Топ набір інструментів перформанс маркетингу

Топ набір інструментів перформанс маркетингу
2
0
190
7хв.

В сучасному бізнес-середовищі performance marketing займає центральне місце, і це не випадково. Компанії потребують чітких способів вимірювання впливу своїх дій та обґрунтування витрат. Performance marketing пропонує це рішення, допомагаючи бізнесу налаштовувати рекламні кампанії для досягнення максимального повернення інвестицій.

У цій статті ми розглянемо інструменти, які сприяють успіху performance marketing — від нативної реклами до контент-маркетингу, пояснимо, як це працює, виділимо переваги та відверто поговоримо про виклики.

Топ набір інструментів перформанс маркетингу

Як працює Performance Marketing?

Performance marketing — це стратегія, коли ви платите за результати, такі як кліки, конверсії та продажі, а не просто за покази реклами. Це як маркетинг 2.0: замість того, щоб просто показувати рекламу і сподіватися, що користувачі її помітять, маркетологи performance marketing орієнтуються на дії. 

Цей підхід дозволяє бізнесу бути розумнішим: вони можуть бачити, яка реклама працює, а яку краще приховати. Вони також можуть аналізувати конкурентів, щоб зрозуміти поточну ситуацію на ринку. Якщо ви задумуєтесь, куди вкласти рекламні гроші, performance marketing дає вам підказки. Усе зводиться до дій, кліків та продажів.

Інструменти перформанс маркетингу

Цікаво, які стратегії працюють найкраще у performance marketing? Є п’ять потужних інструментів, які використовують агенції та маркетологи для ефективного залучення клієнтів:

Нативна реклама

Всім нам набридла реклама “в лоб” і скоріше всього ми її перегортаємо. Проте, коли наш улюблений блогер починає чимось користуватись і каже, що це працює чи ми читаємо корисний матеріал по темі і бачимо доречну рекомендацію якогось сервісу – ми більш схильні повірити у рекламу і придбати рекомендацію. 

Це тип реклами, який відповідає формату та функції платформи, де вона показується. Замість того, щоб виділятися, нативні оголошення виглядають як звичайний контент на вебсайтах, у соціальних мережах або на інших платформах, що робить їх менш нав’язливими для користувачів і часто приваблює більше кліків, підвищуючи CTR. 

Реклама в соціальних мережах

Реклама в соціальних мережах — це золота жила для маркетологів. Це чудовий спосіб зв’язатися з користувачами та направити їх на ваш сайт. Найприємніше те, що користувачі можуть природно ділитися вашим рекламним контентом, поширюючи його у великих об’ємах та на велику аудиторію. Хоча Facebook є раєм для маркетологів performance marketing, такі платформи, як YouTube, LinkedIn, Instagram та Twitter, також відкривають двері для зв’язку з новими клієнтами.

Топ набір інструментів перформанс маркетингу

Банерна реклама

Швидше за все, ви бачили безліч дисплейних оголошень під час скролінгу в Інтернеті. Вони з’являються на бічній панелі вашої новинної стрічки Facebook або зверху чи знизу веб-сторінок, які ви відвідуєте. Незважаючи на те, що дисплейні оголошення вже не такі ефективні через блокувальники реклами та банерну сліпоту, деякі компанії все ще досягають успіху з ними. Особливо при креативному підході – з інтерактивним контентом, відео та захоплюючим дизайном, на який ви залипните.

Маркетинг в пошукових системах (SEM)

Оскільки люди використовують пошукові системи для пошуку інформації в Інтернеті, дуже важливо мати добре оптимізований веб-сайт для SEM (Search engine marketing). У світі перформанс маркетингу основним показником є вартість за клік (CPC), особливо для платної реклами. Що стосується природного або “органічного” SEM, багато маркетологів performance marketing використовують контент-маркетинг та веб-сторінки, які є дуже зручними для пошукових систем, щоб досягти кращих результатів.

Контент-маркетинг

Контент-маркетинг коштує набагато менше, ніж інші типи маркетингу, але все ще приносить у три рази більше потенційних клієнтів. То чому ви ще його не використовуєте? У контент-маркетингу головне – це ділитися корисною інформацією з людьми та робити ваш бренд природною частиною їхніх інтересів. Наприклад, компанія, яка продає камери, може створювати детальні мануали, що допомагають клієнтам розуміти різні типи камер, їх функції та як обрати потрібну відповідно до їхніх потреб. Контент-маркетинг може включати дописи в блогах, кейс-стаді та навіть електронні книги.

Топ набір інструментів перформанс маркетингу

У підсумку, performance marketing — це потужний інструмент, який дозволяє бізнесу досягати реальних результатів, забезпечуючи максимальну віддачу від інвестицій у маркетинг. Завдяки чіткому фокусуванню на вимірюваних діях та використанню ефективних інструментів, компанії можуть досягти поставлених цілей та успішно підвищувати конверсії.

Marta

Копірайтер та редактор з 5+ річним досвідом. Вміє простими словами розповісти про складні концепції. Цікавить все, що повʼязано з performance маркетингом. П.С. Може написати статтю швидше, ніж приготувати вечерю
Соц. мережі:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

9 липень 2024

Що робити на iGB Live в Амстері

Якщо ви працюєте в iGaming індустрії, то ви маєте залетіти на iGB L!VE 2024. Цього року конференція проходитиме в місті, де точно не буває сумно – в Амстердамі з 15 по 19 липня 2024 року. В івенті бере участь 10 000 починаючих та практикуючих iгеймерів з усього світу, тому це прекрасна можливість встановити цінні контакти. Програма насичена різноманітними заходами, які включають у себе як офіційні зустрічі, так і неформальні вечірки для обміну досвідом та цікавого нетворкінгу. Ми підготували гайд по конфі, щоб ви провели свій час з максимальною користю. Гайд по подіях конференції Day 0: 15 липня — Amsterdam Madness Cocktail Party Час: 17:00–22:00 Місце: Інформація уточнюється Вхід: За запрошеннями Організатор: Affiliate Business Club Опис: Препаті, що допоможе познайомитися з учасниками в неформальній обстановці. Це чудова можливість зняти напругу перед початком офіційних заходів та налаштуватися на продуктивний тиждень. Квитки можна...
309
8хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали