
0
145
10хв.

Сьогодні для рекламодавців інфлюенс маркетинг (маркетинг впливу) — це найбільш трендове рішення. Інфлюенс маркетинг забезпечує впізнаваність бренду, визнання і викликає асоціації з найвпливовішими представниками галузі. Ну і як його не любити?

Афіліейт маркетинг (партнерський маркетинг) існує точно стільки ж, скільки і електронна комерція. Він навчився пристосовуватися до потреб людей і повністю використовує сучасні технології максимізації ефективності.

Настала пора раз і назавжди розібратися з цим! Я розповім, де закінчується партнерський маркетинг і починається маркетинг впливу.

Як працює афілейт маркетинг

Знайомтеся, це Вася. Він — афіліат. По нашому — партнер, арбітражник. Вася працює з дому. У нього є комп’ютер, але немає власного веб-сайту, блогу, а тим більше інтернет-магазину. Він не ходить на жодні ділові зустрічі (ну Вася може, але для цього йому потрібно влаштуватися в маркетингову агенцію). У Васі є ROI (коефіцієнт окупності), який він ретельно відстежує.

Чим відрізняється інфлюєнсерський маркетинг від партнерського

Афіліат — це сторонній рекламодавець, який займається продажем продукту, яким не володіє, шляхом перенаправлення трафіку на офер через посилання, банери, лендінги і т.д. і, у випадку досягнення конверсії (це може бути продаж, реєстрація, заповнення форми), отримує свою комісію.

Це все відбувається «за кулісами». Арбітражник знаходить офер, який хоче просувати, людей, кому буде пропонувати цей товар, і сам обирає, якими методами просування користуватися. Це такий собі посередник (або посередниця!). Ти сам собі бос — лише ти відповідаєш за свій успіх чи невдачу. Останнє більш ймовірно, якщо ти не користуєшся трекером для відстеження реклами.

Як працює інфлюенс маркетинг

Це Таня. Таня — інфлюенсер. Цікаво, що їй навіть не потрібен ноутбук, але він в неї є. І не простий, а MacBook Pro, просто тому, що вона може собі це дозволити. Життя Тані — це завчасно розписана вечірка. Вона годинами редагує відео в Lightroom і зависає на Pinterest. Таня широко відома в певних колах і живе життям мрії кожного мілленіала. Вона співпрацює з брендами всіх масштабів, і якщо в її відео з’являються які-небудь продукти — з впевненістю на 99% можна стверджувати, що це оплачена реклама.

Чим відрізняється інфлюєнсерський маркетинг від партнерського

Інфлюенсер — це авторитетна особистість, яка веде активний онлайн-стиль життя і може підвищити лояльність бренда та впливати на рішення своїх підписників щодо покупки.

Якщо для афіліатів сам продукт — це гвинт програми, то інфлюенсери, в першу чергу, працюють над своїм іміджем та авторитетністю. І все це для того, щоб використовувати розвинений соціальний статус для просування товарів або послуг серед групи людей, які вже довіряють їм як особистостям.

Афілейт маркетинг vs інфлюенс маркетинг: у чому різниця?

Відмінності існують, і вони є суттєвими. Однак, чомусь люди продовжують плутати афіліейт та інфлюєнс маркетинг.

Щоб нам було легше розібратися, розпочнемо з загальних характеристик.

Що спільного між афіліейт та інфлюенс маркетингом?

Найголовніше спільне, це те, що як афіліейти, так і інфлюенсери — це сторонні рекламодавці. Вони безпосередньо не пов’язані з офертами, які вони рекламують.

Крім того, як афіліейти, так і інфлюенсери працюють онлайн. І це означає, що всі переваги, такі як віддалена робота, гнучкий графік, можливість бути власним шефом і тд. — доступні для обох. Ці люди — втілення безтурботного цифрового кочівництва, до якого всі так прагнуть. І ці самі люди обирають приховувати великий обсяг роботи, яка залишається поза кадром.

Зрештою, сьогодні ми живемо в такий час, коли якщо ти щось справді вмієш — ти буквально за одну ніч можеш прокинутися відомим. Ось чому все більше і більше арбітражників стають експертами — коучами, тренерами, викладачами — інфлюенсерами.

Так, як бачите, тонка грань вже стала ще тоншою.

Основні відмінності між афіліейт-маркетингом та інфлюенс-маркетингом

Більшість відмінностей стають очевидними, коли ти сам стаєш арбітражником чи інфлюенсером, або починаєш працювати з ними. І все через те, що ці відмінності в основному пов’язані з вимірюванням прибутковості реклами та відстеженням ефективності кампанії. Ось що я маю на увазі:

Кампанія арбітражника — набагато конкретніше поняття, ніж промо інфлюенсера. Вона передбачає креативність, технічні та аналітичні знання, і навіть приємну частку удачі. У той же час арбітражники можуть проводити кілька кампаній одночасно, не турбуючись про продукти конкурентів, насиченість ринку і т.д. Той самий Вася просто вкладається по повній в кожній кампанії, сподіваючись, що вони стануть успішними.

Кампанії інфлюенсерів, знову ж таки, обертаються навколо особистості, яка стоїть за кожною з них. Вся маркетингова кампанія може зводитися до невеликого лаконічного відгуку про рекламований бренд. Загалом кілька слів. Але за ними ховається величезна кількість наперед витраченого часу і зусиль на розробку особистого бренда інфлюенсера.

Висновок

Реклама є СЬОГОДНІ ПОВСЮДИ. І не важливо, що тобі більше подобається — афіліейт чи інфлюенс маркетинг. Головне, щоб це приносило тобі гроші, чи не так?

Отже, ось короткий перелік основних відмінностей і схожостей між афіліейт та інфлюенс маркетингом:

  • Афіліейт маркетинг для власників бізнесу — це більш економний метод просування, отже, тут є більше пропозицій, які тільки чекають на тебе.
  • Тобі потрібно стати авторитетом в якій-небудь сфері, перш ніж розпочати інфлюенс маркетинг. А це вимагає часу.
  • З інфлюенс маркетингом твоя особиста репутація завжди під загрозою.
  • У партнерському маркетингу є велика кількість різних пропозицій, і якась з них може здатися тобі підозрілою — ти завжди можеш відмовитися від неї.
  • Ти завжди можеш розпочати як простий арбітражник, а потім розвиватися до рівня інфлюенсера.

Що заважає вийти в плюс в арбітражному трафіку

Арбітраж трафіку – перспективний напрямок, який сьогодні дозволяє отримувати необмежений дохід. Ком'юніті постійно поповнюється новими учасниками, і новачкам важко влитися у цю сферу. З одного боку, багато хто говорить про можливість заробити, з іншого – це досить складно і виходить далеко не в кожного. Розповідаємо, чому перша кампанія навряд чи буде успішною та з чого потрібно почати. Недостатньо мотивації В арбітраж приходять з метою отримання високого прибутку, але, як і в будь-якій іншій сфері, сліпе слідування за грошима до них не приведе. Перед початком необхідно докладно вивчити процес роботи та врахувати ризики. Через невдачі на початку невмотивовані афілієти швидко втрачають інтерес. Те ж саме стосується напруги через постійний моніторинг статистики. Якщо немає розуміння, для чого це робиться, тоді й робота не буде приносити бажаного результату. Ключовим моментом успішного старту в арбітражі є усвідомлення того, що спочатку будуть складнощі, а також...
206
11хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали