Крауд, вічні, автоматичні — як обрати біржу посилань

Крауд, вічні, автоматичні — як обрати біржу посилань
2
0
200
8хв.

Крауд, вічні, автоматичні. Наскільки ефективні біржі посилань та як обрати найкращу. 

Крауд, вічні, автоматичні — як обрати біржу посилань

Нарощування посилальної маси — невід’ємна складова SEO. Беклінки — важливі сигнали, які повідомляють пошуковим системам, що сайт є надійним джерелом інформації. Вебсайти з високоякісним посилальним профілем від релевантних доменів отримують кращі позиції.

Біржі посилань можуть стати хорошим рішенням, якщо використовувати всі їхні переваги з розумом. 

Діджитал-спеціалісти та власники сайтів в Україні активно використовують біржі. Для англомовних проєктів, орієнтованих на західний ринок, вони також доволі ефективні. Проте, пам’ятайте, що англомовний інтернет-простір більш конкурентний, ніж український, і отримати органічні посилання в англомовному інфопросторі набагато складніше.

Біржа посилань – це сервіс, який виступає в ролі посередника під час купівлі та продажу посилань. Зазвичай біржі посилань – це веб-ресурси, що надають зручний функціонал для підбору донорів посилань і проведення транзакцій. 

Покупцями посилань є власники веб-сайтів і SEO-оптимізатори, які прагнуть збільшити зовнішню кількість посилань. Продавцями посилань виступають веб-майстри, для яких це часто є основним джерелом доходу. За допомогою інструментів, що надаються біржею посилань, покупці можуть обирати майданчики для розміщення зовнішніх посилань, з огляду на такі важливі параметри донорських сайтів, як DR і PR, рівень вкладеності, тематика, вік домену та інші.

Посилання, доступні для купівлі на біржах посилань, зазвичай бувають трьох типів:

  • Вічні посилання (після купівлі посилання буде доступне протягом усього існування донорського сайту).
  • Тимчасові посилання (їх розміщення оплачується щомісяця).
  • Крауд-посилання (орієнтовані на легкі, але робочі згадки про компанію чи послугу серед великої інтернет-аудиторії з метою просування).

Однак, важливо зауважити — тимчасові дешеві посилання низької якості можуть спричинити накладення санкцій з боку пошукових систем.

Крауд, вічні, автоматичні — як обрати біржу посилань

Кому потрібна купівля посилань?

  • підприємцям
  • агентствам
  • SEO-фахівцям
  • маркетологам

Плюси та мінуси використання бірж посилань

Використання бірж має свої плюси і мінуси, і їх важливо зважити, розбираючись, що таке біржа посилань і як цей метод відповідає вашим потребам.

Отже, плюси такі: 

  1. Економія часу — використання бірж посилань значно заощадить час і зусилля на пошук і контакт із партнерами.
  2. Швидка ефективність — посилання з бірж швидко піднімуть рейтинг сайту в пошуковій видачі. І це одна з ключових переваг таких бірж. Адже посилання з авторитетних ресурсів істотно покращують позиції вашого сайту.
  3. Збільшення авторитетності — отримуючи посилання від рейтингових джерел, ваш сайт може отримати більше довіри від користувачів і пошукових систем.
  4. Масштабованість — за допомогою бірж посилань можна легко наростити кількість посилань на свій сайт.
  5. Залучення цільової аудиторії — біржі посилань часто надають можливість обирати партнерів за цільовою аудиторією. Це приваблює відвідувачів, які дійсно зацікавлені у вашому контенті або продуктах.

Недоліки бірж посилань такі:

  1. Ризик отримати низькоякісні посилання — на біржах часто пропонують посилання від ненадійних і низькорейтингових сайтів. Такі посилання можуть навіть нашкодити вашому рейтингу. 
  2. Залежність від інших — використання бірж посилань робить вас залежними від партнерів, а це певні ризики в разі їхньої ненадійності або зміни стратегій.
  3. Витрати — купівля посилань з бірж може бути дорогою, особливо для початківців.

Крауд, вічні, автоматичні — як обрати біржу посилань

Параметри для вибору відповідного майданчика

Щоб знайти ідеальний майданчик для розміщення посилань на свій сайт, потрібно відповісти собі на наступні питання:

  • Чи багато людей відвідує цей майданчик?
  • Чи активна аудиторія на сайті?
  • Чи якісний контент публікується?
  • Як добре бачать цей ресурс найпопулярніші пошукові системи?
  • Чи є на сайті багато реклами та відсоток спаму?

Висновки

Користуйтеся біржами тільки з хорошою репутацією, а перед купівлею посилань — ретельно вивчіть параметри донорів. Не купуйте забагато посилань за короткий час, так ви ризикуєте потрапити під санкції Google за штучну накрутку популярності та втратити рейтинг. Відстежуйте результати і, за необхідності, коригуйте стратегію. Адже відстеження посилань куплених на біржі — важлива частина SEO (пошукової оптимізації). Так ви зможете переконатися, що посилання додають сайту ваги і не завдають йому шкоди. 

Біржі посилань — ефективний інструмент для просування сайтів, якщо використовувати їх відповідально і вибирати якісних донорів.

Galina Zalevska

Журналістка з 15-річним досвідом роботи у найкращих медіа. Вона бездоганно знає як генерувати ідеї, планувати та реалізовувати їх для досягнення маркетингових цілей. Для Галини створення контенту це не робота, а спосіб життя.
Соц. мережі:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

12 серпень 2024

Яку доменну зону обрати

Яку доменну зону обрати? Найкращі доменні зони для бізнесу і не тільки Домен — перше, що бачать користувачі при взаємодії з веб-сайтом. І якщо доменну назву власники інтернет-ресурсів придумують самостійно, то при пошуку доменної зони доводиться обирати з вже існуючих варіантів. Звичні покажчики .ua, .com або .net насправді мають для інтернет-бізнесу набагато більше значення, ніж може здатися на перший погляд. Спробуємо розібратися, які бувають доменні зони і чи є правила, якими слід керуватися при виборі коректного ідентифікатора. Що таке доменна зона Доменна зона — це складова домену, що знаходиться праворуч від його імені.  Історично доменні зони використовували на позначення географічних областей та призначення веб-ресурсу. У 2010 році компанія ICANN, що займається координуванням доменів та IP-адрес, дозволила створювати загальні домени верхнього рівня, а також доменні зони для торговельних марок та компаній. Навіщо ж потрібні доменні зони? По-перше, вдало підібрана доменна зона...
198
8хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали