Як зменшити кількість відмов і уникнути порушень політики

Як зменшити кількість відмов і уникнути порушень політики
0
0
228
7хв.

Президентська кампанія у США тільки набирає обертів, а Facebook уже демонструє свою суворість. Останнім часом дедалі більше людей стикаються з відхиленнями, посиленням правил і масовими блокуваннями. Ми провели кілька експериментів і протестували чужі методи в першій половині 2024 року. Тепер готові запропонувати рекомендації, які допоможуть зменшити кількість відмов і уникнути порушень політики.

Як зменшити кількість відмов і уникнути порушень політики

Підготовчі етапи та витримка часу

У сучасному арбітражі трафіку жодна зі стадій підготовки не можна упущена. Від прогріву акаунтів до налаштування фан-пейджів – кожна деталь потребує уваги. Досвід показує, що ретельне прогрівання здатне скоротити вдвічі не тільки кількість відхилень, а й мінімізувати можливі ризики та перевірки.

Один із методів прогрівання рекламних акаунтів і фан-пейджів – це використання бустів для постів. Залежно від рівня довіри до акаунту, можна відразу публікувати креативи, які планується використовувати в кампаніях, або почати з безпечного, нейтрального контенту. Ступінь прогріву має відповідати рівню довіри до акаунту, фан-пейджу і наявності можливих проблем – мінімальний бюджет для прогріву має покривати один цикл білінгу.

Альтернативний підхід:

  • Наповнюємо фан-пейдж контентом, схожим за тематикою з планованими кампаніями;
  • Налаштовуємо клоакінг на цільовому посиланні;
  • Запускаємо максимально безпечні креативи, дотримуючись схеми 1:1:1.

У першому варіанті прогріваються фан-пейдж і креативи, у другому – фан-пейдж і цільове посилання. В обох випадках необхідно відкрутити бюджет до першої оплати і вчасно її здійснити.

Жорсткий прогрів. Для тих, хто впевнений у своїх силах, існує більш радикальний метод. Він починається так само, як і інші схеми, але після першої оплати запускається більш ризикований креатив.

У результаті частина акаунтів може бути заблокована, але ті, що залишилися, працюватимуть без відхилень і порушень тривалий час. Для такого методу важливо мати достатню кількість акаунтів з високим рівнем довіри, які можна придбати у нас.

Що стосується витримки часу, тут все гранично просто:

  • Прив’язали авторег до материнського акаунту або створили кабінет у БМ – даємо час на адаптацію, півдня або добу;
  • Прив’язали платіжний метод – чекаємо годину-дві;
  • Створили кампанію – залишаємо її в чернетках на 30 хвилин, а потім відправляємо на модерацію.

Хоча прогрів і витримка часу не дають стовідсоткової гарантії бездоганної роботи, вони істотно знижують ризики порушень і відхилень, а також підвищують шанси на успішне проходження модерації.

Стратегії запуску креативів, використання фан-сторінок і управління доменами

Починаємо із запуску креативів на фан-сторінках із ПЗРД, активно прокручуємо їх, поки не почнуть з’являтися перші відхилення. Щойно з’являються одне-два відхилення, переходимо до запуску нових креативів на інших фан-сторінках. Повторюємо процес, поки всі сторінки не будуть задіяні. Після деякої перерви старі фан-сторінки можна знову використовувати для запуску, оскільки вони можуть знову показати хороші результати.

Для креативів рекомендуємо запускати кожне оголошення в декількох рекламних кампаніях одночасно, наприклад, у двох-трьох. Це збільшує ймовірність успіху і дає змогу оцінити стійкість креативу до блокувань. Добре працюють схеми 1:2:2 або 1:3:3.

Якщо креатив отримав відхилення у всіх адсетах, краще його одразу видалити і тимчасово призупинити використання пов’язаних фан-сторінок. Якщо ж креатив успішно пройшов модерацію в усіх адсетах, це сигнал про його високу стійкість – можна використовувати його в інших групах оголошень або створювати дублі. У разі, коли креатив отримав відхилення в одному адсеті, але успішно пройшов в іншому, можна розглянути можливість подачі апеляції або використовувати інші способи відновлення.

Важливо: ніколи не дублюйте адсети відразу після запуску або за невеликих витрат, це може викликати підозри у Facebook. Краще відкрутити хоча б 2-3 білінги перед дублюванням.

Що стосується доменів:

  • Обирайте максимально трастові домени (рекомендації можна знайти у нашій статті);
  • Використовуйте не більше одного домену на рекламний кабінет;
  • Якщо відхилення тривають, зміна домену може допомогти;
  • Відпрацьовані домени не варто викидати – вони можуть знову успішно запускатися через місяць або два.

Таким чином, креативи, фан-сторінки та домени мають перебувати в постійній ротації. Щось, що не пройшло модерацію сьогодні, може успішно запуститися через деякий час. Крім того, креативи можна реанімувати не тільки через апеляції.

Просуваємо відхилений креатив

Навіть якщо ваше оголошення відхилено, його можна запустити знову, використовуючи кілька способів. Перший і найочевидніший – подання апеляції. Ми рекомендуємо подавати апеляції, особливо якщо ваш креатив не надто агресивний. У половині випадків це працює, і оголошення виходить з відхилення, що дає змогу продовжувати роботу.

Як зменшити кількість відмов і уникнути порушень політики

Однак, подача апеляції необов’язкова, особливо якщо ви сумніваєтеся в успіху. Відхилене оголошення можна перезапустити без апеляції двома іншими способами.

Перший спосіб: Переходите до оголошення, як до публікації, і просуваєте його через буст поста. Оберіть мету «Охоплення» або «Реакції», тому що в цьому випадку модерація може бути більш лояльною. Спочатку відкрийте саме оголошення і перейдіть до вихідної публікації.

Як зменшити кількість відмов і уникнути порушень політики

Потім просто натисніть «Просувати».

Як зменшити кількість відмов і уникнути порушень політики

Як мету просування виберіть або охоплення, або лайки. Ймовірно, все запуститься без проблем. Витратьте кілька десятків доларів, а потім запустіть цей пост уже з посиланням і на конверсії.

Інший спосіб:

  1. Створіть пост на фан-сторінці з відхиленим креативом;
  2. Запустіть буст поста з метою збільшення охоплень, але спочатку збережіть його як чернетку;
  3. Потім запустіть пост із чернеток;
  4. Якщо він пройшов модерацію, запускайте кампанію й адсети на конверсії, використовуючи цей же пост як креатив.

Обидва способи досить ризиковані, оскільки через деякий час оголошення може бути відхилено знову і ви матимете санкції на акаунті. Тому, якщо креатив не приносить значного доходу, краще не ризикувати і видалити його або певний час утриматися від запуску нових кампаній з цього акаунта.

Висновок

Дотримуватися зібраних порад важливо не тільки в спокійні періоди, а й під час очікуваних бур, які без сумніву, відбудуться восени цього року і на початку наступного. Тому настійно радимо вже зараз почати запасатися акаунтами, щоб до цього часу вони встигли «відлежатися».

Valentin

В арбітражі з 2021-го року. Самоучка, щоб потрати в арбітраж проходив всі можливі курси, гуглив інфу, почав робити свої перші запуски з фб, і шукати роботу щоб переймати знання, тому що на безкоштовних курсах була одна вода. Знає як скоротити шлях вникнення у сферу і швидко вийти на профіт.
Соц. мережі:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

13 серпень 2024

Як обрати платіжку для Facebook Ads

Платіжна картка або платіжка часто залишається поза увагою у новачків в арбітражі. Це може тривати доти, доки вони не зіткнуться з блокуванням рекламних акаунтів. У цьому матеріалі пояснюємо, чому не всі картки підходять для арбітражу трафіку і на які аспекти потрібно звертати увагу під час їхнього вибору. Чому підходять не всі карти Якщо ви приватний рекламодавець, який планує просування товару або послуги в рамках законів і правил платформи, проблем виникнути не повинно. У такому разі, можна прив'язати до особистого кабінету звичайну банківську карту будь-якого банку. Але в арбітражі все не так просто. Вебмайстри, націлені на значні доходи, працюють з безліччю офферів. У цій справі є одне важливе правило: один рекламний кабінет має бути пов'язаний з одним проксі й однією карткою. Використання однієї й тієї самої картки в кількох рекламних кабінетах може призвести до зниження довіри до всіх акаунтів у разі...
230
6хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали