Реклама, яка вабить

Реклама, яка вабить
3
0
205
7хв.

Реклама, яка вабить. Як робити влучні креативи для таргету?

Реклама, яка вабить

Креатив – це 80% успіху реклами. Саме він, наче магніт притягує до себе клієнтів. Але чому ж креативи настільки важливі для таргету?

У сучасному світі, де користувачів щодня засипають рекламними повідомленнями та пропозиціями, виділитися та привернути до себе увагу дуже складно. Креативи в маркетингу не тільки привертають увагу, а створюють перше і незабутнє враження про ваш бренд. Ефективний креатив має залучити аудиторію та спонукати її до дії (покупка, передплата або відвідування вашого сайту). Саме тому креативи для реклами уже стали не просто елементом дизайну, а стратегічним інструментом у руках маркетолога. 

Які бувають види креативів

  • Графіка: оригінальні картинки, круті фотки або навіть комікси 
  • Відео: розповіді, ефектні покази товарів або послуг. 
  • Інтерактив: це всілякі ігри, конкурси, вікторини, в яких люди можуть і хочуть взяти участь.
  • Аудіо: рекламні ролики на радіо або в подкастах.
  • Соцмережі: пости в Instagram, Facebook. 

Порада: Використовуйте одразу два види креативу у рекламі. Наприклад, запустити захоплююче відео, де продукт сам продасть себе, але без заклику до дії. Потім запустити банерну рекламу у відео ретаргету із закликом до покупки та отримати закриту угоду.

Тож давайте розберемо кілька дієвих формул, які допоможуть створити влучний, привабливий і головне дієвий креатив. 

Сенс важливіший за дизайн

Створення креативу можна розділити на кілька частин – це текст та графіка (банер або відео). Часто трапляється так, що примітивний, нудний та не надто стилістично продуманий креатив може дати круті результати. Чому так? Люди реагують спочатку на сенс, і вже потім на обгортку. І якщо ви дотримуєтеся принципу «зовнішнє йде після внутрішнього», шанси на успіх вашої реклами значно зростуть.

Текст складається з заголовка та опису. Заголовку варто приділити особливу увагу, адже саме він виступає гачком для реклами. Для складання заголовків та описів часто користуються формулою AIDA. 

  • A – attention – увага
  • I – interest – зацікавленість (інтерес)
  • D – desire – бажання 
  • A – action – дія

Реклама, яка вабить

Банер після тексту

Саме він привертає увагу людини. Це означає, що він повинен також нести в собі інформацію та чіпляти нею для того, щоб користувач зупинився і почав детальніше вивчати нашу пропозицію.

Переконайтеся, що він – яскравий та незабутній. Використовуйте сміливі кольори, привабливі зображення та унікальні елементи дизайну, щоб привернути увагу та виділитися.

Не бійтесь виділятись

Розповідайте історії, адже люди їх обожнюють. За статистикою, креативи де головними героями є люди, привертають більше уваги та на довше утримують її. Також такі варіанти дають на 40% більше реакцій, аніж крео, що містять у собі тільки продукт. Реалізувати це можна кількома способами – шляхом безпосередньої появи героя у кадрі, а також через озвучку, фото і навіть відгуки клієнтів. 

Дотримуйтесь єдиного стилю

Придумайте для своїх креативів характерні “фішки”. Коли у вас будуть фірмові відтінки, логотип або персональний стиль, клієнт вас точно запам’ятає. 

Якщо фірмового стилю у вас немає, важливо дотримуватись асоціативних гачків. За десятиліття існування візуальної реклами люди звикли, що червоний — колір сили та агресії, зелений — здоров’я, блакитний — спокою тощо. Використовуйте у своїх кампаніях шрифти, кольори та елементи відповідно до їх асоціативного значення: так ви швидко зможете дати зрозуміти користувачеві, що саме рекламуєте.

Знімайте відео

В епоху Reels та TikTok формат відео набагато більше залучає аудиторію, аніж класичні фото-банери. Відео розширює можливості бренду та дозволяє реалізувати більше ідей та форматів для реклами. Відкрийте стрічку TikTok, перегляньте, які ролики набирають максимальну кількість лайків і подумайте, як ви могли б адаптувати рекламу свого продукту під них.

Порада: Більшість користувачі Instagram дивляться сторіс без звуку. Тому подбайте, щоб ваше відео мало динамічні субтитри.

Реклама, яка вабить

Не рекламуйте чужі продукти

Можливо ця порада викличе у вас посмішку. Але, як не дивно, багато компаній використовують в рекламі не свої продукти. Як це, поцікавитесь ви? Аби створити красиву та приємну картинку, бренди можуть використовувати у кадрі яскравий реквізит, стильний декор та аксесуари, що чіпляють. Але ці продукти будуть продукцією конкурентів. 

Так, інколи це спрацьовує, але коли потенційний клієнт переходить на сайт і там бачить зовсім інший продукт чи акцент на чомусь іншому, він точно піде і буде відчувати себе обманутим. Тому, якщо ви продаєте чай, нехай це буде саме ваша продукція. 

Отже, створення ефективних креативів для таргетованої реклами у соціальних мережах вимагає чітких, продуманих та креативних кроків. Враховуючи швидкі зміни трендів та уподобань користувачів, необхідно постійно адаптуватися та вдосконалюватися. Не забувайте, що кожен креатив має нести цінність для вашої аудиторії та спонукати її до взаємодії з брендом. Використовуючи правильні інструменти аналізу та оптимізації, можна ефективно збільшити залученість та досягти ваших маркетингових цілей.

Galina Zalevska

Журналістка з 15-річним досвідом роботи у найкращих медіа. Вона бездоганно знає як генерувати ідеї, планувати та реалізовувати їх для досягнення маркетингових цілей. Для Галини створення контенту це не робота, а спосіб життя.
Соц. мережі:

Популярні статті автора

Всі статті автора

Хочу стати автором

Кібербезпека понад усе

Кібербезпека понад усе. Топ порад - як захистити свої паролі. Кіберзлочинність – це одна із ключових глобальних ризиків сучасності. Атаки в інтернеті мають різний формат, але перша лінія захисту від них — це надійний пароль.  «Попереджений — значить озброєний» - так кажуть англійці.  І мова не лише про особисті сторінки у соцмережах та ґаджетах. Хакери більше зацікавлені у даних корпоративних акаунтів на різних онлайн-сервісах. Якщо ваш пароль зламано, це може призвести до таких наслідків: Викрадення особистих даних. Злочинці отримують доступ до імен, адрес, номерів телефонів та інших особистих даних. Фінансові втрати. Хакери можуть зняти гроші з ваших банківських рахунків чи кредитних карток. Пошкодження репутації. Хакери можуть використовувати ваш акаунт для поширення дезінформації або публікації небажаного контенту. Тож, очевидно, що пароль — це перший та дуже важливий ступінь захисту від зламу облікового запису. Дуже важливо подбати про його надійність.  Як здійснюється...
216
6хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали