Як працюють кеш-бек платформи

Як працюють кеш-бек платформи
0
0
158
6хв.

Що таке кешбек-сервіс?

Кешбек-сервіс – це онлайн-платформа, яка є партнером інтернет-магазину. Його місія полягає у тому, щоб привертати до магазину покупців. Магазин платить партнеру за це комісію, частину якої той ділиться з покупцем. У кінцевому підсумку це вигідно всім:

– магазин заробляє на продажі товару, отримує лояльних покупців, економить на рекламі;

– кешбек-сервіс отримує від магазину оплату, частину якої передає покупцеві, а частину залишає собі у вигляді прибутку;

– покупець повертає частину витраченої суми готівкою і економить на покупках.

Як працюють кеш-бек платформи

В Україні діє близько десятка кешбек-сервісів. Ми розкажемо, як ними користуватися на прикладі одного з найпопулярніших – LetyShops.

Як це працює

Як працюють кеш-бек платформи

Letyshops співпрацює з 1823 магазинами з кешбеком. Серед них такі популярні продавці електроніки, як Rozetka, Comfy і “Ельдорадо”, китайська інтернет-платформа AliExpress і багато інших.

Алгоритм роботи кешбек-сервісу наступний:

  1. Користувач реєструється на сайті.
  2. Вибирає зі списку партнерів потрібний йому магазин і переходить на нього за посиланням. 
  3. Далі він просто здійснює там покупку як звичайний покупець. 
  4. Після її оплати на рахунок його облікового запису на сайті сервісу буде нарахований кешбек у вигляді відсотка від суми, сплаченої за товар. Залежно від магазину, можна повернути від 1% до 10% від витраченого.
  5. У випадку, якщо товар (і відповідно, оплата за нього) повертається, повертається і нарахований раніше кешбек. При реєстрації на сайті сервісу кожному новому клієнту на 7 днів надається статус Premium. Це означає, що протягом тижня ставка кешбека буде збільшена на 30% порівняно зі звичайною. 

Так сервіс стимулює нових клієнтів активніше здійснювати покупки:

Перед початком роботи він пропонує встановити розширення для браузера, що дозволяє активувати нарахування кешбека при вході на сайт інтернет-магазину напряму, а не через сайт сервісу.

Крім того, в нього вбудована корисна функція моніторингу цін у китайських магазинах. Можна перевірити, як змінювалась ціна підібраного вами товару за останні кілька місяців і оцінити, наскільки чесні знижки пропонує продавець.

Розширення доступне для браузерів Google Chrome, Safari, Firefox і Opera.

На чому ще можна заробити?

Як працюють кеш-бек платформи

Реферальна програма

У сервісу є реферальна програма, яка дозволяє отримати додатковий дохід двома способами:

Створити спеціальне реферальне посилання на товар і отримувати кешбек за покупки, які будуть здійснюватися з нього іншими людьми. На таких посиланнях заробляють, наприклад, блогери, що роблять огляди товарів. Вони розміщують їх під своїми текстами або відео, де розповідають про товар, і закликають читачів або глядачів купити аналогічну річ “за посиланням нижче”.

Запросити у сервіс своїх друзів. Для цього потрібно скопіювати і відправити їм реферальне посилання. Сервіс платить 15% від кешбеку, заробленого кожним користувачем, який зареєструвався за цим посиланням.

Подвійний кешбек

Використовуючи кредитні або дебетові картки, які нараховують кешбек за платежі в Інтернеті, можна отримувати подвійну винагороду: і від кешбек-сервісу, і від банку. Наприклад, картки “Велика п’ятірка” або “Weekend Card” від Таскомбанку. Перша дає 1% “чистого” кешбеку за всі онлайн-покупки, друга – 2% (правда, сама карта платна).

Виплата кешбеку

Кешбек з Letyshops можна отримати двома способами: виплатою на банківську карту або поповненням рахунку мобільного телефону.

Заявка на виплату обробляється протягом 1-3 робочих днів.

Чому не кожен таргетолог може стати арбітражником

Тема взаємозв'язку професій таргетолога та арбітражника у сфері інтернет-маркетингу є актуальною і викликає безліч дискусій серед фахівців. Обидві професії вимагають глибоких знань у сфері реклами та маркетингу, проте ключові навички, завдання та цілі цих спеціалізацій істотно різняться. Розглянемо, чому не кожен таргетолог може стати успішним арбітражником. Основні відмінності між таргетологами та арбітражниками Таргетолог займається розробкою та реалізацією стратегій таргетованої реклами в соціальних мережах та на інших платформах з метою залучення потенційних клієнтів до продукту або послуги. Головним завданням таргетолога є налаштування рекламних кампаній таким чином, щоб вони максимально точно потрапляли в цільову аудиторію, підвищуючи ймовірність продажу. Арбітражник, своєю чергою, працює з купівлею і продажем трафіку між різними платформами. Головна мета арбітражника - купити трафік за якомога нижчою ціною і продати його з прибутком рекламодавцю. Це вимагає не тільки вміння аналізувати ринок, а й здатності швидко приймати рішення, а також глибокого...
446
5хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали