5 способів збільшити залученість

5 способів збільшити залученість
2
0
202
7хв.

У світі маркетингу є термін, який зрозумілий кожному фахівцеві – зачіп. І справа тут не в одязі або любителях гострих відчуттів, а в ключовому параметрі, що впливає на просування в соціальних мережах і рівень конверсій.

Сьогодні ми поділимося з вами основними принципами, які допоможуть посилити привабливість і підвищити шанс успішного запуску креативів, а також підвищити ROI ваших рекламних активностей.

Отже, що ж таке зачіп

Під час запуску оголошень на Facebook або в інших соціальних мережах, ваша реклама показується різним людям з обраної аудиторії. Іноді трапляється, що вона довгий час націлена на аудиторію, яка не відповідає вашим очікуванням і не проявляє інтерес до вашої пропозиції. В інших випадках, оголошення одразу ж потрапляє на ту аудиторію, яка зацікавлена у вашому продукті та для якої він – актуальний.

Цікаво, що така різниця може виникати навіть у рамках одного рекламного акаунта й однієї групи кампаній.

Підсумуємо: зачіп – це точне потрапляння в цільову аудиторію, для якої ваша пропозиція і оффер актуальні. Простий приклад – рекламувати засіб для схуднення людям з надмірною вагою. Це і є стовідсоткова відповідність аудиторії та її потребам.

Способи підвищення залученості: як зробити ваші креативи ефективнішими

Для того щоб підвищити залученість, необхідно розібратися в механізмах роботи реклами на платформі Facebook:

  • Спочатку створюються кампанії та набори оголошень, які алгоритм пропонує певній частині цільової аудиторії;
  • З цієї аудиторії оголошення показуються тільки певній групі користувачів.

Якщо реклама привертає увагу аудиторії, то виникає залученість – зацікавлена частина людей із вибірки алгоритму побачила оголошення. Після цього Facebook починає збільшувати охоплення, і аудиторія стрімко зростає.

Важливо розуміти, що потрапляння в залученість – це не випадковість, а аспект, на який можна цілеспрямовано вплинути. Один із чинників, що сприяє високій залученості, – рівень довіри до акаунту. Прогрітий акаунт має значно більше шансів на те, що реклама, запущена з нього, досягне потрібної аудиторії.

Альтернативні способи збільшення зачіпу:

Що різноманітніші креативи й адсети в рамках однієї кампанії, то вища ймовірність успіху

Запуск тільки одного оголошення з одиничним креативом і одним адсетом значно поступається за ефективністю стратегії, де одночасно активуються 3-5 адсетів.

Головний недолік моделі “1 кампанія-1 оголошення-1 креатив” – в обмеженому охопленні аудиторії. Але якщо задіяти кілька креативів в одній кампанії, шанси залучити цільову групу значно зростуть.

Також, під час запуску кількох адсетів, рекомендуємо таргетувати аудиторію за віковими категоріями. Поділ вікового діапазону на менші групи, наприклад, 25-30 років замість 25-40 років, дасть більш точний результат.

Створення дублікатів рекламних кампаній може істотно підвищити ефективність

Facebook розподіляє покази навіть однакових оголошень за різними сегментами аудиторії. У результаті одна з груп оголошень може досягти цільової аудиторії, навіть якщо інші групи з тими самими налаштуваннями не змогли цього зробити.

Зміна Fan Page

Якщо сторінка у Facebook існує тривалий час, вона може втратити довіру аудиторії. Тому оновлення старої сторінки підвищить ваші шанси на залучення потрібних користувачів. Ви можете придбати готову сторінку, яка підходить для ваших цілей, або створити та розвинути свою власну з нуля.

Застосування цих методів окремо може не призвести до значних результатів. Однак, використовуючи їх у комплексі, ви значно збільшуєте ймовірність залучення цільової аудиторії.

Ключові моменти – це тестування, поєднання різних методів та регулярна оптимізація ваших рекламних кампаній.

Оригінальні рекламні матеріали

Для перевірки конверсії спробуйте створити власні лендінги і порівняйте їх з тими, які пропонує ваша партнерська програма.

У Facebook є особливість: він перевіряє унікальність лендінгів. Якщо лендінг використовується нечасто, алгоритми FB демонструють його цільовій аудиторії більш активно.

Ретельне дослідження вашої аудиторії та офферів перед запуском реклами

Нерідко успіх залежить не від якості промо-матеріалів або налаштувань реклами, а від актуальності пропозиції. Її можна вимірювати з урахуванням економічних умов, сезонності, криз, трендів і новин. Ринок постійно змінюється, і те, що було популярним учора, може втратити актуальність сьогодні. Для спрощення аналізу використовуйте Google Keyword Planner, Google Trends і різні інструменти аналізу конкурентів.

Висновок

Застосування комбінованого підходу значно збільшує ймовірність залучення цільової аудиторії. Однак, важливо враховувати, що це вимагає всебічного підходу: зміцнення довіри до профілю, регулярна зміна цільових сторінок, оновлення лендингів та прелендінгів, дублювання і коригування кампаній.

15 серпень 2024

Стратегія Win-win у Traffic Squad: Affiliates&Sales Department

Ринок афілейт маркетингу швидко розвивається, і ми маємо перевершити очікування наших партнерів! Команда Traffic Squad знає, як генерити цільовий траф та залучити найактивніших гравців. Наша головна стратегія у роботі — win-win. А наша головна ціль — надати якісний траф реклу та всі можливості для профітного залива баєру. Цікаво дізнатись про структуру і задачі Affiliates&Sales Department в Traffic Squad? Що ж, сідай зручніше і читай статтю.  Чим займається відділ «Affiliates&Sales»? «Affiliates&Sales» тім працює так, щоб стався win-win: партнер отримав якісний траф у великих обʼємах, а байєр отримав найкращі умови на ринку для запуску. Наш департамент включає різні позиції, кожна з яких має свої обов’язки та задачі. Про них розповідаємо нижче.  Хто головний в департаменті? Ключова роль відділу належить йому — афілейт-менеджеру. Тут важливо розуміти в чому саме вона полягає. Першочергово афілейт відповідальний за якісну комунікацію з реклами та баєрами. Він домовляється...
251
6хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали