Актори відеоігор vs. ШІ

Актори відеоігор vs. ШІ
1
0
195
5хв.

Новий страйк у Голлівуді. Цього разу актори відеоігор протестують проти Штучного Інтелекту.

Актори відеоігор vs. ШІ

За інформацією, що опублікували BBC виконавці незадоволені тим, що ігрові студії використовують генеративний штучний інтелект для відтворення їхніх голосів і зовнішнього вигляду для анімації персонажів відеоігор, не надаючи їм справедливої ​​компенсації. При чому ще півтора року тому вже велись переговори щодо нового контракту між компаніями та профспілкою, яка представляє понад 2500 виконавців відеоігор. 

«Хоча було досягнуто домовленостей з багатьох питань… роботодавці відмовляються прямо стверджувати, зрозумілою та доступною для виконання мовою, що вони захищатимуть усіх виконавців, охоплених цим контрактом, їхньою мовою штучного інтелекту», — йдеться у заяві Саг-Афтри (the Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists – Sag-Aftra – Гільдія кіноакторів – Американська федерація артистів телебачення та радіо (Sag-Aftra).

«Ми не погоджуватимемося на контракт, який дозволяє компаніям зловживати штучним інтелектом на шкоду нашим членам», — додали в ньому.

Проте студії відеоігор заявили, що вже пішли на достатньо поступок вимогам профспілки.

«Ми розчаровані тим, що профспілка вирішила піти, коли ми настільки близькі до угоди», — сказала Одрі Кулінг, представник 10 виробників відеоігор, які ведуть переговори з Sag-Aftra.

За даними світового лідера у сфері відеоігор та геймерських даних Newzoo, глобальна ігрова індустрія щорічно генерує понад $100 млрд прибутку. Люди, які розробляють і втілюють ці ігри в життя, є рушійною силою цього успіху, заявили в Sag-Aftra.

«Наша пропозиція є прямою реакцією на занепокоєння Sag-Aftra та розширює суттєвий захист штучного інтелекту, який включає вимогу згоди та справедливої ​​компенсації для всіх виконавців, які працюють згідно [Угоди про інтерактивні медіа]», — додала вона.

Інтерактивна медіа-угода поширюється на акторів, які займаються озвучкою ігор та стають героями-прототипами для створення персонажів відеоігор.

Остання така угода, яка не передбачала захисту штучного інтелекту, мала закінчитися в листопаді 2022 року, але була продовжена на щомісячній основі, поки тривали переговори.

Актори відеоігор vs. ШІ

Минулого року після страйку, організованого компанією Sag-Aftra, телевізійні та кіноактори в США отримали 1 мільярд доларів (790 мільйонів фунтів стерлінгів) у вигляді нових зарплат і пільг, а також захист від використання ШІ.

118-денний шатдаун став найтривалішим за 90-річну історію союзу.

У поєднанні з окремим страйком сценаристів ці дії серйозно перервали кіно- та телевиробництво та коштували економіці Каліфорнії понад 6,5 мільярдів доларів, згідно з публікацією індустрії розваг Deadline.

Як у світі планують розширювати вплив ШІ

Екс-співробітник OpenAI передбачає дуже стрімкий розвиток ШІ, що вагомо змінить життя людства в найближчі роки. Тож, до 2027 року передбачається поява штучного загального інтелекту (AGI), здатного виконувати будь-які інтелектуальні завдання на рівні людського інтелекту, а також адаптуватися до різноманітних ситуацій. 

  • У 2024 році запланований реліз найрозумнішої нейронної мережі GPT-Next, яка перевершить всі попередні моделі.
  • У 2025 році очікується повсякденне використання AI-помічників, які зможуть виконувати широкий спектр завдань, включаючи покупки.
  • У 2027 році планують створити штучний суперінтелект, який буде в змозі ефективно розв’язувати глобальні проблеми.
  • У 2028 році чекаємо на створення нанороботів, що боротимуся з вірусами та мікробами, що може сприяти революції в медицині.
  • У 2029 році очікується розробка гуманоїдних роботів з фізичними здібностями, які рівні або перевищують людські.

Galina Zalevska

Журналістка з 15-річним досвідом роботи у найкращих медіа. Вона бездоганно знає як генерувати ідеї, планувати та реалізовувати їх для досягнення маркетингових цілей. Для Галини створення контенту це не робота, а спосіб життя.
Соц. мережі:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

14 серпень 2024

Крауд, вічні, автоматичні — як обрати біржу посилань

Крауд, вічні, автоматичні. Наскільки ефективні біржі посилань та як обрати найкращу.  Нарощування посилальної маси — невід'ємна складова SEO. Беклінки — важливі сигнали, які повідомляють пошуковим системам, що сайт є надійним джерелом інформації. Вебсайти з високоякісним посилальним профілем від релевантних доменів отримують кращі позиції. Біржі посилань можуть стати хорошим рішенням, якщо використовувати всі їхні переваги з розумом.  Діджитал-спеціалісти та власники сайтів в Україні активно використовують біржі. Для англомовних проєктів, орієнтованих на західний ринок, вони також доволі ефективні. Проте, пам’ятайте, що англомовний інтернет-простір більш конкурентний, ніж український, і отримати органічні посилання в англомовному інфопросторі набагато складніше. Біржа посилань – це сервіс, який виступає в ролі посередника під час купівлі та продажу посилань. Зазвичай біржі посилань – це веб-ресурси, що надають зручний функціонал для підбору донорів посилань і проведення транзакцій.  Покупцями посилань є власники веб-сайтів і SEO-оптимізатори, які прагнуть збільшити зовнішню кількість посилань....
200
8хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали