10 лайфхаків оптимізації Google Ads

10 лайфхаків оптимізації Google Ads
1
0
211
8хв.

Зниження вартості кліка при стабільному потоці заявок – природне бажання будь-якого рекламодавця, незалежно від виділеного бюджету. Однак, статистика показує невтішну картину – 90% рекламодавців не займаються оптимізацією своїх кампаній, що призводить до неефективних витрат майже половини коштів на онлайн-рекламу.

Чи є способи збільшити кількість конверсій без зміни бюджету на маркетинг? Звісно, ми зібрали для вас 10 найефективніших лайфхаків, перевірених на практиці. Перейдемо до них!

Як зменшити вартість кліка в Google Ads?

Не використовуйте лишні ключові слова

Використовуйте слова, які виключають нерелевантні запити. Так ви уникнете показ вашої реклами людям, які не зацікавлені у вашій пропозиції. Наприклад, для комерційного сайту можна виключити слово «безкоштовно». Це не тільки зменшить витрати на рекламу, але й знизить ціну за клік. Завдяки цьому вашу рекламу бачитимуть саме ті, хто дійсно зацікавлений, і ви не матимете зайвих витрат.

Розділяйте пошукову мережу і КМС

Під час створення рекламної кампанії в Google Ads за замовчуванням вмикається показ у контекстно-медійній мережі (КМС). Але таке налаштування може призвести до нерелевантних показів і збільшення витрат.

Краще створювати окремі кампаній для пошукової мережі та КМС. Ці мережі охоплюють різні типи сайтів і залучають різну аудиторію. У КМС зазвичай показується графічна реклама, тоді як пошукова мережа призначена для текстових оголошень. Поділ кампаній за типами мереж допоможе заощадити ваші грошики.

Використовуйте геотаргетинг

Обмежте покази рекламних оголошень тільки на тих територіях, де знаходиться основна частина ваших клієнтів. Можна налаштувати таргетинг за країною, регіоном, містом, районом або задати радіус навколо конкретного місця на карті. У великих містах доцільно вибирати райони, звідки найчастіше відбуваються конверсії.

Геотаргетинг дасть вам змогу показувати рекламу саме там, де зосереджена цільова аудиторія, що позитивно позначається на CTR і на якості оголошень, що, своєю чергою, знижує вартість кліка. 

Застосовуйте довгі ключові фрази

Ефективність реклами безпосередньо пов’язана з ключовими словами. Для різних запитів ціна кліка варіюється. Високочастотні фрази, які активно використовують великі компанії, створюють серйозну конкуренцію.

Рекомендуємо зосередитися на середньо- і низькочастотних запитах під час налаштування кампанії. Конкуренція на них значно нижча, що призводить до зниження вартості кліка. Ба більше, такі запити привертають більш зацікавлених користувачів, що підвищує ймовірність успішної конверсії та зменшує ціну ліда.

Підтримуйте відповідність оголошення та цільової сторінки

Щоб забезпечити максимальну релевантність, необхідно підбирати унікальні ключові фрази для кожної групи оголошень. Ідеально, якщо ключова фраза повторюватиметься в тексті оголошення, заголовку і на цільовій сторінці. Це збільшує показник якості, що знижує вартість реклами при досягненні більш високих позицій.

Експериментуйте з часовим таргетингом

Аналізуйте часові інтервали з найбільшою кількістю переходів на сайт і налаштовуйте покази на ці години. Це сприяє збільшенню конверсії та покращує якість реклами.

Зворотна стратегія, що передбачає показ реклами в періоди з низьким трафіком, дає змогу залучити аудиторію, яку пропускають конкуренти, що відключають рекламу в неробочий час. Це знизить витрати на залучення клієнтів за рахунок зменшення конкуренції.

Покращуйте цільову сторінку для підвищення якості

Якість цільової сторінки значно впливає на її релевантність. Просто впроваджувати ключові запити недостатньо. Ось ваш ту-ду список:

  • Оптимізувати її для різних пристроїв;
  • Виключити будь-які сумнівні SEO-методи;
  • Забезпечити швидке завантаження сторінки;
  • Виправити помилки в коді;
  • Додати на сторінку цікаву інформацію, яка буде корисною не тільки пошуковим системам, а й користувачам.

По суті, необхідно зробити кроки, які забезпечать високе ранжування сайту в пошукових системах, що покращить його якість в очах системи.

Впроваджуйте розширення для оголошень

Додаткові розширення допомагають зробити пропозицію більш помітною. Це можуть бути швидкі посилання, контактні дані, структуровані дані та інші елементи. Такий підхід виділяє рекламу серед конкурентів, збільшуючи кількість кліків і підвищуючи CTR, що своєю чергою сприяє зростанню рейтингу.

Різні ставки для різних пристроїв

Конверсія відвідувачів різниться залежно від використовуваного пристрою. Зростання мобільного трафіку призвело до збільшення вартості кліків з мобільних пристроїв. Створюйте окремі кампанії для різних пристроїв, щоб оптимізувати витрати. Для користувачів ПК ставки можуть бути нижчими 😉

Включіть динамічні оголошення в кампанію

Динамічні оголошення від Google адаптуються під конкретних користувачів, що підвищує їхню релевантність. А оскільки релевантність впливає на якість, використання цієї технології знижує вартість кліка.

Висновок

Застосування всіх запропонованих рекомендацій не тільки підвищить оцінку рекламної кампанії, а й сформує більш привабливу пропозицію для вашого клієнта.

А залучення нових клієнтів збільшить загальний дохід компанії. Якщо ви будете грамотно використовувати поради щодо зниження вартості кліка в контекстній рекламі, це позитивно позначиться на рейтингу вашого акаунта. Google Ads почне сприймати вашу компанію як надійного партнера, і витрати на рекламу зменшаться. Успіхів!

Yana Kutsa

Працювала таргетологом та маркетологом в агенції нерухомості, але під час війни агенція закрилась і Яна вирішила пройти курси з арбітражу трафіку. Два роки працювала у команді дистанційно. Заливала гемблу у ФБ та паралельно брала інші проекти. З часом Яні набридло працювати віддалено, їй захотілося в команду офлайн і так потрапила до Lead Panda, де вона вже рік працює з Гуглом. Знає всі тонкощі обходу банів та створення ефективних креативів.
Соц. мережі:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

27 серпень 2024

Динамічний ремаркетинг в Google Ads

В умовах, коли аудиторія вже перенаситилася повсюдною рекламою, яка часто не відповідає їхнім інтересам, справжньою знахідкою для бізнесу стане динамічний маркетинг. Це сучасний та ефективний метод, що сприяє поверненню користувачів на ваш веб-ресурс. Чому це важливо, і яка роль Dynamic Remarketing? Давайте розберемось. Для чого потрібен динамічний ремаркетинг? Динамічний ремаркетинг від Google – це один з найбільш зручних інструментів для бізнесу в епоху бурхливого зростання онлайн-шопінгу. Якщо коротко, він нагадує користувачеві про товари, які його зацікавили, але так і не були куплені.  Уявіть ситуацію: ви шукаєте товар через Google, переходите на оптимізовані сайти, але не завершуєте купівлю через низку причин, як-от брак інтересу або незадоволеність ціною.  Що відбувається далі? Завдяки налаштуванням товарного ремаркетингу, продавець має можливість нагадати вам про товари, які вас зацікавили. Ви починаєте бачити оголошення, пов'язані з цими продуктами, при подальшій роботі з сервісами Google. Двома словами: якщо...
194
6хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали