5W в арбітражному маркетингу: ключові питання для ефективної стратегії

5W в арбітражному маркетингу: ключові питання для ефективної стратегії
0
0
185
5хв.

Простий і зрозумілий у застосуванні метод 5w Майкла Шеррінгтона ґрунтується на п’яти ключових питаннях, кожне питання починається на букву W – що? (what?), хто? (who?), чому? (why?), коли? (when?), де? (where?). За допомогою методики, сегментація аудиторії дає змогу розділяти групи “за інтересами”

Навіщо проводити сегментацію аудиторії?

Пропонувати один продукт однаково всім – це дорого й абсолютно неефективно, люди мислять по-різному, вони звертають увагу на ваш продукт за різних обставин. Мотивація аудиторії у 25 років і 50 років буде абсолютно різною.

Саме тому ваша унікальна торгова пропозиція (УТП) для кожної групи (сегмента) має відрізнятися. Рекламні креативи, текст, оффери – все це створюється залежно від сегмента аудиторії, якій ви хочете продати свій продукт.

Ось перелік того, що вам дасть сегментація 5w:

  • можливість запропонувати продукт потрібному клієнту;
  • зрозуміти цікаві канали продажів;
  • побачити додаткові переваги
  • зрозуміти як поліпшити товар для того чи іншого сегмента;
  • та інші аспекти, що сприятимуть успішному існуванню вашого продукту.

Плюси і мінуси методики 5W

Будь-який метод сегментації аудиторії має свої сильні та слабкі сторони. Сегментація за методом 5W теж не стала винятком. У неї є як важливі переваги, так і вельми серйозні недоліки. Тому перед її застосуванням ви обов’язково повинні зважити всі за і проти. Адже в деяких випадках досвід Шеррінгтона може просто не спрацювати як слід.

Переваги методики:

  • пропозиція точніше відповідає запиту користувача і, як результат, ефективніше його зацікавлює;
  • вартість ліда знижується, оскільки оголошення бачать тільки особи з уже сформованою потребою;
  • реклама стає менш дратівливою, оскільки вона націлена на найбільш зацікавлений сегмент аудиторії.

Недоліки методики в тому, що далеко не завжди вдається з першого разу потрапити в ЦА, часто потрібне подальше доналаштування. Крім того, сегментація цільової аудиторії 5w може зайняти досить багато часу. Особливо якщо у вашій рекламній кампанії безліч різних продуктів.

Ну і найважливіший недолік методики в тому, що якщо ви припуститеся помилки ще на початку сегментування аудиторії, то далі неточності будуть тільки накопичуватися. Тому займатися доопрацюванням сегментів і їх коригуванням доведеться часто й активно.

Висновок

Методика 5w (Марка Шеррінгтона) – це надзвичайно ефективний інструмент для сучасного бізнесу, який за умови грамотного використання здатний якісно поліпшити показники продажів і підвищити лояльність аудиторії. За допомогою цього способу ви зможете:

  • адаптувати контент на сайті під конкретну аудиторію для збільшення зацікавленості та коефіцієнта конверсії;
  • грамотніше налаштувати фільтрацію контенту і товарів на сайті з урахуванням інтересів і потреб цільової аудиторії;
  • створити і наповнити більш якісні посадкові сторінки під кожну підгрупу вашої ЦА, використовуючи оригінальний дизайн, УТП, заклики до дії та інше;
  • підготувати і запустити більш персоналізовані та ефективні email- або SMS-розсилки;
  • сформувати списки персональних товарних рекомендацій для різних сегментів вашої ЦА;
  • розширити семантичне ядро і тим самим залучити більше пошукового трафіку на сайт;
  • відсікти нецільову аудиторію і таким чином істотно заощадити на рекламі.

Сергій Кравченко

Lead Panda є висококваліфікованим експертом в галузі інтернет-маркетингу і SEO з багаторічним досвідом. Маючи успішний трек-рекорд у створенні та впровадженні стратегій цифрової реклами для різних бізнесів, ми завжди прагнемо ділитися своїми знаннями та найкращими практиками з іншими професіоналами галузі, надаючи цінну інформацію та поради на своєму сайті.
Соц. мережі:
Посилання на сайт:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

Surfer SEO і арбітражний маркетинг: як використовувати інструмент для оптимізації контенту

Surfer SEO - це затребуваний інструмент для оптимізації пошукового просування і генерації контенту на основі штучного інтелекту, призначений для поліпшення позицій вашого контенту в пошуковій видачі. Незалежно від того, створюєте ви контент за допомогою інструменту на базі AI або вручну, Surfer SEO допоможе перевірити й оптимізувати ваш матеріал, забезпечуючи його ідеальну підгонку під вимоги пошукових систем. Інструмент аналізує ваш контент, порівнюючи його з найкращими сторінками в рейтингу, щоб надати вам рекомендації для поліпшення і підвищення шансів обійти конкурентів. Surfer SEO використовує дані для забезпечення високоякісної оптимізації контенту, що підходить для різних бізнес-сфер, пов'язаних зі створенням і просуванням контенту. Детальніше ознайомтеся з функціоналом і можливостями цього програмного забезпечення. Чи підходить Surfer SEO для арбітражного маркетингу? Surfer SEO може бути цінним інструментом для тих, хто займається арбітражем трафіку, оскільки він надає глибокий аналіз високоранжированих веб-сторінок за ключовими словами, виявляючи успішні стратегії та...
181
7хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали