Афера на 10 мільйонів доларів

Афера на 10 мільйонів доларів
1
0
184
5хв.

Афера на 10 мільйонів доларів. Історія про музиканта, який створював пісні за допомогою ШІ.

Афера на 10 мільйонів доларів

52-річний Майкл Сміт з Північної Кароліни, за допомогою 10 тисяч ботів транслював пісні, згенеровані штучним інтелектом, на різних стрімінгових сервісах. Про це пишеRolling Stone

Свою шахрайську дільність музикант почав у 2017 році, а у 2018 почав співпрацювати з музичною компанією, яка почала надавати тисячі пісень, згенеровані ШІ із порушенням авторських прав. Керівник компанії щомісяця надавав Сміту тисячі треків в обмін на метадані та відсоток від доходу від трансляції. 

За цей час Сміт транслював пісні мільярди разів на таких платформах як Spotify, Amazon Music, Apple Music і YouTube Music, на чому заробив як мінімум $10 млн, говоритьсяу судових документах. За допомогою профілів він автоматично накручував до 661 тис. щоденних прослуховувань своїх треків.

Для приховування своєї діяльності Сміт використовував фіктивні електронні адреси та VPN-сервіси. Він інструктував спільників бути «невидимими» під час накручування прослуховувань. У листах від 2018 року Сміт писав про необхідність швидкого створення великої кількості пісень, щоб обійти нові антишахрайські політики платформ.

В обвинувальному акті федеральні прокурори Мангеттену висунули Майклу три звинувачення: шахрайство з використанням електронних засобів зв’язку, змова з метою шахрайства з використанням електронних засобів зв’язку та змова з метою відмивання грошей.

«За допомогою своєї зухвалої шахрайської схеми Сміт вкрав мільйони гонорарів, які мали бути виплачені музикантам, авторам пісень та іншим правовласникам, чиї пісні були законно трансльовані», — заявив прокурор США Даміан Вільямс.

Афера на 10 мільйонів доларів

З часом ШІ-схема Сміта почала все більше привертати увагу різних учасників шоубізнесу та музичного ринку. У 2023 році компанія Mechanical Licensing Collective (MLC) припинила виплати роялті Сміту та почала розслідування. 

Довідка: Mechanical Licensing Collective (MLC) — це неприбуткова організація в США, яка займається ліцензуванням музики для цифрових платформ. 

Натомість Сміт та його представники неодноразово заперечували звинувачення в шахрайстві.

Тепер чоловіку загрожує десятки років ув’язнення. Прокурори кажуть, що вперше розглядають кримінальну справу такого роду.

Galina Zalevska

Журналістка з 15-річним досвідом роботи у найкращих медіа. Вона бездоганно знає як генерувати ідеї, планувати та реалізовувати їх для досягнення маркетингових цілей. Для Галини створення контенту це не робота, а спосіб життя.

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

18 вересень 2024

Що таке сайт афіліат?

Афіліат-фільтр Google – це один із найстаріших фільтрів пошукової системи. Він накладається на ймовірно афілійовані сайти. Довідка: Вперше поняття афіліатів сформулювали у 2007, тоді їх відносили до майданчиків – учасників системи контекстної реклами Google AdSense, але згодом поняття перейшло до пошукової системи. Представники Google впевнені, що афіліати для користувачів не мають ніякої цінності, особливо якщо вони - частина програм для поширення їх змісту серед інших ресурсів, а це помітно за показом пошуковиком відразу декількох сайтів, що мають ідентичний зміст. Що таке сайт афіліат Значення слова афіліат співзвучне з англійським словом affiliate (філія), звідки воно і з’явилось, тому сьогодні його застосовують до ресурсу, який не надає користувачам нових відомостей щодо іншого джерела подібної тематики. У випадку, коли декілька сайтів, присутніх у результатах пошуку, належать одному власнику і містять практично ідентичну інформацію, але це не дзеркала, то пошукові системи до них використовують...
214
8хв.

Поділіться своєю думкою!

TOP