Модель оплати CPT

Модель оплати CPT
1
0
225
6хв.

В мережі є велика кількість методів оплати за рекламу, кожен з яких відрізняється своїми плюсами і мінусами. У цьому огляді ми розберемо модель CPT, яка не часто зустрічається на рекламних платформах, але в деяких ситуаціях може виявитися найбільш вигідною для арбітражників.

Перед тим як перейти до огляду різноманітних моделей оплати, важливо зрозуміти, чому вибір правильної моделі важливий для досягнення цілей вашої РК.

Реклама потрібна для збільшення впізнаваності вашого бренду чи товару. Завдяки налаштуванням таргетингу, просування в інтернеті надає великі можливості. До того ж, онлайн-просування спрощує моніторинг показів і аналіз аудиторії, яка взаємодіє з рекламою. Ці дані допомагають створити статистику та аналіз ефективності рекламної кампанії.

Давайте детальніше розглянемо існуючі моделі оплати.

Моделі оплати

Модель оплати – це умови, на яких рекламодавець розміщує рекламне оголошення. Розглянемо найбільш популярні моделі:

  • CPM – плата за тисячу показів. Іншими словами, рекламодавец оплачує покази.
  • CPC – плата за переходи. Арбітражник оплачує виключно переходи за посиланням.
  • CPA – плата за дію. Арбітражник оплачує конкретні дії: придбання товару, підписку, залишення контактів для зворотного зв’язку тощо.

Модель оплати CPT

Також існують менш поширені моделі оплати:

  • CPL – плата за цільові дії, а не покази або переходи. Ця модель дає змогу провести оцінку результативності РК.
  • CPO – плата за оформлення покупки. У цьому разі веб-майстер оплачує виключно придбання товару з боку користувача.
  • CPV – оплата перегляду рекламного оголошення. Арбітражник оплачує виключно показ рекламного оголошення.

Модель оплати CPT – що це?

CPT (Cost Per Time) – модель оплати, за якої рекламодавець сплачує за певний проміжок часу розміщення реклами. Це можуть бути дні, тижні або навіть місяці. CPT використовується там, де афілейт заробляє за період, коли лід продовжує користуватися продуктом. На відміну від CPC та CPL, тут акцент робиться на утримання уваги цільової аудиторії.

В умовах використання CPT веб-майстер сплачує встановлену суму за конкретний період, причому цей метод не передбачає підрахунок кліків або переходів. Ця стратегія ідеально підходить для рекламодавців, зацікавлених у збільшенні переглядів своїх оголошень.

На початку розвитку інтернет-маркетингу вже була відома модель CPT. У цей період бренди прагнули досягти найбільшого охоплення потенційних клієнтів своїми рекламними кампаніями. CPT надавала можливість оплати за розміщення рекламних матеріалів на конкретний часовий інтервал без урахування кількості показів або кліків.

Такий метод був особливо популярний серед рекламодавців з обмеженими бюджетами, оскільки давав змогу досягти широкої аудиторії без додаткових витрат на кожний перегляд або перехід.

У наші дні використання моделі CPT зменшилась порівняно з іншими моделями, наприклад, CPM або CPC. Однак для арбітражників вона, як і раніше, є цінним інструментом, що забезпечує довгострокове перебування реклами на обраній платформі.

Чому модель CPT актуальна у 2024 році

Основною перевагою цієї системи є її фінансова вигода для веб-майстрів, яким не потрібно витрачати великі суми, оскільки оплата здійснюється за конкретний часовий інтервал, протягом якого реклама розміщується. Незважаючи на те, що вартість залучення користувачів може бути вищою, ніж у разі використання CPC або CPM, довгострокова перспектива й економія очевидні.

Модель CPT найефективніше працює в таких сферах, як підписки, курси, додатки та стримінги. Зростаюча популярність підписок робить її особливо релевантною.

Модель оплати CPT

Згідно з дослідженням компанії Brother, проведеним 2023 року серед 4200 жителів США, Німеччини, Франції та Італії, 79% опитаних підписані щонайменше на одну мультимедійну послугу, а 68% мають кілька підписок. Ці дані стосуються лише провідних ринків і охоплюють виключно розважальні сервіси.

Як отримати вигоду з CPT-моделі

  • Зосередьтеся на пошуку продукту з упором на тривалість використання, підписки та циклічні оплати.
  • Розробіть план просування, орієнтований на довгострокову перспективу замість швидких конверсій. В промо підкреслюйте переваги продукту, здатні збільшити LTV та унікальність контенту.
  • Шукайте продукт з пробними періодами й акцентуйте це в промо. Додатково включайте дрібні бонуси до рекламних компаній: гайд за підписку, чек-листи та інше. Якщо в рекламі не згадані бонуси, такі стимули можна створити самостійно з доступних даних або за допомогою генерації в нейромережах.
  • Активно використовуйте відгуки клієнтів і UGC-контент на лендінгах.

Висновок

Модель CPT є однією з варіантів оплати за залучення трафіку, що особливо буде корисним для веб-майстрів з невеликим бюджетом. В залежності від цілей компанії ця, здавалося б, застаріла система може виявитися дуже навіть вигідною. Адже у світі маркетингу заведено використовувати будь-які доступні інструменти.

11 червень 2024

Що таке міслід в арбітражі трафіку

У партнерському маркетингу існують категорії підходів: білі, сірі та чорні. Різниця часто неочевидна, а розмови про етичні аспектів не мають сенсу. Обговоримо метод в креативах, відомий як міслід. Розглянемо приклади та пояснимо ставлення рекламодавців до даного явища. Як використовують міслід у креативах Термін "міслід" перекладається як дезорієнтація. Міслід — цілеспрямоване введення в оману з метою виконання користувачами цільової дії. Краще за все відображають таку механіку креативи з мобільними іграми. Вони присутні у додатках та соцмережах, пропонуючи історії з унікальними подіями та яскравою анімацією. Однак, після інсталяції гри, згадані особливості часто виявляються відсутніми. Такі креативи розраховані на те, щоб користувачі встановлювали гру та згодом забували її видалити, хоча ефективність цього підходу залежить від індивідуальної поведінки користувачів. У класичних арбітражних вертикалях міслід застосовують регулярно, проте рівень дезінформації різний. Так, відсутність обіцяних фріспінів може засмутити гравця, але не зупинить його від ігор. В...
280
4хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали