SmartLink: про особливості технології та використання у дейтинг вертикалі

SmartLink: про особливості технології та використання у дейтинг вертикалі
2
0
268
8хв.

Cpamatica – афіліат нетворк, який працює на ринку вже майже 10 років. Завдяки обширному досвіду в CPA-маркетингу та співпраці з найкращими рекламодавцями індустрії, вони мають унікальні та ексклюзивні дейтинг офери для партнерів.

SmartLink стає все більш популярним інструментом для ефективної монетизації трафіку. Адже, завдяки технології партнер може не витрачати час та бюджети на тести оферів, а зосередитись виключно на залученні якісного трафіку. 

У цій статті разом з експертом з Cpamatica, ми розглянемо, що таке SmartLink, як вона працює, яким партнерам підходить та для яких джерел трафіку технологія буде ефективна. 

Що таке SmartLink

SmartLink – це спеціальна технологія, що дозволяє партнерам автоматизувати процес перерозподілу трафіку на найкращі офери в реальному часі. Замість того, щоб обирати один офер, партнер використовує одне універсальне посилання (SmartLink), яке автоматично підбирає найбільш відповідний офер для кожного користувача на основі його геолокації, пристрою, типу трафіку та ряду інших параметрів.

  1. Клік: Користувач натискає на Smart-посилання.
  2. Аналіз даних: Smartlink аналізує дані користувача та його історію взаємодії раніше зі Smartlink.
  3. Підбір: Smartlink обирає найбільш релевантний офер, а точніше офер пейдж для користувача на основі історичних даних такого сегменту. 
  4. Оптимізація: Smartlink постійно в ріал-таймі оптимізується, щоб максимізувати конверсію.

“Основною перевагою SmartLink є те, що вона дозволяє максимізувати шанс конверсії кожного, навіть не унікального, користувача, та сфокусуватись на прибутку з кожного клікнувшого, автоматично перенаправляючи його на найбільш релевантний офер.” – коментує Данило, Team Lead of SmartLink Unit в Cpamatica.

Іншою особливістю смартлінки, є те, що інструмент значно спрощує процес побудови воронки кампанії. Замість того, щоб витрачати час і ресурси на пошук і додавання прилендів, які б підготували користувача перед переходом на основний лендінг, смартлінка бере на себе всю цю роботу. Вона автоматично включає воронку з ексклюзивними та новими прилендами, які вже інтегровані в структуру кампанії. 

Набір даних, які аналізує SmartLink, залежить від того, хто технологію розробив. Якщо партнерська програма працює на базі готових платформ, то й набір параметрів для аналізу буде стандартним. Якщо партнерська програма використовує власну in-house SmartLink, технологія є більш кастоматизованою з можливістю більш глибоко розшивати трафік та здатна враховувати більше характеристик користувача і будувати під них воронки. Зазвичай враховуюь країну та регіон користувача, тип пристрою операційну систему тощо. 

Використання SmartLink у вертикалі дейтингу

Дейтинг є однією з найбільш конкурентних вертикалей в арбітражі трафіку. Для ефективної роботи в цій ніші важливо не лише залучати великий обсяг трафіку, але й максимально точно відповідати потребам як користувачів, так і рекламодавців. 

SmartLink автоматично підбирає найбільш релевантні дейтинг-офери для кожного користувача, враховуючи велику кількість демографічних даних та різноманітність оферів, орієнтованих на різні вікові групи, інтереси та географічні регіони.

Наприклад, у нас є користувач з наступними даними – чоловік, 37 років, Німеччина, Android, арабська мова, Wi-Fi. Якщо офер не адаптований під мову користувача, і його перенаправить на сайт, який він не буде розуміти, він просто покине сайт. Також, якщо в користувача слабке підключення (наприклад, 3G) і сторінка з відео завантажується довго, він може просто залишити її.

Джерела трафіку для SmartLink

Технологія SmartLink стає надзвичайно актуальною для роботи з багаторівневим трафіком, що включає різноманіття типів трафіку, географічних регіонів, пристроїв та інших факторів. Її використання значно полегшує оптимізацію та адміністрування, що  займало б багато часу при самостійному налаштуванні трекера для різних сегментів і побудови воронок. Зазвичай для кожного сегмента необхідно знайти офер, протестувати його, підібрати відповідний преленд, адмініструвати оптимізації від рекламодавців, запитувати бампи тощо. Натомість SmartLink вже має значну базу історичних даних для стандартних багаторівневих розшивок і автоматизує побудову кастомних воронок, оптимізуючись за RPC (Revenue Per Click). У цей час спеціалісти “під капотом” працюють над покращенням умов для партнерів і вдосконаленням їхніх воронок. 

Водночас існує певний перелік джерел, які є найбільш популярними для технології SmartLink:

  • Умовно-безкоштовний трафік (УБТ): TikTok, Snapchat, Reddit, Telegram, Instagram тощо. 
  • SEO-трафік. 
  • Будь-який цільовий трафік з трафік-мереж (ExoClick, TrafficStars, Voluume, тощо)

“SmartLink часто використовують новачки в арбітражі завдяки концепції технології, яка виконує більшу частину роботи за афіліата і працює виключно на його користь. Основна мета SmartLink — покращення RPC партнера, адже заробіток афіліата безпосередньо впливає на прибуток SmartLink.

Також варто зазначити, що поєднання “новачки + дейтинг” є дуже вдалим, оскільки креативи для дейтингу є досить універсальними — це не конкретний продукт, як-от кросівки чи брендовий товар. Близько 98% оферів у цій вертикалі працюють за моделлю CPL (Cost Per Lead), що дозволяє швидко оцінити окупність і провести тестування на невеликих бюджетах, без необхідності чекати на перший депозит чи інші конверсії.

Тому, додавши до цієї формули +SmartLink, афіліат отримує потужний інструмент, який може стати справжнім гейм-ченджером для початку свого шляху в індустрії.” – коментує Данило, Team Lead of SmartLink Unit в Cpamatica.

Переваги SmartLink:

  • Автоматизація процесу монетизації: SmartLink дозволяє партнеру зосередитися на залученні трафіку, не витрачаючи час на ручний підбір оферів.
  • Мінімізація витрат: не треба виділяти бюджет на тестування оферів та аудиторій.
  • Максимізація прибутку: Завдяки автоматичному підбору найкращих оферів, SmartLink забезпечує максимальний прибуток з кожного користувача.
  • Гнучкість: Можливість працювати з різними географічними регіонами та типами аудиторії без необхідності налаштовувати окремі кампанії.

Використання SmartLink у вертикалі дейтингу – це потужний інструмент для арбітражників, які прагнуть максимально ефективно монетизувати свій трафік. Автоматизація процесів, гнучкість у роботі з різними аудиторіями та можливість швидкого масштабування роблять SmartLink незамінним елементом сучасного арбітражу трафіку. Тестуйте, оптимізуйте та досягайте високих результатів з використанням SmartLink у своїх кампаніях.

Danylo Kurkin

Cpamatica – афіліат нетворк, який працює на ринку вже майже 10 років. Завдяки обширному досвіду в CPA-маркетингу та співпраці з найкращими рекламодавцями індустрії, вони мають унікальні та ексклюзивні дейтинг офери для партнерів.
Соц. мережі:

Всі статті автора

Хочу стати автором

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали