Як медіабайєри отримують мільйони безкоштовного трафіку після Google HCU

Як медіабайєри отримують мільйони безкоштовного трафіку після Google HCU
0
202
7хв.

Щоб бути на коні в SEO, потрібно завжди тримати руку на пульсі. Google регулярно прокачує свої алгоритми, щоб зробити інтернет комфортнішим для користувачів. Тому медіабайєрам і SЕОшникам постійно доводиться підлаштовувати свої тактики, щоб не втратити позиції в пошуку й утримувати потік відвідувачів.

Коли у вересні 2023 року Google викотив оновлення під назвою Helpful Content Update (HCU), віддаючи пріоритет контенту від реальних людей, а не корпорацій, це стало справжнім струсом для багатьох в індустрії. Багато веб-майстрів почали помічати спад відвідуваності своїх сайтів і судорожно намагалися розібратися, як це виправити.

Але знайшлися ті, хто побачив у цьому шанс. Круті фахівці з SEO та медіабайєри розробили хитромудру стратегію, як обійти систему. Використовуючи Reddit, вони змогли залучати тонни безкоштовного трафіку, поки інші в паніці намагалися зрозуміти, що робити з новими алгоритмами. Цей хід допоміг їм заманити на свої майданчики мільйони нових відвідувачів, скориставшись змінами Google на свою користь.

Різкий зліт користувацького контенту і спад традиційного SEO

Нещодавнє оновлення Google HCU стало справжнім поворотним моментом для SEO. Тепер пошуковик набагато більше уваги приділяє матеріалам, які створюють звичайні люди, ніж стандартним веб-сайтам. Це стало сюрпризом для багатьох SEO-шників — на Reddit навіть почалися обговорення про те, що епоха SEO добігла кінця.

Але коли пристрасті вщухли, стало зрозуміло, що це просто змінило правила гри. Платформи, де люди можуть публікувати свій контент без схвалення редакцій, як-от Reddit, LinkedIn Pulse, Medium і Quora, почали виходити на передній план у SEO-стратегіях.

Алгоритми Google тепер віддають перевагу користувацькому контенту (UGC), і це значно збільшило трафік на подібних платформах. Особливо це помітно на Reddit, де люди стали додавати слово «reddit» до своїх запитів, щоб знайти найрелевантніші та найдостовірніші відповіді. Зміна поведінки користувачів створила нові можливості для медіабайєрів, які не упустили шанс скористатися ситуацією.

Як медіабайдери використовують Reddit: Три хитрі тактики захоплення уваги

Вивід коментів у топ

Один із популярних ходів медіабайдерів – це спочатку залишити відповідь на вже популярний коментар в актуальному обговоренні на Reddit. Пізніше вони повертаються і змінюють свою відповідь, додаючи в неї партнерське посилання. Таким чином, за рахунок вже отриманих лайків і довіри до коментаря, користувачі з більшою ймовірністю переходять за посиланням.

Просування коментарів

Ще одна цікава тактика – написати коментар, який потенційно може стати найбільш обговорюваним у пості, що набирає обертів. Потім такі коментарі штучно просувають за допомогою накрутки голосів «за», щоб він опинився на найвиднішому місці. У підсумку, завдяки більшій кількості переглядів, партнерське посилання отримує більше кліків.

Створення та просування постів

Найскладніша і продумана стратегія полягає у створенні власного поста на Reddit, оптимізованого під певні ключові слова. Коли пост починає набирати популярність, його редагують, вставляючи партнерські посилання. Таким чином, вдається залучити значну кількість трафіку, не потрапляючи під фільтри спаму.

Не забувайте, в основі цих трюків – глибоке розуміння алгоритмів Reddit і особливостей поведінки його користувачів. Так спеціалісти розміщують рекламні матеріали в найпомітніших місцях. Це один зі способів, за допомогою якого медіабайдери отримують безкоштовний трафік у великих обсягах, обходячи систему.

Створення кількох акаунтів на Reddit – простіше простого

Медіабайєри легко користуються системою Reddit завдяки можливості швидко завести кілька акаунтів. На платформі панує анонімність, а вимоги для верифікації мінімальні, що спрощує маркетологам завдання створення безлічі профілів для просування партнерських посилань.

Щоб зареєструвати новий акаунт, достатньо верифікуватися через Google, скориставшись сервісами для підтвердження за телефоном, і мати SIM-карту. Якщо у медіабайєрів є доступ до різних проксі-сервісів і антидетект браузерів, вони спокійно створюють і ведуть кілька акаунтів, залишаючись непоміченими для антиспам-алгоритмів Reddit.

Використання посередницьких сайтів для додаткової прихованості

Щоб ще краще замаскувати свої партнерські посилання і зробити їх менш помітними, деякі маркетологи вдаються до використання сайтів-посередників. Ці сайти перенаправляють користувачів на партнерські сторінки, додаючи ще один рівень прихованості. Такий підхід ускладнює роботу модераторів Reddit і користувачів з виявлення спаму, що дає змогу цим методам залишатися робочими досить довгий час.

Зміна підходів у SEO

Те, як медіабайєри навчилися обігравати алгоритми Reddit, сильно струснуло всю SEO-індустрію. Раніше багато SEO-фахівців спокійно просували сайти звичними методами, але після чергових змін в алгоритмах Google їхній трафік і доходи різко впали. Багатьом довелося змінювати напрямок роботи і навіть шукати нові сфери діяльності після довгих років у SEO.

Однак ті, хто швидко підлаштувався під нову хвилю, пов’язану з користувацьким контентом (UGC), змогли отримати з цього вигоду. Зосередившись на таких платформах, як Reddit, LinkedIn, Medium і Quora, медіабайєри навчилися генерувати величезний потік трафіку і заробляти пристойні гроші, не покладаючись на класичні SEO-інструменти і сайти.

Майбутнє SEO: ШІ та соціальні мережі

Зараз складно ігнорувати вплив соцмереж на SEO. Взяти хоча б приклад Reddit: потужна присутність у соцмережах може серйозно прокачати видимість і привести масу трафіку на сайт. Google починає виділяти контент, який активно обговорюють і поширюють у соцмережах. Тож для маркетологів важливо постійно тримати руку на пульсі і бути в контакті з аудиторією на різних платформах.

Google безперервно покращує свої алгоритми і бореться з хитрими тактиками просування. Майбутнє SEO за якісним, живим і справжнім контентом, який дійсно подобається людям. З розвитком ШІ стає дедалі складніше для пошуковиків зрозуміти, хто створив текст – людина чи машина. Google любить контент, який має популярність у соціальних мережах, тому маркетологам важливо використовувати різні канали для взаємодії з аудиторією. 

Поділіться своєю думкою!

TOP