Основні принципи лідгена в афілейт маркетингу

Основні принципи лідгена в афілейт маркетингу
1
0
181
7хв.

Найчастіше вебмайстри для трафіку використовують традиційні вертикалі, як-от гемблінг або беттінг. Однак, крім цих напрямків існують менш очевидні ніші, які також можуть приносити стабільний дохід.

Нижче ми розглянемо ключові особливості лідогенерації в «білих» нішах. Поговоримо про цікаві продукти і наведемо приклади проєктів, які успішно заробляють на продажах лідів.

Механізм лідогенерації

Лідогенерація – процес пошуку і залучення потенційних клієнтів. Це цілеспрямована робота зі збору контактних даних зацікавленої аудиторії. Потім ці відомості передаються рекламодавцю, який направляє їх через різні етапи воронки продажів.

Веб-майстер заробляє на кожному успішному продажі або підтвердженій заявці. Деякі компанії вважають за краще платити фіксовану суму за верифіковані анкети, а інші пропонують відсоток із суми угоди.

Найпростіше зрозуміти механізм лідогенерації на прикладі. Припустимо, компанія, що спеціалізується на обслуговуванні серверів, може виділяти $5000 на контекстну або таргетовану рекламу, щоб підтримувати стабільний приплив нових клієнтів.

Альтернативним підходом може стати використання лідогенерації, коли компанія виплачує «постачальникам» лідів 3-5% від вартості замовлення. Така схема дає змогу всім сторонам отримувати вигоду: компанія оптимізує витрати на рекламу, а веб-майстер отримує стійкий дохід.

Основні принципи лідгена в афілейт маркетингу

Одним із ключових плюсів лідогенерації є широкий вибір джерел залучення клієнтів. Для просування підходять будь-які платформи, дозволені рекламодавцем. Це можуть бути соціальні мережі, пошукові системи, дошки оголошень, маркетплейси та інші.

Хоча в медіа кейси та приклади з лідогенерації зустрічаються рідко, це не свідчить про її неактуальність. Веб-майстри хочуть працювати без зайвої уваги до ринку, уникаючи створення конкуренції та зростання вартості трафіку.

Популярні ніші для лідогенерації

Знайти оффери для лідогенерації можна у відомих CPA-мережах або укласти пряму угоду з компанією. Другий варіант може бути вигіднішим, але співпраця через CPA-мережу забезпечує додатковий захист у разі спірних ситуацій, що робить цей шлях безпечнішим для вебмайстрів.

Коли ринок лідогенерації стрімко розвивався за кордоном, у нас цей сегмент був слабо освоєний. Вебам корисно вивчати успішні зарубіжні підходи і своєчасно адаптувати нові тренди для свого локального ринку.

Основні принципи лідгена в афілейт маркетингу

До основних і популярних ніш належать:

  • Home Services. Включають широкий спектр пропозицій для власників житла – від прибирання до ремонтних робіт.
  • Legal. Охоплюють продукти як для фізичних осіб, так і для бізнесу. Цей сегмент приваблює високою конкуренцією і значними винагородами за результат.
  • Debt. На Заході популярні пропозиції щодо врегулювання боргових зобов’язань перед банками і мікрофінансовими організаціями.
  • Insurance. Одна з найскладніших і найконкурентніших ніш у партнерському маркетингу, проте вебмайстрів приваблють стабільний попит і високі виплати.
  • Investment. Включають різні фінансові інструменти та навчальні програми для заробітку.
  • Recovery. Оператори послуг із лікування залежностей активно співпрацюють із партнерами і готові платити за залучення клієнтів.

Основні принципи лідгена в афілейт маркетингу

Практично в кожному агрегаторі можна знайти безліч офферів під будь-які напрямки ринку. Важливо протестувати різні пропозиції, але основну увагу слід приділяти створенню якісної воронки продажів.

Додатково, лідогенерація належить до повністю «білої» вертикалі. Вебмайстри можуть вибирати різні моделі оплати: деякі рекламодавці платять за дзвінки, інші – за заповнення форм або анкет.

Скільки можна заробити на продажу лідів

Визначити точний дохід від продажу лідів до проведення тесту складно. На результат впливає безліч чинників, включно з професіоналізмом веб-майстра, рівнем конкуренції, оригінальністю підходу і якістю пропонованого продукту.

У таких високоприбуткових сферах, як страхування або інвестиції, за одного ліда можуть платити сотні доларів, однак боротьба за клієнта там також велика. Ба більше, буває, що витрати на залучення трафіку не завжди покриваються через низьку конверсію.

На прикладі нижче показано статистику сайту, власника якого навчають стрільби з лука. Щодня портал відвідують близько 300 осіб. За рік чистий прибуток перевищив $100 000, до того ж сайт вимагає мінімальних зусиль з оновлення і генерує ліди майже автономно. Подібний проєкт можна реалізувати в будь-якій ніші, пов’язаній з лідогенерацією.

Продаж лідів – ефективний інструмент, який давно закріпився в афіліат-маркетингу і продовжує еволюціонувати. Запустити такий процес можна з будь-яким бюджетом і не обов’язково починати з преміум-сегментів. Є безліч ніш із низьким порогом для старту.

12 вересень 2024

Trustee Plus — криптогаманець з вбудованою платіжною карткою

Trustee Plus – криптогаманець з вбудованою платіжною карткою.  Про усі переваги сервісу для арбітражників розкажемо у нашому огляді. Ще у 2022 році понад 13 млн американців мали криптокартки. В Україні з кожним днем все більше людей отримує зарплатню на криптокартку, трейдить та стейкає. Сьогодні ви не зустрінете крутого арбітражника у якого б не було пару криптогаманців і балансу на Бінансі. Mass adoption крипти невідворотній. Але є одна суттєва проблема: як зручно і легально витрачати крипту? Тепер, коли ти заробив крипту – просто зобов'язаний випустити картку Trustee Plus, бо застосунок і карта європейського банку дозволяє розраховуватись криптою швидко, безпечно, вигідно, в білу. Ніяких обмінок, p2p – просто в момент розрахунку карткою в тебе списується баланс з USDT гаманця.  Тож, давай більш детально розберемо, що таке Trustee Plus і чому цей криптогаманець з вбудованою карткою тобі просто необхідний.  Що ж таке картка...
238
7хв.

Поділіться своєю думкою!

Наш Телеграм-канал

Підпишись і отримуй найсвіжіші новини, анонси матеріалів та унікальні пропозиції першим.

Отримати гідні кейси та гайди із заробітку в арбітражі
при підписці на розсилку не буде спаму, тільки придатна інфа і матеріали