Ваш сервер — у безпеці?

Ваш сервер — у безпеці?
0
0
195
5хв.

Багато арбітражників і власників прибуткових утиліт і додатків обирають зберігання даних на орендованих серверах, що дійсно зручно. Однак такий підхід несе в собі значний недолік – уразливість перед атаками.

У разі компрометації сервера ви можете стикнутися з загрозою втрати доступу до всієї інформації, що негативно впливає на фінансові показники та знижує мотивацію.

Саме тому ми підготували детальний гайд, який допоможе вам убезпечити сервер від кібер-атак і уникнути небажаних наслідків.

Навіщо захищати сервер

У більшості випадків хакери атакують не конкретно вас. Найчастіше їхні цілі – власники команд або продуктів, або ті, хто став чиїмось конкурентом. Але незалежно від того, які дані перебувають на сервері і кому він належить, він все одно може зазнати спроби злому.

Найімовірніший сценарій – автоматизований злам за допомогою спеціалізованих програм, які шукають вразливості в системі безпеки.

Багато арбітражників зберігають паролі та доступи до інструментів, витратних матеріалів і кабінетів на віддалених серверах. Якщо такий сервер буде зламаний, ви ризикуєте втратити контроль над кампаніями та розхідниками.

Як захиститися від брутфорсу

Цей вид атак широко поширений, і його суть полягає в переборі величезної кількості можливих паролів. 

Однак існують методи, які значно ускладнюють роботу зловмисників:

  • Двофакторна автентифікація (2FA) додає додатковий рівень перевірки особистості під час кожної спроби входу, що практично унеможливлює успіх брутфорсу;
  • Fail2Ban – блокує обліковий запис на сервері після кількох невдалих спроб введення пароля;
  • Використання SSH-протоколу розподіляє навантаження атакуючих, вимагаючи не тільки правильного пароля, а й певної IP-адреси для входу.

Важливо зазначити, що навіть найдовший пароль без застосування цих захисних елементів не здатний повністю запобігти брутфорс-атаці.

Як захиститися від DDoS-атак

DDoS-атака, відома як атака на відмову в обслуговуванні, може паралізувати практично будь-який сервер. Однак, щоб запобігти такій загрозі, достатньо встановити бар’єр між сервером і мережею. Чудовими рішеннями для цього слугують CloudFlare і MediaGet.

Поради для підвищення рівня захисту

Нижче наведено додаткові рекомендації, які допоможуть убезпечити ваші сервери від несанкціонованого проникнення:

  • Обмеження прав адміністратора – хоча root-доступ надає широкі можливості, він також являє собою загрозу безпеці. Для виконання завдань із підвищеними правами використовуйте команду /sudo;
  • Перехід на HTTPS – у 2024 році вже давно час відмовитися від HTTP на користь безпечніших протоколів. Якщо ви все ще використовуєте HTTP, час переключитися на HTTPS;
  • Економія під час використання SSH – якщо ви вже застосовуєте SSH, ваші дані автоматично захищені шифруванням, що дає змогу заощадити на переході на інші протоколи;
  • Регулярні резервні копії – створюйте бекапи даних кожні кілька днів. Цей непорушний принцип дасть змогу відновити важливу інформацію в разі втрати;
  • Тестування на вразливості – перевіряйте свої системи на наявність слабких місць, використовуючи різні методи. Це допоможе виявити й усунути вразливості до того, як вони будуть використані зловмисниками.
  • Інвестиції в захист – забезпечення надійного захисту серверів забирає значні витрати. Для великих команд це, найімовірніше, не стане проблемою, оскільки спеціалізоване ПЗ для захисту від брутфорс-атак і DDoS може коштувати менше зарплати одного працівника. Проте, для безпечного росту і невеликим проєктам варто подбати про свій захист.

Висновок

Незалежно від вартості та рівня захисту сервера, жоден із них не застрахований від злому на 100%. Однак базові заходи безпеки значно ускладнюють роботу зловмисників. Не ігноруйте їх, щоб потім не жалкувати.

7 серпень 2024

Як заливати трафік з Reddit Ads

Reddit – глобальний феномен, який зберігає свою популярність протягом багатьох років. Це поєднання форуму та соціальної мережі у топі найвідвідуваніших сайтів світу, поряд з Amazon, TikTok, Yahoo та іншими провідними онлайн-платформами. У цьому матеріалі розглянемо потенціал реклами на Reddit Ads. Дамо покрокову інструкцію процесу запуску рекламних кампаній в особистому кабінеті та поділимося інформацією про те, де придбати готові акаунти для просування. Читайте далі, щоб не пропустити! Статистика аудиторії Reddit Платформа Reddit була створена 2005 року як місце для обговорень різних тем. Старт проєкту дала інвестиція в розмірі $100 000 від американського бізнес-інкубатора Y Combinator. Станом на серпень 2024 року, у Reddit налічується понад 267,5 млн користувачів, які відвідують сайт щотижня, і 73,1 млн щоденно активних користувачів. На платформі існує понад 100 000 субреддитів, де ведуться жваві обговорення. Аналіз показує, що кількість користувачів зростає на 3-5 млн щоквартально. При цьому 50%...
236
8хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали