Як створювати вірусний контент у соцмережах

Як створювати вірусний контент у соцмережах
1
0
178
5хв.

Як створювати вірусний контент у соцмережах, який буде активно поширюватися

Вірусний контент – це контент, який “заразливо” швидко поширюється в інтернеті. Зазвичай це відбувається завдяки користувачам, які активно діляться таким контентом зі своїми підписниками та друзями. Найчастіше вірусність досягається завдяки незвичайному поданню контенту, яскравому креативу або щирим, довірливим повідомленням, які чіпляють аудиторію. На перший погляд може здатися, що нічого складного немає – створив якісний пост і насолоджуйся лайками та репостами. Але на практиці домогтися органічної вірусності в соцмережах непросто. Давайте розберемо, як створювати вірусний контент у соцмережах.

Приклади популярного вірусного контенту

Вірусним може стати найрізноманітніший контент – від смішних мемів до новин про резонансні події. Багато брендів активно використовують цей тренд, випускаючи і просуваючи в Мережі оригінальний контент.

Ще один приклад – це милі та кумедні фотографії тварин. Такі картинки часто стають предметом обговорення і джерелом для створення нових мемів.

Наприклад, фото якогось кумедного котика може моментально розлетітися соцмережами і надовго стати популярним в інтернеті.

Психологія вірусного контенту

Як показало дослідження Стіва Рейсона з Buzzsumo, вірусний контент завжди викликає сильні емоції. Особливо часто люди діляться контентом, який:

  • Зацікавив їх
  • Здивував
  • Зворушив
  • Надихнув
  • Шокував

Інакше кажучи, контент має викликати бурхливу емоційну реакцію, щоб людина захотіла поділитися ним із друзями та підписниками. Занадто сильні емоції штовхають людей до того, щоб висловити свою думку й обговорити побачене.

Ще один важливий фактор – актуальність теми. Люди охочіше діляться інформацією з нагальних тем, що хвилюють суспільство.

Як створювати вірусний контент в Instagram

Щоб створити по-справжньому вірусний контент в Instagram, потрібно пам’ятати таке:

  • Контент має бути максимально актуальним і злободенним або, навпаки, “вічним”, тобто не прив’язаним до часу.
  • Контент має відповідати інтересам цільової аудиторії. Наприклад, цитата в тематичному блозі обов’язково має відображати думку підписників.
  • У поста має бути заголовок, що привертає увагу, – із запитанням, цифрами, інтригуючою негативною конотацією.
  • Текст поста краще робити максимально стислим і лаконічним.
  • І звісно, контент має викликати сильний емоційний відгук у аудиторії.

Такий підхід допоможе створювати пости, які активно поширюватимуться серед підписників і працюватимуть на просування акаунта.

FAQ

Як створювати вірусний контент, який буде активно поширюватися в соціальних мережах?

Для створення популярного контенту, визначтеся з вашою цільовою аудиторією, використовуйте актуальні теми і тренди, і приділяйте увагу якості та оригінальності матеріалу.

Які елементи повинні містити вірусні меми?

Вірусні меми часто містять гумор, актуальні події або меми, які можуть викликати сміх або співпереживання у користувачів.

Яка роль візуального контенту при створенні вірусних постів?

Візуальний контент, такий як картинки, графіка і відео, відіграє важливу роль у приверненні уваги. Намагайтеся робити контент яскравим і привабливим.

Як дізнатися, що ваш контент стає вірусним?

Метрики, такі як кількість переглядів, лайків, коментарів і репостів, можуть допомогти визначити популярність контенту. Також стежте за зворотним зв’язком від аудиторії.

Як не порушувати правила соціальних мереж при створенні вірусного контенту?

Дотримуйтесь правил і політики кожної платформи, уникайте образ і дискримінації, не порушуйте авторські права та поважайте почуття інших користувачів.

Сергій Кравченко

Lead Panda є висококваліфікованим експертом в галузі інтернет-маркетингу і SEO з багаторічним досвідом. Маючи успішний трек-рекорд у створенні та впровадженні стратегій цифрової реклами для різних бізнесів, ми завжди прагнемо ділитися своїми знаннями та найкращими практиками з іншими професіоналами галузі, надаючи цінну інформацію та поради на своєму сайті.
Соц. мережі:
Посилання на сайт:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

Як арбітражнику заробити в TikTok

Як арбітражнику заробити в TikTok TikTok стрімко набирає популярності та вже є однією з найпопулярніших соцмереж для перегляду та створення коротких відео. Кількість завантажень додатка перевалила за 2 мільярди, тож платформа відкриває хороші можливості заробити в тік току для активних користувачів. На відміну від YouTube, на TikTok немає офіційної партнерської програми, яка безпосередньо платить за перегляди. Але є безліч креативних способів як заробити в тік токе, які можуть принести дохід арбітражникам. Варіанти монетизації TikTok На TikTok доступно безліч варіантів монетизації контенту. Щоб максимізувати дохід, можна комбінувати різні методи: - Реклама у своєму профілі - Участь у програмі - Creator Fund - Заробіток на прямих ефірах і подарунках - Реферальні програми - Реклама товарів і послуг Реклама в TikTok Один з основних способів як заробити в тік току - розміщення реклами. Це можуть бути пости про інших блогерів або про продукти...
418
10хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали