Аферист з ФБ: Як Саша Соколов намахав арбітражний ринок на півтора ляма долларів

Аферист з ФБ: Як Саша Соколов намахав арбітражний ринок на півтора ляма долларів
0
3
2303
12хв.

На початку березня до нас звернулась команда Approve Leads, щоб розказати про те, як їх кинув представник DepLab Олександр Соколов на 70к$ та надати розголос цій справі. Оскільки, так вчинили не лише з ними, а й з іншими арбітражними командами ми почали розбиратись і шукати пруфи. За наданими нам даними DepLab завинили їм та іншим арбітражним командам суму … барабанний дріб … близько півтора ляма доларів😬. Розйоб! Тож погнали розбиратись в деталях і скрінах. Дочитуйте до кінця та діліться своїм фідбеком.

Хто такі ці DepLab?

Компанія відкрилась у 2022-ому з дуже вигідними умовами на ринку: виплати раз на тиждень без холду, безкоштовні додатки, безкоштовні крео та цілодобова робота сапортів. За таких умов протягом перших трьох місяців роботи вони вже набрали перші 1000 арбітражників серед СНГшних команд.

DepLab позиціонували себе, як міжнародну партнерську програму, що пропонує кращі gambling та betting офери для вебмайстрів, дає рекламодавцям лише якісний та перевірений трафік. Вони світились на різних афілійних івентах і про них часто класно відгукувались у медіа-просторі Sigma, CPA.Club, ProTraffic, Traffic Cardinal. 

Коли ми почали аналізувати відгуки про діяльність DepLab, то перші коменти у пошукових запитах по пабліках не дають однозначну відповідь про роботу компанії:

“Але чи пабліки ТГ – достатній пруф?” Точно не для нас! Ми ж розуміємо можливість комерційних розміщень в каналах. Тому ми пішли розбиратись далі.

Як Соколов кинув Approve Leads та купу інших досвідчених вебів БЕЗкарно?

Овнери команди Approve Leads познайомились з Олександром Соколовим по відеозв’язку ще до того, як він вирішив створювати свою команду. У них був певний траст довіри до людини та вони вважали його та команду не просто знайомими з сфери, а дійсно друзями, яким можна довіряти. 

Approve Leads так пояснюють свою довіру до цієї партнерки: DepLab неодноразово світились на афілейтних конфах, на конфі на Мальті у них навіть був свій стенд.” 

У DepLab були круті відгуки, як на офіційних сторінках афілійних медіа-порталів так і в трушних чатах. Тому команди були готові співпрацювати з ними без гаранта. Approve Leads почали заливати траф на ПП Соколова у березні 2023 і налили трафу на досить солідну суму у 70 000$. Саша спершу відправляв перші виплати, але з червня 2023 почав морозити команду Approve Leads. 

Команда провела першу серйозну розмову з боржником в листопаді 2023, а саме 27.11.23. Тоді Соколов пообіцяв, що до 15.12.23 точно закриє всю суму. Але нажаль. Скинув він лише $8к за це весь час, залишок боргу – $62к. І щотижня досі сипить одні обіцянки – то одне, то інше.

Чи готовий був розрахуватись за свої борги Саша, коли дійшло до великих сум – дивіться самі. 👇🏻

Ситуація з обіцянками закрити всі кости і скинути оплати повторювались з тижня в тиждень і продовжується і зараз.  Approve Leads кажуть, що не лише їх кинув Соколов і дають пруфи з каналом “власних боржників”. Щоб не писати окремо всім, він створив закритий канал на 30 учасників з усіма, кому був винен. Обіцяв, як тільки – так одразу будуть виплати та бажав гарного дня всім, навіть вітав з Новим роком. Щирі побажання чи класно продуманий NLP прийом? Хто ці 30 людей та які суми їм завинив овнер Deplab?

Шо каже команда Соколова про роботу з ним

Також ми вийшли на співробіника DepLab Дмитра (імена змінені в цілях конфіденційності), який працював у його команді. Виявилося, що пан Олександр обманював не лише партнерів, а й людей в своїй команді. Цікаво, як люди, без виплати своїх костів сиділи в “режимі очікування ” і продовжували довіряти? Колишні колеги говорять: “що до нього була довіра, його знали на ринку та і в команді він проявляв себе впевнено у завтрашньому дні.” Так що ж тоді і в який момент пішло не так? 

Перші пару місяців Соколов, хоч з затримкою, але виплачував команді. А з вересня його тіммейти по факту вже заливали траф без зарплати. А от сам Саша в той час – придбав собі будинок, змінив 3 авто, по словах колег. Співпадіння чи фінансова “грамотність”? Останнього разу він відправляв 1000-2000 команді у грудні, завинивши їм тисячі. Але він настільки вміло пояснював команді “складні часи”, що у команді ніхто не говорив про те, що Саша завинив їм виплату. Він продовжував по-дружньому обіцяти, що закриє всі заборгування до Нового року і пропав. Дмитро сказав нам, що Саша завинив йому 5К. Він навіть вже не сподівається на їх виплату, але був би радий, якщо Саша справедливо поплатиться за свої афери, ну або якщо все ж, якщо має совість, то виплатить, хоч і з великою затримкою.

Ми запитали в Дмитра, чому ж інвестори давали кошти Саші, хоча він не повертав їм вкладень. Дмитро каже, що Саша дуже харизматична людина, вміє гарно говорити і притягувати до себе. Він був як негативний персонаж в фільмах, ти розумієш, що це анти-герой, але співчуваєш йому і хочеш його підтримати. 

Ми також поговорили з іншим співробіником Саші – Денисом.

Він каже, що їх знайомство почалось у Telegram, де вони ділились напрацюваннями по ФБ. Пізніше зустрілися на Conversion у Варшаві, де Саша запропонував йому співпрацювати. Почали працювати разом в листопаді 2022 року, і на початку все виглядало дуже перспективно. Денис каже: “Ми навіть поїхали на конференцію в Дубаї, що ще більше зблизило нас як команду”. Проте, у серпні-вересні 2023 почались проблеми з виплатою зп. У листопаді стало очевидно, що з компанією щось пішло не так. Ми запитали у Дениса, що тримало його декілька місяців на роботі, з якої він не отримував зарплату. Він теж говорив про вміння Соколова психологічно правильно налаштовувати співробітників, що ось-ось він знайде інвестора і все виплатить.

За пару днів до релізу статті ми зв’язались з Денисом, який поділився тим, що СС виплатив йому особистий борг. Проте, суму зарплати за роботу Дениса з вересня по листопад він так і не виплатив. Чи зможе наше медіа надати поштовх справі, яка довгий час вважалася мертвою? 

Стратегічний підхід чи все ж схема з залученням  неофіційного інвестора?

Ексклюзивно для нашого розслідування ми вийшли на не лише гарного друга, але й інвестора в тіні команди DepLab, який погодився надати нам пруфи по співпраці з Соколовим. 

Артем (ім’я змінено в цілях конфіденційності) поділився, що знає Сашу з часів його роботи в Pin Up. На початку війни Соколов поїхав в Ригу та відкрив там свою партнерку. Артем почав роботу з Сашою у квітні 2023, Саша наварював відсоток, який віддавав йому і говорив, що решту кидає далі в обіг бізнесу. Спочатку Соколов займав у Артема по 8-15 тисяч, які повертав. Тому коли суми зростали, підозри це не викликало.

Проте у певний момент у цій історії спостерігається схожий оборот, як і в історії з Approve Leads. З травня у Соколова почались масштабні проблеми і він вже не міг зводити кінці з кінцями. У Артема він взяв у борг сумарно 85К, з яких наразі у нього лишається 55 тисяч. З літа він все обіцяв повернути влиті кошти наступного тижня, але так нічого і не скинув до цього часу. За останні пару місяців вони дійшли до попереднього погодження, що Олександр буде наливати трафф для Артема, тим самим, погашуючи борг. Трафік пролився пару днів і знову ситуація стала на паузу. Чи буде прогрес?
Артем стверджує, що бачив, яке розкішне життя дозволяв собі Соколов – новий будинок, квартира, тачка, що не сходилось зі станом компанії. Він говорив якось Артему «Я знаю як кинути велику кількість людей і щоб мені за це нічого не було». Це вже багато говорить про ставлення Саші до колег.

Чи зможе Саша повернути заборговану суму інвестору, хоча б з накручених відсотків? На це він, скоріш за все і розраховув, шукаючи нового інвестора. Або налити траф на 55к долларів, щоб повноцінно розрахуватись. Тут також не все однозначно…

Зараз за даними одних Олександр знаходиться в мск, за даними інших – в Дубаї. Але це другорядне, головне питання – чи виплатить Соколов усім своїм боржникам чи буде продовжувати кожного тижня давати обіцянки у каналі з тими, кому завинив солідні суми – питання відкрите. 

Сподіваємось, ця стаття наштовхне вас підбирати надійних партнерів для співпраці та не забувати про гарантів, щоб уберегти себе від таких кейсів та спати спокійніше.

Lead Panda

Матеріал редакції Lead Panda Media. Аналіз ринку, корисна вижимка, цікаві інсайти.
Соц. мережі:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

Індія: розбір гео

Індія посідає лідируючі позиції за кількістю жителів серед усіх країн світу. Ця нація, що потрапляє в категорію Tier-3, виділяється своїм низьким рівнем конкуренції в бізнес індустрії. Що приваблює до співпраці з цим регіоном? Головний фактор, що мотивує багатьох, особливо початківців, шукати можливості на індійському ринку – це вражаюча кількість користувачів інтернету. Наприклад, до 2022 року понад 658 мільйонів індійців активно використовували інтернет. До того ж, як було згадано вище, цей регіон вигідно вирізняється відсутністю сильної конкуренції. Часто маркетологи зосереджуються на вищих категоріях Tier-1 і Tier-2, минаючи Tier-3, що може бути втраченою можливістю з огляду на цей контекст. Додаткова перевага – поширеність англійської мови. В Індії величезна аудиторія, і взаємодія з нею була б набагато складнішою, якби основною мовою була тільки хінді. Попри те що в країні офіційно визнано 21 мову, значна частина населення вільно володіє англійською, усуваючи потребу в перекладачах...
783
6хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали