Тематичний лендинг: як успішно запустити

Тематичний лендинг: як успішно запустити
1
0
3340
5хв.

У цьому матеріалі ви знайдете інформацію про те, чому нішевий лендінг є ефективним інструментом. Ми обговоримо його сильні та слабкі сторони, а також порекомендуємо сервіси та інструменти для підвищення конверсії та зростання доходів у партнерському маркетингу.

Нішевий лендінг націлений на конкретну групу офферів у певній вертикалі. Наприклад, це може бути фокус на дебетових картах у банківській сфері або IT-курси в онлайн-освіті.

Обираючи таку стратегію, ви спрямовуєте увагу користувачів на певні офери або навіть один оффер. Це дає змогу тестувати нові пропозиції та перевіряти гіпотези. Якщо ж потенціал оффера вже відомий, за допомогою такого лендинга можна визначити рівень конверсії.

Нішевий лендінг розрахований на вузьке коло користувачів і дає змогу вигідно представити умови оффера в контенті сайту. Це допомагає зосередити зусилля на пошуку і залученні цільової аудиторії.

Якщо сайт сфокусований на одній темі й об’єднує всі офери цієї тематики, правильно підібрана аудиторія може значно підвищити конверсію.

Крім того, лендінг з вузькою тематикою ідеально підходить, коли потрібно обмежити вибір до однієї або декількох пропозицій і цілеспрямовано направити туди клієнтів.

Переваги та недоліки тематичного лендінгу

Проаналізуємо позитивні та негативні сторони такого методу.

Переваги

  • Структура і зміст сторінки підлаштовуються під певну групу користувачів, що покращує показники конверсії при досягненні потрібної аудиторії.
  • Спрощується аналіз відвідуваності та перевірка різних гіпотез.
  • Невеликі корективи в змісті можуть значно вплинути на конверсію.
  • У деяких спеціалізованих нішах конкуренція може бути значно нижчою порівняно з популярними методами монетизації трафіку.

Недоліки

  • Невисокий ступінь охоплення. Занадто різноманітна аудиторія може виявитися невідповідною для цього лендинга.
  • Користувачі можуть не зацікавитися пропозиціями, що призведе до того, що вони підуть з лендінгу, не зробивши потрібної дії.

Ці недоліки можна нівелювати таким чином:

  1. Щоб поліпшити конверсію серед великої аудиторії, намагайтеся її сегментувати: проводьте A/B тестування (наприклад, за віковими категоріями, статтю або інтересами), залишаючи сегменти з найбільшою ефективністю. Це дасть змогу звузити аудиторію до цільової.
  2. Використовуйте метод «Trafficback»: він має на увазі, що якщо користувач не знайшов підходящої пропозиції на сторінці, при поверненні на попередню, він потрапить на іншу сторінку, зазначену вами. Таким чином, можна направити його на оффер із високою конверсією, який, найімовірніше, зацікавить відвідувача, який сумнівається.

Ось приклад лендинга для IT напрямків:

Тематичний лендинг: як успішно запустити

Тематичний лендинг: як успішно запустити

Висновок

Запам’ятайте, що для успішної роботи в цій категорії важливими є не тільки естетика сторінки, а й оригінальні ідеї, якісно вибудувана воронка продажів і сильний заклик до дії. Ці компоненти разом будуть ефективно залучати трафік і нових клієнтів на ваш лендінг.

29 липень 2024

Олімпійські ігри 2024 у Парижі

Літні Олімпійські ігри 2024 року, що стали вже 33-ми за рахунком, проводитимуться в Парижі з 26 липня по 11 серпня. Організацію цієї грандіозної події здійснює Міжнародний олімпійський комітет (МОК). В Олімпіаді візьмуть участь понад 10 тисяч атлетів, які представляють 206 держав, і вони змагатимуться у 32 спортивних дисциплінах. Основна інформація про Літні Олімпійські ігри 2024 року Маскотом цьогорічних ігор є фригійський ковпак на ім'я Фріж. Цей персонаж виконаний у кольорах французького триколора, що робить його легко впізнаваним і привабливим для використання в різних креативних проєктах. Емблемою поточної Олімпіади став олімпійський вогонь із жіночою посмішкою, натхненною Маріанною – символом Французької республіки. Зображення розміщене всередині золотої медалі, під якою знаходиться напис «Paris 2024». У Парижі представлено 28 традиційних видів спорту, таких як легка атлетика, гімнастика, футбол і водні види. У програмі також з'явилися нові дисципліни, включені нещодавно або вперше: скейтбординг, серфінг, спортивне...
261
8хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали