Кращі Wordpress-плагіни для SEO-спеціаліста

Кращі Wordpress-плагіни для SEO-спеціаліста
0
203
9хв.

На зв’язку партнерська програма Traffic Cake. Ми є прямим рекламодавцем казино Winnita (IT) та VOX (PL), давно працюємо на ринку і маємо великий досвід співпраці з SEO-трафіком. Сьогодні ми розглянемо найбільш вдалі WordPress-плагіни для ваших SEO-сайтів. 

Розробляти сайти на WordPress значно простіше, ніж робити це самостійно, до того ж не знаючи кода. Переважна більшість SEO-спеціалістів верстають сайт саме на вордпресі, адже це найпопулярніший конструктор сайтів у всьому світі. Сьогодні ми розберемо найпопулярніші та найбільш вдалі плагіни, які здатні значно спростити вашу роботу над сайтом, особливо, коли у вас їх декілька. Але все по порядку.

В чому переваги WordPress?

WordPress є однією з найбільш популярних платформ для створення сайтів, яку використовують мільйони користувачів по всьому світу. Платформа працює стабільно, її дизайн інтуїтивно зрозумілий як для досвідченого спеціаліста, так і для новачка. До того ж, завдяки великій популярності, ви можете знайти в інтернеті всі можливі інструкції та способи вирішення будь-яких питань. Давайте швиденько пробіжимось по головних перевагах WordPress.

Простий у використанні

Однією з головних причин популярності WordPress є його інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, що дозволяє вам без проблем виконувати наступні дії: 

  • Додавати нові сторінки та публікації.
  • Завантажувати мультимедіа.
  • Керувати налаштуваннями тем і плагінів.
  • Розміщувати на сайті текст, блоки та без проблем їх редагувати.

Гнучкість і масштабованість

Ви можете створювати веб-сайти будь-якого типу: від односторінкового бренд-сайту до обзорника та профільного медіа. За допомогою плагінів і тем можна розширювати функціональність сайту в будь-який час, не вдаючись до складних технічних рішень.

Безкоштовність і відкритий код

WordPress є платформою з відкритим кодом, що означає, що вона абсолютно безкоштовна і підтримується великою спільнотою розробників. Завдяки цьому розробники можуть користуватися широким спектром тем і плагінів, багато з яких також безкоштовні. Це дає можливість створити професійний сайт заплативши лише за домен та хостинг.

Величезна кількість плагінів і тем

Завдяки готовим темам ви можете змінювати дизайн сайту всього в декілька кліків без написання коду. Це робить процес створення сайту максимально простим, швидким та зрозумілим.

Зручно для SEO-спеціалістів

За допомогою WordPress ви можете зробити на сайті все для того, щоб сподобатись пошуковим роботам. Для прикладу: розмістити на сторінці Table Of Contents всього в пару кліків, додати до картинки Alt-тег, відформатувати структуру тексту і так далі. Крім того, існують SEO-плагіни, як-от Yoast SEO і Rank Math (детальніше про них згодом), які дозволяють керувати всіма аспектами оптимізації прямо з панелі адміністратора.

Масштабованість і продуктивність

Сайти, розроблені на WordPress, працюють швидко та стабільно, якщо ви дотримувались усіх необхідним вимог при розробці. Завдяки плагінам для кешування, оптимізації зображень та прискорення завантаження сторінок (наприклад, WP Rocket або NitroPack), WordPress може функціонувати швидко навіть на великих сайтах.

Плагіни-плагіни-плагіни!!!

Здається, цей невелички вступ ми вже разів сто згадали за переваги використання плагінів та навіть озвучили деякі назви. Тому, давайте перейдемо до головної теми нашого матеріалу та розглянемо перелік плагінів, які ми рекомендуємо використовувати кожному SEO-спеціалісту при роботі із сайтом на WordPress. 

Топові WordPress-плагіни для SEO

Yoast SEO

Кращі Wordpress-плагіни для SEO-спеціаліста

Yoast SEO є одним з найвідоміших і найпопулярніших плагінів для SEO і ми не даремно поставили його саме на перше місце. Даний плагін може замінити вам цілу купу більш дрібних плагінів, адже функціонал Yoast доволі широкий. Він дозволяє:

  • Оптимізувати метадані (заголовки, мета-описи).
  • Налаштовувати ключові слова для кожної сторінки та статті.
  • Генерувати XML-карти сайту для кращої індексації.
  • Аналізувати читабельність текстів та їх SEO-оптимізацію.
  • Проставляти alt-теги.
  • Зручно прописувати мета-опис під кожну сторінку.

Кращі Wordpress-плагіни для SEO-спеціаліста

Yoast скаже вам, якщо ваша сторінка погано оптимізована. Він закцентує вашу увагу на частоті вживання ключого слова, на якості ваших заголовків, допоможе швидко підключити Search Console та автоматично створить XML-карту сайту. Загалом – рекомендуємо!

SSL Zen

SSL сертифікати важливі для захисту даних користувачів і підвищення довіри до вашого сайту, тому без них нікуди. Проте, встановлення SSL-сертифікату на сайт – це не безкоштовна послуга, яку може надавати ваш хостинг-провайдер.

Кращі Wordpress-плагіни для SEO-спеціаліста

Плагін SSL Zen допоможе вам створити безкоштовний SSL-сертифікат, що переве ваш сайт на https:// протокол. Дуже зручно, швидко, просто та, що напевно найважливіше в даному випадку, безкоштовно!

SimpleTOC – Table of Contents Block

Кращі Wordpress-плагіни для SEO-спеціаліста

Кажуть, Google дуже любить сторінки з активним вмістом, тому створення зручної структури є дуже важливим етапом в SEO-просуванні. SimpleTOC додає автоматичний зміст до ваших статей, що покращує навігацію і підвищує UX, а також може сприяти кращому ранжуванню в пошукових системах. І все це робиться всього однією кнопкою, що дуже зручно.

Redirection

Цей плагін допомагає керувати перенаправленнями 301 і відстежувати 404 помилки. Це корисно для SEO, оскільки неправильні URL-адреси можуть знижувати позиції в пошукових системах. Redirection допоможе вам:

  • Автоматизувати створення редиректів при зміні URL.
  • Відстежувати 404 помилки та швидко виправляти їх.
  • Запобігати втраті трафіку через непрацюючі сторінки.

Pretty Links

Pretty Links — це плагін, який дозволяє скорочувати посилання, ховати їх від пошукових систем та відстежувати їх ефективність. Він корисний для створення прозорих URL-адрес, що особливо важливо при роботі з гемблінгом чи іншими нішами.

Кращі Wordpress-плагіни для SEO-спеціаліста

  • Скорочення довгих посилань.
  • Налаштування редиректу з вашого сайту на оффер.
  • Легке відстеження кліків.
  • Можливість створення індивідуальних скорочених посилань.

NitroPack

Дуже важливо, щоб усі ваші сторінки вантажились швидко. Що користувач, що пошукова система, не люблять важкі та не оптимізовані сторінки, які криво працюють як на десктоп, так і на мобільних пристроях. Тому вам точно потрібен NitroPack, який візьме на себе кешування, оптимізацію зображень, мінімізацію коду та автоматично оптимізує сторінки під мобільні пристрої. Завдяки NitroPack ваш сайт стане швидшим, що покращить його позиції в пошукових системах.

Кращі Wordpress-плагіни для SEO-спеціаліста

GA Google Analytics

Функція тут одна, але важлива – підключити до сайту Google Analytics. Можливо, що там є ще якісь корисні функції, але нам і цього достатньо.

Rank Math SEO

Rank Math — це ще один потужний плагін для SEO, який дозволяє керувати мета-тегами, налаштовувати ключові слова і відстежувати позиції в пошукових системах. По суті, є аналогом Yoast SEO, тому ми рекомендуємо потестити обидва плагіни по черзі, щоб обрати для себе кращий варіант.

Attachment Pages Redirect

Плагін прибирає сторінки вкладень з індекса пошукових систем. Корисна штука для SEO-просування, проте Yoast SEO теж автоматично виконує цю функцію. Тож, якщо у вас вже встановлений Yoast, Attachment Pages Redirect вам не знадобиться.

Classic Editor

Вмикає попередню “класичну” версію редактора і екран редагування записів в старому стилі, з TinyMCE, полями метаданих та іншим. Підтримує всі плагіни розширення старого редактора.

Зручна штука, особливо якщо ви не любите, коли на вашому екрані купа зайвих кнопок. З Classic Editor робочий простір стає простішим та зрозумілішим.

Poptin

Кращі Wordpress-плагіни для SEO-спеціаліста

Плагін для створення спливаючих вікон та форм підписки. Допомагає збільшувати конверсії, збирати email-адреси та залучати користувачів. Легко налаштовується, має інтуїтивний конструктор і підтримує різні тригери для показу попапів.

GTranslate

Автоматичний переклад сайту на різні мови за допомогою Google Translate. Він робить ваш сайт багатомовним і доступним для глобальної аудиторії без складного налаштування. Підтримує автоматичний та ручний переклад.

Yoast Duplicate Post

Плагін для копіювання сторінок і публікацій. Дозволяє швидко створювати дублікати існуючих постів або сторінок для подальшого редагування, що полегшує роботу з контентом і економить час.

Висновок

WordPress може значно спростити вам життя, а плагіни зекономлять вам купу часу. Якщо всесвіт пропонує вам спрощені рішення ваших проблем, то навіщо ж від них відмовлятися?

Вибір правильних плагінів значно спростить роботу SEO-спеціаліста, зробить сайт швидким, візуально привабливим, комфортним для читання та оптимізованим для ПС. До того ж, вам не обов’язково встановлювати всі запропоновані нами плагіни – спробуйте хоча б один і ви зрозумієте всі переваги сучасного світу!

Правильно налаштувавши плагіни, ви зможете забезпечити високі позиції свого сайту в пошукових системах та залучити більше трафіку. Тож, далі діло за вами. Успіхів!

Поділіться своєю думкою!

TOP